Πέθανε ο δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός

Ανακοινώθηκε χθες ο θάνατος του εν ενεργεία δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού, ετών 57. Ο δήμαρχςο Τήνου γνωστός για την μαχητικότητα του, αλλά και για τις καλές σχέσεις του με την Άνδρο (είχε βοηθήασει σε αρκετές περιπτώσεις τον Δήμο Άνδρου) απεβίωσε μετά από ασθένεια.Ο δήμαρχος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός στο πανελήνιο για την κόντρα του για την διαχέιριση του ιστορικού Ιδρύματος της Τήνου.

enandro
Read More 0 Hits: 1935

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας στην Άνδρο

Ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Άμυνας στην Άνδρο. Όπως και να το δει κανείς είναι κάτι ξεχωριστό για το μικρό Κόρθι, αλλά και για την Άνδρο, που ο Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης των ναυτικών εορτάζεται με κυβερνητική εκπρόσωπηση σε τόσο επίσημο επίπεδο. Το Εν Άνδρω βρέθηκε σε όλες τις φάσεις της επίσκεψης και με ένα εκτενές φωτορεπορτάζ θα προσπαθήσει να καλύψει για όλους τους κυριώτερους σταθμούς της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας στην Άνδρο. Εδώ το ελιόπτερο - τύπου Χιούι - υπερίπταται πάνω από το γήπεδο λίγο πριν προσγειωθεί στην Χώρα της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

enandro
Read More 15 Hits: 4281

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο υπουργός Άμυνας ίσως και το "Αβέρωφ" - στο Κόρθι του Αγίου Νικολάου

 

Το Αβέρωφ κατεβαίνοντας από Θεσσαλονίκη

Με εξαιρετική λαμπρότητα, μεγάλη επισημότητα και με καλεσμένο, από τον πατέρα Αντώνιο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, θα εορταστεί eφέτος ο προστάτης των θαλασσινών και πολιούχος του Όρμου Κορθίου Άγιος Νικόλαος.

enandro
Read More 7 Hits: 3043

Επιστολή Επάρχου: Τι θα γίνει με την Ραφήνα;

ΠΡΟΣ Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικης Πολιτικής

Υουργό Π. Κουρουπλή & Υφυπουργό Γ. Σαντορινιό

Θέμα: Ραφήνα η επόμενη ημέρα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Με την παρούσα επιστολή σας εκθέτω τον βαθύ προβληματισμό μου αλλά και της κοινωνίας της Άνδρου, ενόψει της προβλεπόμενης αύξησης των δρομολογίων των πλοίων που θα εκτελούνται από το λιμάνι της Ραφήνας το καλοκαίρι του 2018.

enandro
Read More 18 Hits: 779

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Δεν ψηφίζει προϋπολογισμό αν δεν αναμορφωθεί εκ βάθρων! Θέτει επτά πολιτικούς όρους...

 

Επτά πολιτικούς όρους θέτει για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τον προϋπολογισμό. Ο δήμαρχος καλείται να πάρει πολιτικές αποφάσεις γιατί δεν έχει πλειοψηφία. Δεν μπορεί να προπηλακίζει τους αντιπάλους του και να περιμένει να τον ψηφίσουν. Δεν προχωρά για την ωρα σε πολιτικές κινήσεις. Πως θα γίνει μια συνενόηση και μια νέα σύνθεση στον προϋπλογισμό; Άγνωστο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Με μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας τις τελευταίες μέρες. Από τη μια μεριά η δημοτική αρχή ανίκανη να διαχειριστεί τα ψέματα που προεκλογικά και μετεκλογικά διέδωσε προς κάθε κατεύθυνση και σήμερα την έχουν πνίξει, ανίκανη να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα και από την άλλη παρατηρούμε να προσπαθεί να παίξει το ρόλο του λυτρωτή, ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική κατάντια του Δήμου μας, πρώην Αντιδήμαρχος οικονομικών.

enandro
Read More 19 Hits: 1448

Έγκριση μελετών οδοποιίας 984.800 ευρώ από την Περιφέρεια για την Άνδρο

 

Ένα από τα στοιχειωμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου που χρειάζονται άμεσα επιδιόρθωση και πρέπει να είναι στις επισκευές των στηθαίων ασφαλείας των μελετών (φω. Εν Άνδρω). 

(Από το Γραφείο Επάρχου εστάλη το παρακάτω Δελτίο Τύπου που αφορά έγκριση 984.800 ευρώ για έργα οδοποιίας στην Άνδρο που θα δημοπρατηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου το 2017  και το 2018)

enandro
Read More 11 Hits: 1298

Δημοτικό Συμβούλιο: Όταν η πλειοψηφία γίνεται μειοψηφία και αρνείται να το παραδεχτεί!!!

 

Δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι!!! (φωτ. Εν Άνδρω). 

Σαββάτο βράδυ. Η πόλη της Άνδρου άδεια και μισοσκότεινη. Όμως το κτίριο του δημαρχείου Άνδρου φωτισμένο για το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που ζήτησε ο δήμαρχος. Το θέμα: η 5η τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2017. Το θέμα ήρθε ως κατεπείγον στο δημοτικό συμβούλιο στις 26/11 γιατί είχε απορριφθεί από το ΔΣ στις 22/11. 

enandro
Read More 116 Hits: 2563

Όλοι έχουν άποψη για τα οικονομικά, αλλά την κρατούν για τον εαυτό τους…

Του Χρήστου Βουραζέρη

Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου

 

(Από τον δημοτικό σύμβουλο Χ. Βουραζέρη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την αρνητική θέση του στις ψηφοφορίες του δημοτικού συμβουλίου στις 22/11/17 - Εν Άνδρω)

Σε αναμονή της επιστολής μου στην οποία θα αναφερθώ με λεπτομέρεια στους λόγους που με οδήγησαν στην παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και στην ανεξαρτητοποίησή μου, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22 Νοεμβρίου 2017, τα οποία αφορούσαν τη μη θετική μου ψήφο στα τρία πρώτα οικονομικά θέματα της συνεδρίασης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πλέον, αναφέρω τα  εξής:

enandro
Read More 57 Hits: 1260

Δήμος Άνδρου: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

 

Η αρχική εικόνα του συμβουλίου. Ατμόσφαιρα σιωπηλή. Λίγο πριν την καταιγίδα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήταν ένα διαφορετικό δημοτικό συμβούλιο αυτό της 22ας Νοεμβρίου 2017. Τα προμηνύματα υπήρχαν. Τα είχαμε γράψει. Όμως άλλο να λες κάτι κι άλλο να το βλέπεις. Οι «απόψεις Λάσκαρη» για «γλάστρες» και «σαλταδόρους», την οποία ανέχθηκε και κάλυψε ο δήμαρχος Σουσούδης, ήταν η θρυαλλίδα που διέσπασε πλήρως μια παράταξη, που νωρίτερα είχε διασπάσει πολλές φορές ο ίδιος ο δήμαρχος με τις απερίσκεπτες και πέρα κάθε πολιτικής δεοντολογίας συμπεριφορές του.

enandro
Read More 60 Hits: 2056

Η Κεντροαριστερά στην Άνδρο: Ανδρουλάκης και στον Β’ Γύρο

Η Άνδρος κόντρα στην γενική τάση που έφερε πανελλαδικά πρώτη την Φώφη Γεννηματά ψήφισε τον νεαρό ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλακη.

enandro
Read More 2 Hits: 758