Μια όμορφη Κυριακή στη Βουλιαγμένη κι ένα μετάλλιο για τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου!

 

Ηλιόλουστη φθινοπωρινή Κυριακή στην Βουλιαγμένη. Στο Ναυτικό Όμιλο, λίγοι κολυμβητές, πολλοί επισκέπτες, ακόμα περισσότερα παιδιά και μέσα στον κόλπο, διάσπαρτα άσπρα πανιά, να αυλακώνουν το απέραντο γαλάζιο. Διασυλλογικός αγώνας «όπτιμιστ» και οι διαδρομές στο φόρτε τους.

Στην είσοδο του Ομίλου ένα μικρό  λευκό αυτοκίνητο βαν, με τα χαρακτηριστικά σήματα, του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου. Τριγύρω ένας μικρός χαμός! Ιστιοπλόοι, προπονητές, γονείς να δίνουν εντολές, να συμβουλεύουν, να καθοδηγούν.

Προς το μεσημέρι ο αγώνας έχει ολοκληρωθεί. Στην προβλήτα έρχονται πειθαρχημένα 10 παιδιά. Είναι οι αθλητές του ΝΟΑ, που πήραν μέρος στον άγωνα. Με την ένταση και την χαρά ταυτόχρονα, ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.

- Παιδιά συγχαρητήρια, αλλά να κάνουμε όλοι γρήγορα να μαζέψουμε το σκάφος και τα πανιά, για να προλάβουμε το βαπόρι από την Ραφήνα.

Είναι ο προπονητής, ο Φώτης Σταυρίδης που δίνει το σύνθημα και μπαίνει πρώτος στο νερό. Μια ωραία εικόνα συνεργασίας και συλλογικής δουλειάς με τους νεαρούς και νεαρές ιστιοπλόους να βοηθάνε πρόθυμα ο ένας τον άλλον.

Ανάμεσα τους και η Ελιζα Καραουλανη 13 ετών που χάρισε ένα ακόμα μετάλλιο στον ΝΟΑ, αφού κατέκτησε την δεύτερη θέση στους αγώνες, ανάμεσα σε 40 διαγωνιζόμενες.

-        - Τον χειμώνα έχουμε 50 παιδιά που προπονούνται στο Νειμποριο - μας λέει ο έφορος Γ. Καραουλανης. Και άλλα που μένουν στην Αθήνα και προπονούνται στο Καλαμάκι. Όλα τους αγαπούν την θάλασσα και τον αθλητισμό, είναι ταλαντούχα και πρόθυμα και χαίρονται αυτό που κάνουν.

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι γίνεται η απονομή των μεταλλίων και η μικρή Ελίζα, μοιράζεται την χαρά της με τους συναθλητές της. Το μικρό αυτοκίνητο έχει στο μεταξύ φορτωθεί και ξεκινάει για την Ραφήνα.

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο νησί. Είναι κουρασμένα και την άλλη μέρα έχουν σχολείο. Ξεκινούν τραγουδώντας ανέμελα, σαν να πηγαίνουν εκδρομή.

Ο αγώνας που έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα της 25ης Μαρτίου, είχε επιτυχία για τον ΝΟΑ. Ήταν μια ωραία Κυριακή, για την Άνδρο, τον Όμιλο και τους αθλητές του…

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Ναυτικός Όμιλος, διαθέτει στις εγκαταστάσεις του στο Νειμποριο, μια ωραία αίθουσα που θα μπορούσε τον χειμώνα, να αποτελέσει μια ζεστή γωνιά και ένα τόπο συνάντησης για τους μόνιμους κατοίκους της Άνδρου. Μια μεγάλη τηλεόραση, ένας καφές, πρόχειρο φαγητό και τα απογεύματα η τα βράδια μέχρι κάποια ώρα, θα αποτελούσε ένα ιδανικό τόπο ξεκούρασης και απόλαυσης δίπλα στη θάλασσα.

Δυστυχώς μένει αναξιοποίητη επειδή το καταστατικό του Ομίλου δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, ακόμα και όταν τα μέλη του, απουσιάζουν  από το νησί. Ταυτόχρονα αν αυτή η αίθουσα άνοιγε για το κοινό, θα απέφερε και κάποια έσοδα, που θα βοηθούσαν και τα οικονομικά του ΝΟΑ.

Κανείς δεν έχασε ανοίγοντας τις πόρτες του στους ανθρώπους που αγαπούν την αισθητική, την ηρεμία, τους όμορφους χώρους και την πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Ανάμεσα σ αυτούς που θα γνωρίσουν «από μέσα» τον Ναυτικό Όμιλο, θα υπάρξουν σίγουρα και νέοι αθλητές και νέα μέλη…

Δ. Σ.