Καταιγίδα στην Άνδρο!!!...

ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ

Τα χρώματα της καταιγίδας έντονα. Οι σκηνές της εντυπωσιακές. Και οι αποτυπώσεις της μοναδικές. Δείτε τις παρακάτω εικόνες που επέλεξε ο συνεργάτης του Εν Άνδρω. Εικόνα πρώτη: κι όμως δεν είναι πίνακας είναι... φωτογραφία!!! Όρμος Κορθίου 11/3/17 μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας που πέρασε σήμερα πάνω από την Άνδρο... (φωτ. Χαρίδημος).

Άλλη μια φωτογραφία-πίνακας σε στιλ νατουραλιστικό. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η τριχρωμία της θάλασσας κι εκείνο το καφέ μπροστά στα βράχια που κάνει το τοπίο να μοιάζει αλλόκοτο... (φωτ. Χαρίδημος) 

Και η καταιγίδα ξέσπασε σήμερα όλη μέρα στην Άνδρο. Στο Κόρθι το ποτάμι κατέβασε τόσο νερό και χώμα που έγινε καφέ η θάλασσα στον Όρμο. Τα κύματα μεγάλα και καφέ (!!!) έσπαγαν στην παραλία και στα βράχια δίνοντας ένα άλλο χρώμα τέτοιο που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς στο κυκλαδιτικό τόπίο. Εδώ η παραλία του Όρμου με τα κύματα να καβαλάνε την πέτρινη μάντρα και να βγαίνουν στον δρόμο... (φωτ. Χαρίδημος).

Άλλη μια φωτογραφία στον Όρμο που μπορεί κανείς να δει την καφετιά θάλασσα (!!!) και τα κύματα να σπάνε στα βράχια και στο πέτρινο τοίχο... (φωτ. Χαρίδημος).

Και μια πανοραμική φωτογραφία. Στο βάθος μακριά από την επήρρεια του ποταμού, που κατέβαζε χώμα, άρχιζε η θάλασσα να παίρνει πάλι τα γνώριμα χρώματα της... (φωτ. Χαρίδημος).

Σκηνή δοξαστική. Η θάλασσα λες και στην εικόνα αυτή σχηματίζει μια ενότητα με τον ουρανό! (φωτ. Χαρίδημος).

ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ

Μέσα στα σύννεφα και στην βροχή το καθολικό της Μονής λίγο εξώκοσμο. Τα παιχνίδια της ομίχλης και της καταιγίδας σήμερα το μεσημέρι... (φωτ. Χαρίδημος).

Το μοναστήρι της Παναχράντου την ώρα που πλησιάζει ένα σύννεφο μέσα στο οποίο θα χαθεί. Εικόνα σαν από βορειο-ευρωπαϊκό διήγημα. Ή, σκηνή σαν κάπου στα Χάϊλαντς της Σκωτίας. Κι όμως είναι Άνδρος και Γερακώνες!!! Ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο σήμερα με την βοήθεια του καιρού... (φωτ. Χαρίδημος).

Γενικό πλάνο: ο πλάτανος και ο καταρράκτης... (φωτ. Χαρίδημος).

Λεπτομέρεια: ο καταρράκτης δίπλα στο μοναστήρι της Παναχράντου ήταν σήμερα ξεχειλισμένος. Μέσα στην βροχή και στην ομίχλη κατεβαινε ορμητικός... (φωτ. Χαρίδημος).

Μια τελευταία εικόνα από την σημερινή καταιγίδα. Δεν είναι πίνακας από αγγλικό τοπίο. Είναι μια στιγμή στον χρόνο μόλις λίγα μέτρα πιο πάνω από το μοναστήρι της Παναχράντου. Διακρίνεται πάλι ο καταρράκτης και το φύλωμα του δέντρου μέσα στην ομίχλη και στην βροχή... (φωτ. Χαρίδημος).

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

:)σπάνιες φωτογραφίες! μπράβο!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

σπάνιες φωτογραφίες!!!Μπράβο!