Επιτέλους η Άνδρος παίζει μπάσκετ… στην Άνδρο!!! Κι όχι στην... Τήνο!!!

 

Ήταν χαρά θεού να βλέπεις τους πιτσιρικάδες της Άνδρου να παίζουν μπάσκετ με τους νέους της Μυκόνου στο Εμπειρίκειο Γυμναστήριο. Προηγούμενες φορές τους είχαμε συναντήσει στο Γαύριο να παίρνουν το καράβι για Τήνο...

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή και πιστοποιήθηκε το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Άνδρου. Έτσι ο Α.Ο. Άνδρου μπορεί πια να παίζει – καιρού επιτρέποντος -  αγώνες μπάσκετ στην… Άνδρο! Γιατί μέχρι τώρα η ομάδα μπάσκετ της Άνδρου, λόγω έλλειψης ενός γηπεδου, έπαιζε όλους τους επίσημους αγώνες μπάσκετ στην… Τήνο!

Για σκεφτείτε οι μικροί αθλητές του μπάσκετ έπρεπε να πηγαίνουν για τους εντός έδρας αγώνες στην Τήνο!!! Και για τους εκτός έδρας στα άλλα νησιά των Κυκλάδων! Αυτό δεν ήταν μπάσκετ. Ήταν ένα ταξίδι χωρίς τέλος.

 Χαρά θεού και ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο. Έτσι ο αγώνας έγινε υπό ιδανικές συνθήκες.

Πόσα παιδιά του γυμνασίου ή του Λυκείου μπορούσαν να κάνουν αυτό τον ταξιδιωτικό Γολγοθά. Για τον λόγο αυτό και η μέχρι σήμερα συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ της Άνδρου στο πρωτάθλημα νέων ήταν από υποτυπώδης μέχρι μηδαμινή. Τώρα επιτέλους υπάρχει ένα πιστοποιημένο γήπεδο στην Άνδρο...

 Βλέποντας το ανακαινισμένο Εμπειρίκειο θυμηθήκαμε κάτι αλησμόνητα μονά ή διπλά στη Μεσαριά!! Άστα να πάνε... 

Βέβαια το πρόβλημα από εδώ και πέρα είναι… ο καιρός!!! Ως γνωστόν το μπάσκετ είναι τεχνικό άθλημα και δεν μπορεί να παιχτεί εύκολα σε ανοιχτό γήπεδο. Ιδίως με κακό καιρό. Κι ακόμα χειρότερα όταν βρέχει!!!

 Αδύνατον να γκελάρεις την μπάλα με αέρα και βροχή. Άρα καλό το γηπεδάκι, για τον καλό καιρό. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει ώστε να αποκτήσει η Άνδρος και κανονικό γήπεδο μπάσκετ - που θα εξυπηρετεί και το βόλεϋ.

Θα πείτε τουλάχιστον τώρα γλυτώσαμε τα ταξίδια χωρίς τέλος ή τους μηδενισμούς χωρίς τέλος. Και τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν κανονικό μπάσκετ στο νησί τους. Σωστό κι αυτό. Αλλά πιο σωστό είναι να γίνει και το επόμενο βήμα…

Πολύ ωραίο πάντως να βλέπεις και δεκάδες πιτσιρικάδες να κάνουν ότι μπορούσαν με χειροκροτήματα και επεφυμίες να δημιουργήσουν "έδρα"...

Γιατί μπορεί πλέον να υπάρχει γήπεδο, αλλά όπως και να το κάνουμε η έλλειψη ενός… πραγματικού γηπέδου μπάσκετ, που είναι ένα κλειστό γήπεδο εξακολουθεί. Και είναι αναγκαίο αν θέλουμε να μιλάμε για υποδομές στο νησί.

 Αλλά τα ωραία τελειώνουν με το σούρουπο. Το γήπεδο έχει μεν προβολείς, αλλά πολύ χαμηλά. Καλοί για προπόνηση, αλλά επειδή είναι χαμηλά βαλμένοι... στραβώνουν τους παίκτες!!! Έτσι οι αγώνες πρέπει να τελειώνουν με το φως της μέρας! Ή, τουλάχιστον με το φως του σούρουπου όπως εδώ...

Αλήθεια εκείνο το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Γαύριο για το οποίο τόσα λέχθηκαν πέρσι από την δημοτική αρχή. Σε ποια φάση είναι σήμερα άραγε. Θυμίζουμε πως έχουν περάσει 3 χρόνια από το 2014…

Κατά τα άλλα το Εν Άνδρω βρέθηκε στο πρώτο Σαββατοκύριακο που λειτούργησε το ανακατασκευασμένο και πιστοποιημένο γήπεδο μπάσκετ στον χώρο του Εμπειρίκειου Γυμναστηρίου στη Χώρα όπου έγιναν και δύο αγώνες πρωταθλήματος νέων των Κυκλάδων. Ο πρώτος με ομάδα της Τήνου το Σάββατο όπου η Άνδρος κέρδισε με 66-49. Ο δεύτερος με τον Α.Ο. Μυκόνου όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 65-50.

 

Και δύο λόγια για το μπάσκετ και τον αθλητισμό της Άνδρου. Όπως επισήμανε σε συζήτηση ο έφορος του Α.Ο. Άνδρου Φραγκίσκος Φυρίος μέχρι σήμερα η Άνδρος έχει καταφέρει να οργανώσει ομάδες παίδων/νέων και κορασίδων στο μπάσκετ. Δυστυχώς στους νέους παίζουν παιδιά του Γυμνασίου. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά παιδιά του Λυκείου έτσι η δυναμικότητα της ομάδας που είναι εξαιρετική στους παίδες υστερεί στους νέους που αγωνίζεται.

Μια ιστορική φωτογραφία. Η ομάδα μπάσκετ των παίδων/νέων της Άνδρου που έδωσε τον πρώτο νικηφόρο αγώνα εντός έδρας με την ομάδα της Τήνου.

Και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά παιδιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νησιού. Έτσι οι ασχολούμενοι είναι σχετικά λίγοι. Επιπλέον υπάρχει πια λόγω της κρίσης και του μαραζώματος του νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες μια φυγή παιδιών και οικογενειών προς Αθήνα. Κάτι που δεν βοηθά τον αθλητισμό γενικότερα στο νησί.

Και μια φωτογραφία για την ιστορία. Οι ομάδες νέων και κορασίδων έτοιμες να μπουν στο πλοίο για να πάνε στην Τήνο, να παίξουν μπάσκετ!!! Και μετά να πάρουν άλλο πλοίο να γυρίσουν πίσω!!! 

Απόδειξη, όπως μας είπε ο Φ. Φυρίος, ότι οι τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιού Ανδριακός, Υδρούσα, Αστέρας Κορθίου δεν συμμετέχουν εφέτος στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων. Κάτι πολύ απογοητευτικό σε σχέση με παλαιότερες περιόδους που συμμετείχαν διακρίνονταν κιόλας. Είναι κι αυτό μια εικόνα εξασθένησης της Άνδρου τα τελευταία χρόνια… 

Κλείνουμε αυτή την αθλητική αναφορά μας κρατώντας το θετικό δεδομένο πως έστω κι έτσι υπάρχει πλέον ένα ανοιχτό πιστοποιημένο γήπεδο μπάσκετ στην Άνδρο. Και πως οι αγώνες μπάσκετ θα γίνονται στο νησί μας κι όχι στην γειτονική Τήνο! Επιπλέον θέλουμε να ελπίζουμε πως κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσει και το κλειστό γήπεδο στην Άνδρο και θα μπει ο αθλητισμός του νησιού μας σε τροχιά ανάπτυξης μαζί με την οικονομία του.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ " ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ" ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ " ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ" ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ?
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΤΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ,ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ " ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΜΕ" ?
ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗ....ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 5ΕΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΝΗΣΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΕΤΟΙΟ ΧΩΡΟ,ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΧΕΙΜΩΝΑ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΘΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνουμε πιστεβω ολοι οι Ανδριωτες με το σχολιο του " Μαθιου και του Γιαννη" ...που ισως να ειναι και παιδια που παιζουν μπασκετ και ευλογα ζητουν, την παρεμβαση του τυπου,στην Γραμματεια Αθλητισμου, επιτελους να μας ενημερωσουν, αν υπαρχει, καταθεση του σχετικου φακελλου απο πλευρας του Δημου Ανδρου, για την χρηματοδοτηση του κλειστου, στα σχολικα συγκροτηματα του Γαυριου.
Στο χωρο που εχει,επισημα παραχωρηθει προς τουτο απο αυτο το ιδιο το Δημοτικο Συμβουλιο Ανδρου και μαλιστα με δυο κιολας, ομοφωνες αποφασεις του, επι Δημαρχου Γληνου,αλλα και μετεπειτα επι της τωρινης Δημαρχιας Σουσουδη ! !
Ναι αγαπητε Διαμαντη, μην διστασετε να τους αποκαλυψετε, δεν θα σας το συγχωρεσουν τα παιδια μας, αν και εσεις διστασετε, να μας δωσετε την αληθεια, γι αυτο το μεγαλο εργο πνοης για το νησι μας !
Μην διστασετε να μας ενημερωσετε,ωστε ολοι να μαθουμε γιατι περασν τρια και πλεον χρονια και δεν εχει γινει βημα ! Τελος θα θελαμε μεσα απο την ερευνα σου αγαπητο Εν Ανδρω, θα μαθουμε και την περιεργη σιωπη του κυριου Καπακη και της Δημοτικης του Ομαδας, καθως και της Δημοτικης Ομαδας του αποντος Μαλταμπε.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΛΕΊΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ‘’ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΝΔΡΟΥ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ? ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ !
ΜΟΝΟΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ...ΛΕΕΙ, ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ?
ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΦΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ? ?
ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕΣ ΤΟ ΦΩΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ...ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ !
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !

This comment was minimized by the moderator on the site

τα ψεμματα για το κλειστο στο λιμανι ΓΑΥΡΙΟΥ στον παραχωρηθεντα δημοτικο χωρο κυρις ΣΟΥΣΟΥΔΗ, κυριε ΚΑΠΑΚΗ, ποτε θα τελειωσουν ? ?
Ως πότε ο Δημαρχος θα ψευδεται οτι εχει καταθεσει φακελλο στην γενικη γραμαμτεια αθλητισμου ηια την χρηματοδοτηση δημιουργιας ενος κλειστου στο μονο νησι που δεν υπάρχει και επιπλεον για τον κυριο ΚΑΠΑΚΗ,ως πότε δεν θα επεμβαινει δυμανικα...ναί δυναμικα στην γραμματεια να μας πουνε τουλαχιστον αυτοι οι κυριοι, τι κανουν και δεν ανΑκοινωνουν κατι επισημο ?
Η κοροιδια σε αυτην την περιπτωση και των δύο αυτων κυρίων δεν μπορει να συνεχιστει στις πλατες τις δικες μας !

This comment was minimized by the moderator on the site

AΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΛΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΑΥΡΙΟΥ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ?
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ ?
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ? ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ! !
ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ...ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ! !
ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ? ?