Ο Μίμης Δομάζος στην Άνδρο και η νοσταλγία μιας άλλης εποχής

Στιγμές μιας άλλης εποχής. Νοσταλγία ενός ποδοσφαίρου διαφορετικύ. Τότε που μαζι με την Α' Εθνική Κατηγορία το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρναγε από την προϊστορία στην ιστορία. Έτυχε ο Μίμης Δομάζος να ξεκινήσει την καριέρα του με την είσοδο του ποδοσφαίρου στην ιστορική εποχή του. Οι 536 συμμετοχές του σε αγώνες Α' Εθνικής επί 23 χρόνια μάλλον θα μείνει ένα ακατάρριπτο ρεκόρ. Όπως θα μείνει ακατάρριπτη η διαδρομή 11 ελλήνων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών με αρχηγό τον Δομάζο από τα ξερά γήπεδα της Ελλάδας μέχρι τον τελικό του θρυλικού Γουέμπλεϋ. Στην φωτογραφία οι "διόρκουροι" - για 11 χρόνια μαζί στα γήπεδα - του ελληνικού ποδοσφαίρου: ο κοντός Μίμης Δομάζος και ο ψηλός Αντώνης Αντωνιάδης. Ο πρώτος πήγε από την Άμυνα Αμπελοκήπων και ο δεύτερος από την Ασπίδα Ξάνθης στον Παναθηναϊκό. Χτες βράδυ ήταν μαζί και στην Άνδρο στην παρουσίαση του λευκώματος του "στρατηγού" του ελληνικού ποδοσφαίρου του 20ου αιώνα... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Το λεύκωμα με στιγμές τς ποδοσφαιρικής καριέρας του Μιμη Δομάζου.

Δομάζος και Αντωνιάδης μαζί με μερικούς παναθηναϊκους που πήγαν πρώτοι-πρώτοι να δουν από κοντά την αρχή της ζωντανής ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου του 20ου αιώνα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήταν και η Fast Ferries παρούσα ως μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης. Εδώ ο Αντωνιάδης με τον Χάρη, στέλεχος της,, φυσικά παναθηναϊκός... (φωτ. Εν Άνδρω)

Το πάνελ της εκδήλωσης, που άρχισε αργοπορημένα λόγω καθυστέρησης - μισή ώρα - του δημάρχου και που άλλαξε μετά γιατί αποχώρσε πρόωρα - λόγω υποχρεώσεων - ο Π. Βούλγαρης (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Μίμης Δομάζος θυμάται... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μαζί του θυμούνται και οι πάρα πολλοί ακροατές. Θυμούνται μια εποχή αρχικά με ραδιόφωνο και χωρίς τηλεόραση. Μετά με τηλεόραση χωρίς χρώμα κι αρκετά... χιόνια!!!. Και τέλος μια έγχρωμη τηλεόραση χωρίς καλό χρώμα. Αυτή ήταν η πρώτη 20ετία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κυριάρχησε ο Παναθηναϊκος και ο Δομάζος (φωτ. Εν Άδρω).

Μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό. Οι ποδοσφαιριστές έμαναν συνηθως για πάντα στις ομάδες τους. Και βεβαίως καμιά φορά στο τέλος ομάδες και ποδοσφαιριστές γίνονταν ένα. Τότε Παναθηναϊκός και Δομάζος ήταν ένα. Παπαϊωάννου και ΑΕΚ ήταν ένα και Σιδέρης και Ολυμπιακός ήταν ένα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Και φυσικά και οι φίλαθλοι στις εξέδρες ήταν ένα αφού κάθονταν όλοι μαζί κι έκαναν πλάκα ή καμιά φορά λέγανε και καμιά κουβέντα παραπάνω όλοι μαζί... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Στην χθεσινή εκδήλωση νοσταλγίας εν΄ς άλλου ποδοσφαίρου και μιας άλλης εποχής μίλησαν πολλοί. Μίλησαν πολλοί που ήθελαν να πουν και να μοιραστούν τις μνημες τους. Τιμήθηκαν πολλοί από παλιά ή που βοήθησαν την εκδήλωση. Από όλους μια φωτογραφία που συνοψίζει τα περισσότερα: μίλησε κι ο πιο ηλικιωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκου στην Άνδρο - ο κ. Κωβαίος που γεννήθηκε στου Γκύζη κοντά εκεί που γεννήθηκε και ο Δομάζος. Και το έριξαν στις αναμνήσεις εποχών που δεν προλάβαμε ούτε εμείς!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Δ. Μπ.