Θα... μουσκέψει ξανά η Άνδρος: έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Η Άνδρος συννεφιασμένη σήμερα το πρωί στις 07:30 (φωτ. Α.Σ.)

Με πολλή βροχή και αυξημένη υγρασία, θα περάσει η Άνδρος σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα. Με απλά λόγια… θα μουσκέψει ξανά, ύστερα από ένα βαρύ χειμώνα. Από το βράδυ της Δευτέρας (6.3) μέχρι την Παρασκευή (10.3), προβλέπονται συνεχείς βροχοπτώσεις, καταιγίδες και περιοδικά χαλάζι!

Αιτία θα είναι η «γέννηση» ενός βαρομετρικού χαμηλού στην βόρεια Ιταλία όπου μέσα στη Δευτέρα θα δώσει βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Το "κυρίως μενού" όμως θα έρθει από την Τρίτη, όπου καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται νοτιότερα και θα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας, θα ισχυροποιείται, με αποτέλεσμα οι βροχές και οι καταιγίδες να είναι γενικευμένες και ισχυρές σε ένταση και διάρκεια.

Από την Τρίτη έως τουλάχιστον και την Πέμπτη το βράδυ, σχεδόν στο σύνολο της χώρας, θα εκδηλώνονται πολύ δυνατές βροχές και καταιγίδες και πιθανότατα και ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση «βίαιων» φαινομένων.
Παράλληλα θα ενισχύονται και οι άνεμοι με αποτέλεσμα την Τετάρτη, για παράδειγμα, οι εντάσεις τους να φτάνουν τα 8-9 μποφόρ σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου.

Για την Άνδρο η Ε.Μ.Υ προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από νότιους ανέμους (Όστρια, Σορόκο και Γαρμπή), με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15-10 β. Κελσίου.

Ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες η δραστηριότητα στο ύπαιθρο, θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να προετοιμαστούν έγκαιρα.

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet