NATURA 300 τ.χ. θαλάσσιας περιοχής γύρω από την Άνδρο

 Σε τελική διαβούλευση τέθηκαν από το ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Περιβάλλοντος) μια σειρά νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα που προστέθηκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura (προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές). Ανάμεσα τους και 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας περιοχής της Άνδρου.


Η νέα προστιθέμενη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή της Άνδρου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αφορά σύμφωνα με τον χάρτη του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνει όλη την παραθαλάσσια περιοχή του Στενού δυτικά της Άνδρου (περίπου βόρεια από τα Τρομάρχια), όλη την θαλάσσια περιοχή του Στενού και συνεχίζει συμπεριλαμβάνοντας όλη την ανατολική παράκτια περιοχή της Άνδρου μέχρι τον Καμπανό και βόρεια την Φάσα και καταλήγει στο Κάστρο του Μακροτάνταλου δυτικά στον Κάβο Ντόρο. Και ολοκληρώνονται οι εντάξεις με μια ακόμα θαλάσσια περιοχή που ξεκινά από το ακρωτήριο του Γαυρίου και φτάνει λίγο πριν το Μπατσί και περιλαμβάνει και όλα τα Γαυριονήσια με την περιβάλουσα θαλάσσια περιοχή. Όλες αυτές οι θαλάσσιες εκτάσεις έχουν λιβάδια Ποσειδωνίας, αμμοσύρσεις, ύφαλους και θαλάσσια σπήλαια που εντάσσονται στο πρόγραμμα προστασίας της θαλάσσιας ζωής.

" ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

(Τους πίνακες μας τους έστειλε ο συνεργάτης μας, δημοσιογράφος της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", Γιώργος Λιάλιος. Η ανάλυση των στοιχείων τους είναι δική μας - Εν Άνδρω ) 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οπως βλεπετε, προκειται για επεκταση της ηδη υπαρχουσας θαλασσιας ζωνης προς τα βαθεια, στο τμημα Κορθι-Γυαλια και στο τμημα Πεζα-ιχθυοκαλλιεργεια. Τα αλλα μερη προυπηρχαν, οπως προυπηρχε το κομματι στα Γαυριονησια.