Ο Λεωνίδας και ο Πέτρος Τσορτανίδης ανοίγουν πανιά…

 Κατά σειρά από αριστερά: Πέτρος Τσορτανίδης, Γιώργος Φράγκος, Λεωνίδας Τσορτανίδης, νικητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημε ιστιοσανίδας νέων στο Κάλιαρι της Ιταλίας
 

Χορηγία 10.000 ευρώ θα δώσει η εταιρεία Βενέτης Α.Ε. στο ανδριώτη πρωταθλητή κόσμου στην ιστιοσανίδα νέων Λεωνίδα Τσορτανίδη και στον αδελφό του Πέτρο, που πήρε την 8η θέση στο ίδιο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη τους οι δύο νεαροί πρωταθλητές μπορούν πλέον να προχωρήσουν, μαζί με τον σπουδαίο προπονητή τους Γιώργο Φράγκο, στα επόμενα αγωνιστικά πλάνα τους.

Κι όμως τα πράγματα, αρχικά, δεν ήταν τόσο εύκολα. Το αντίθετο. Πριν λίγες μέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν ενέκρινε να δοθούν ως χορηγία χρήματα από το Κληροδότημα Μουστάκα. Το χρήματα είχαν εγκριθεί από την τριμελή επιτροπή διαχείρισης του Ιδρύματος για να τους βοηθήσουν στην προετοιμασία τους.

Ένα από τα πολλά καταστήματα της Βενέτης Α.Ε.

Μετά την άρνηση της Αποκεντρωμένης ο Έπαρχος Άνδρου δεν το έβαλε κάτω και ζήτησε προσωπική συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενέτης Α.Ε. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, που έχει μισθώσει ακίνητο του Κληροδοτήματος. Του εξήγησε το πρόβλημα. Ο Λεωνίδας και ο Πέτρος έχουν την στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, ως ένα σημείο (αγώνες κλπ). Η οικογένεια τους στηρίζει όσο μπορεί αλλά είναι πολυμελής (10 παιδιά)! Όμως η προετοιμασία για πρωταθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο που στοχεύουν στην κορυφή χρειάζεται πόρους. 

Από την υπογραφή της συμφωνίας μίσθωσης. Διακρίνονται σε πρώτο πλάνο οι Δημήτρης Λοτσάρης και Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Ο Έπαρχος το είχε πάρει από την αρχή προσωπικά το ζήτημα και είχε αποφασίσει να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους δύο μικρούς ανδριώτες πρωταθλητές.Πήγε λοιπόν στη συνάντηση και μετά από λίγων λεπτών συζήτηση η χορηγία εγκρίθηκε.

Τα δύο παιδιά με τον προπονητή τους μπορούν τώρα να προχωρήσουν με καλύτερους όρους την προετοιμασία τους. Το ποσό αυτό ο Λεωνίδας και ο Πέτρος Τσορτανίδης θα πάρουν το ποσό αυτό τμηματικά προσκομίζοντας τιμολόγια ή αποδείξεις με έξοδά τους. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται λόγια που στο νησί μας μερικές φορές περισσεύουν.

«Εν Άνδρω»