ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΡΑΛΙ ΦΙΛΠΑ 2018: Στην Άνδρο μερικά από τα ωραιότερα αυτοκίνητα του κόσμου

 Ήρθαν στην Άνδρο μερικά από τα ωραιότερα αυτοκίνητα του κόσμου. Τι άλλο να πούμε; Από τα 75 αυτοκίνητα όλων των ειδών και όλων των εποχών μερικά ήταν ατόφια κομμάτια μουσείου. Ένα μουσείο στους δρόμους της Άνδρου.  Και το εκπληκτικό δεν ήταν μόνο τα αυτοκίνητα. Αλλά ήταν και οι επιβαίνοντες που είχαν και ανάλογο στιλ. Εδώ μια λευκή MG στο Γαύριο με ένα ζευγάρι που λες και βγήκε από ταινία εποχής (φωτ. Εν Άνδρω).

ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

Έκπληκτοι οι πρωινοί επιβάτες που έφτασαν με το Αικατερίνη (ήταν χορηγός η FAST FERRIES) είδαν να αποβιβάζονται από το καράβι μερικά μοναδικά αυτοκίνητα στον κόσμο (φωτ. Εν Άνδρω).

 ¨ Είδαν μάρκες ΙΧ χαμένες στην αχλύ του μύθου, αλλά και θρυλικά πασίγνωστα σπορ αμάξια υπέροχων σχεδιαστικά εποχών (φωτ. Εν Άνδρω).

ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

 Ένα βίντεο του Εν Άνδρω με σκηνές από την εκκίνηση των ιστορικών αυτοκινήτων και μερικές στιγμές από τις ειδικές διαδρομές στην Παλαιόπολή και στις Στενιές. 

Εδώ δύο υπέροχες Τζάγκιουαρ της δεκαετίας του 1960 στο υπαίθριο πάρκινγκ στο Μπατσί πριν ξεκινήσει ο διήμερος αγώνας. Σήμερα ξεκίνησαν τον αγώνα από το Μπατσί. Πήγαν Κόρθι και κατέληξαν στην Χώρα  Μετά ανηφόρισαν προς Στενιές για να γυρίσουν πίσω στο Μπατσί (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στο υπαίθριο πάρκινγκ δύο-δύο οι κουκλες της ασφάλτου. Μοναδικές. Υπέροχες. Ξεχωριστές. Σπάνιες  Εδώ μια κόκκινη Πόρσε και ένα ακόμα διαλεχτό κομμάτι (φωτ. Εν Άνδρω).

 Τέτοια ομορφιά, κομψότητα και φινέτσα δεν ξανάδε η Άνδρος εδώ και χρόνια. Μια Κάντιλακ και μια Ρολς Ροϋς του μεσοπολέμου δίπλα-δίπλα (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο κύριος Νίκος με το σπορ καπελάκι του στο τιμόνι της παλιάς Ρολς Ρόϋς του. Σαν σκηνή από ταινία εποχ'ης (φωτ. Εν Άνδρω).

Και η Μπέντλεϋ που λέγαμε και κοντέψαμε να ξεχάσουμε με τόσα φοβερά μοντέλα (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια Μόργκαν και μια Τζάγκιουαρ E Type διίπλα- δίπλα (φωτ. Εν Άνδρω).

Να και η υπέροχη Μπίοϋικ στην εκκίνηση (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ένα ακόμα υπέροχο μουσειακό κομμάτι στην εκκίνηση στο Μπατσί (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και το πιο μικρό αυτοκίνητο του αγώνα. Ένα Φιατάκι του 1968. Μόλις έγινε 50 χρόνων! Κι ήρθε να τρέξει στα βουνά της Άνδρου. Εδώ στην Ειδική της Παλαιόπολης (φωτ. Εν Άνδρω).

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΑΝΑΠΑΥΛΑ

 Στη νεοκλασική πλατεία, μπροστά στο νεοκλασικό Γηροκομείο των Εμπειρίκων μερικά... νεοκλασικά αμάξια!!! Μια πανοραμική φωτογραφία των 75 περίπου αυτοκινήτων που παρατάχθηκαν με ταξη και ευπρέπεια για να τα δει ο κόσμος. Όσος κόσμος ήταν εκείνη την ώρα στην πλατεία της Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω).

Και εδώ η έκπληξη του αγώνα. Ο Δημήτρης Τσιμής ιδιοκτήτης μεγάλου ξενοδοχεόυ στο Μπατσί που έτρεξε με την Μερσεντές του 1966! Ήταν από τους ελάχιστους ανδριώτες (εκ πεποιθήσεως και εξ επιλογής) που έτρεξε στον αγώνα. Και μάλιστα με δικό του αμάξι. Ήταν δε τόσο χαρούμενος που δήλωσε έτοιμος να λάβει μέρος σε όλα τα επόμενα ράλι της ΦΙΛΠΑ (φωτ. Εν Άνδρω).

Και η Φόρντ στους δρόμους της Χώρας. Μια σκηνή που κι αυτή σα να ξέφυγε από κάποιο παλιό φιλμ (φωτ. Εν Άνδρω).

 Εδώ μια στιγμή από την Ειδική στις Στενιές. Μπροστα μια υπέροχη Άλφα Ρομέο. Πίσω μια Μαρσεντές εποχής και ακολουθούν άλλα ιστορικά αμάξια. Ακόμα μια φορά αξίζει να δείτε τους επιβαίνοντες: πως το διασκεδάζουν μέσα στο υπέροχο ανδριώτικο τοπίο - παρά τον αέρα που φύσαγε δυνατά (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και κλείνουμε (συμπτωματικά) την διαδρομή όπως αρχισαμε. Με την κόκκινη Τζάγκιουαρ και την φοβερή Μπίουϊκ απέναντι από τις Στενιές και πάνω από τα Γιάλια (φωτ. Εν Άνδρω).

Και μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Όλα τα αυτοκινητα είχαν μια μαύρη κορδέλα αναρτημένη. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως ήταν στη μνήμη του Αλέξανδρου Σταματιάδη που πέθανε χτες και κηδεύεται αύριο στην Χώρα της Άνδρου. Υπήρξε φίλος πολλών από τους διαγωνιζόενους και τον τιμούσαν με αυτόν τον τρόπο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet