Εξαιρετικά ζεστός ο φετινός Αύγουστος! Στην Άνδρο ανησυχούν για την ξηρασία…

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνουν οι επιστήμονες για την μελλοντική εξέλιξη του κλίματος για ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά για την Ελλάδα, το Αιγαίο και την Άνδρο. Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος θερμότερος με πρώτο… τον περσινό, στην σύγχρονη  Μετεωρολογία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στη Νέα Υόρκη, ο φετινός Αύγουστος ήταν κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τη μέση θερμοκρασία Αυγούστου τα τελευταία 137 χρόνια!!! Το ρεκόρ κατέχει ο Αύγουστος 2016, ο οποίος ήταν κατά 0,99 βαθμούς Κελσίου θερμότερος, λόγω του πολύ ισχυρού τότε φαινομένου Ελ Νίνιο.

Στην Άνδρο, αν θέλουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε το πρόβλημα, εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς είναι η παρατεταμένη ξηρασία και η έλλειψη σημαντικών βροχοπτώσεων που ολοένα μειώνονται, όπως και σε όλες τις Κυκλάδες.

Στο νησί έχουν παρουσιαστεί ήδη οι πρώτες παρενέργειες με την έλλειψη νερού, που οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπόγειες δεξαμενές του τόπου, σιγά-σιγά χάνουν τα αποθέματα τους. Ήδη το πρόβλημα σε ορισμένες γεωτρήσεις είναι εμφανές και υπάρχουν αναφορές σε αρκετές περιοχές.

Ο επόμενος χειμώνας- που σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις θα είναι μάλλον ήπιος, θεωρείται καθοριστικός για την μελλοντική επάρκεια του πιο πολύτιμου αγαθού στο νησί…

Π.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν κάποτε μας δίνανε λεφτά για φράγμα εμείς τους βρίζαμε... μυαλό δεν έβαλε κανείς η Νάξος ξεκίνησε 3ο φράγμα εμείς με τους πολιτικάντηδες που έχουμε σε 20 χρόνια μπορεί να αρχίσουν να το σκέφτονται...