Ένα "τέρας" της θάλασσας στον Ευβοϊκό: τεράστιες ψαριές που εντυπωσιάζουν…

Ένα… «τέρας» της θάλασσας, βάρους πάνω από 300 κιλά, έπιασαν στα δίχτυα τους ψαράδες στον Ευβοϊκό, κοντά στον Κάβο Ντόρο. Πρόκειται για ένα τεράστιο ερυθρό τόνο, του είδους (thunnus thynnus) ή αλλιώς όπως είναι γνωστός σαν bluefin (γαλαζόπτερος). Τον «έφεραν επάνω» επαγγελματίες αλιείς από τον Αλμυροπόταμο, που τον πήγαν στο γραφικό ψαροχώρι όπου… μοσχοπουλήθηκε.

Οι ελληνικές θάλασσες είναι πεντακάθαρες και «ζωντανές». Από το Ιόνιο, το Κρητικό, το Καρπάθιο, το Θρακικό και το Αιγαίο πέλαγος ζουν τεράστια ψάρια που εντυπωσιάζουν με την εμφάνιση τους όταν πιάνονται στα δίχτυα.

Δυο ακόμα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-  Ένα θράψαλο βάρους σχεδόν οκτώ κιλά ψάρεψε ο Γιάννης Σάμπος, επαγγελματίας αλιέας στην Πρέβεζα όπως σχετικά δημοσιεύει το ειδησεογραφικό pamepreveza.gr. Το θέμα πήρε τεράστια προβολή όμως λανθασμένα αναφέρεται σαν καλαμάρι. Η διαφορά θράψαλο – καλαμάρι είναι σημαντική. Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι τα πτερύγια της ουράς, όπου στο θράψαλο είναι πιο τριγωνικά και μικρότερα σχετικά με το σώμα τους. Στο καλαμάρι τα πτερύγια είναι πιο μακρόστενα και καλύπτουν περίπου τα 2/3 του σώματος.

- Ένα μεγάλο πελαγικό ψάρι (λιτσα) έπεσε στα δίχτυα του επαγγελματία ψαρά από την Πρέβεζα, Γιάννη Σάμπο. Έπιασε, το παραπάνω ψάρι βάρους 40 κιλών στο Ιόνιο, ενώ όπως βλέπετε στη φωτογραφία, το καΐκι είχε και λακέρδες, λούτσους και διάφορα άλλα τονοειδή.

Λ.Π.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet