Άνδρος: Κι όμως κάτι κινείται...

 

Μια νέα και φρεσκαρισμένη πεζογέφυρα θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του καλοκαιριού στο Νειμποριό. Καθαρισμένη, σκουπισμένη, πλυμένη, φρεσκαρισμένη. Μια όμορφη πεζογέφυρα που απλώνει μπροστά στη θάλασσα και στα κύματα. Μπροστά στα καφέ μιας παραλίας που πριν μερικά χρόνια υπέφεραν από την άμμο, την δυσκολία της κίνησης στον δρόμο κλπ. Σήμερα οι μεν περιπατητές της παραλίας απέκτησαν ζωτικό χώρο τα δε μαγαζιά, όπως το ουζερί του Στυλιανού κάτω από τον πλάτανο και τις μουριές (φωτογραφία) ή και το καφέ-μπαρ Swell του Γιάννη Χαλά, απέκτησαν ζωτικό περίγυρο... (φωτ. Εν Άνδρω).  

 

 Το έργο της πεζογέφυρας ξεκίνησε ως υπόλοιπο μιας παλαιότερης εργολαβίας. Έγινε την τελευταία στίγμή για να μην χαθούν τα χρήματα ενός προγράμματος που τελείωνε το 2014. Ολοκληρώθηκε το 2016 χάρη σε μια γενναιόδωρη ιδιωτική χορηγία του Σ.Π. Ο ίδιος ιδιώτης χορηγός εφέτος καταλαβαίνοντας πως αν η πεζογέφυρα μείνει ασυντήρητη θα αρχίσει να χαλάει αποφάσισε να συντηρήσει το τμήμα του 2014. Και στη συνέχεια για να είναι ομοιόμορφο το έργο συντήρησε και το τμήμα του 2016. Στη φωτογραφία το περσινό μέρος του έργου φρεσκαρισμένο εφέτος κι αυτό...  (φωτ. Εν Άνδρω).

Στιγμιότυπο από τον καθαρισμό και το πλύσιμο πριν το βάψιμο μπροστά στο Swell (φωτ. Εν Άνδρω).

Πλέον η πεζογέφυρα έτοιμη και φρεσκαρισμένη περιμένει τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του Νειμποριού (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Κάτι κινείται, τουλάχιστον από τους ιδιώτες χορηγούς, στην Άνδρο. Κάτι γίνεται, όπου είναι δυνατόν ενόψει του επερχομένου καλοκαιριού. Τώρα ποιοι θα προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν αυτές τις προσπάθειες δεν έχει σημασία. Μικρός ο τόπος και όλοι ξέρουμε τι είναι λόγια του άερα και τι έργα. Και τα έργα ακόμα κι όταν δεν έχουν υπογραφή, έχουν ήδη καταγραφή... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Theodoros Zannakis Υπάρχουν και δωρητές και από αυτή τη μεριά γιατί δεν προσφέρουν κάτι.

Απάντηση στο κύριο : τον δωρητή που ήθελε να κάνει πολιτιστικό κέντρο στο Γαύριο τον έδιωξε ο δήμος...

This comment was minimized by the moderator on the site

Να είναι καλά ο Σ.Π. ο θεός να του δίνει νιάτα και δύναμη να μεγαλουργεί μαζί με τα παιδιά του.Σίγουρα και όλοι οι άλλοι αφανείς ευεργέτες που στηρίζουν την πατρίδα τους την Άνδρο. Καλό θα ήταν κύριε Μπασαντή να γίνει και ένα ρεπορτάζ για το Κεντρο Υγείας , το οποίο υπολειτουργεί ή σχεδόν καταρέει τόσο σε εμψυχο δυναμικό αλλά ακόμη περισσότερο σε μηχανήματα και εξοπλισμό.Ελπίζω να μην συμβαίνει αυτό εκουσίως και εκ του πονηρού για να επωφελούνται "κάποιοι" ιδιώτες ιατροί .Πρέπει λοιπόν να αναδείξετε το πρόβλημα με την δύναμη που σας χαρίζει η δημοσιογραφία μήπως και ταρακουνηθούν κάποιοι διότι κινδυνεύουμε πραγματικά σε ένα νησί "προάστιο" της Αθήνας.