Κάτι από Παρίσι στην Άνδρο...

Ήταν πρώτη φορά που είδαμε παράσταση μπαλέτου στην Άνδρο μιας και μέχρι χτες δεν υπήρχε ο χώρος. Το φεστιβάλ Άνδρου με τους χορευτές και του μουσικούς της Παρισινής Όπερας επιβεβαίωσε τον τίτλο του ως Διεθνές. Μέχρι και ο πρόξενος της Γαλλίας, ένας πολύ ευγενικός νέος διπλωμάτης, ήταν παρών. Παρόντες 1000 περίπου θεατές. Σε μια ωραία καλοκαιρινή βραδιά στο ανοιχτό θέατρο της Χώρας που είναι το μόνο που μπορεί να φιλοξενήσει φιλόδοξες πολιτιστικές προσπάθειες μιας και το νησί δεν έχει αλλού υποδομή. Κι ίσως δεν έχει και πολλούς ανθρώπους για τέτοιες προσπάθειες. Φωτογραφία από την χτεσινή παράσταση (φωτο: Εν Άνδρω).

 Η Άνδρος του πολιτισμού - το έχουμε ξαναγράψει - είναι μέρος της αστικής ανάπτυξης μιας μεγάλης περιόδου της ανδριώτικης ναυτιλίας, που υπάρχει ακόμα πλέον ως απόηχος. Και παρά τις καλές προσπάθειες πολλών ιδιωτών και εθελοντών θέλει και το ενδιαφέρον και των τοπικών ταγών (διοίκησης και αντιπολίτευσης), που για την ώρα ΔΕΝ το βλέπουμε. Φωτογραφία: το κοινό ακούει τον πρόλογο του Π. Βούλγαρη (φωτο: Εν Άνδρω).  

Μια ενδιαφέρουσα παράσταση με πολύ ωραία μουσική και την αρμονία των χορευτικών να απλώνονται επί σκηνής. Οι 6 χορευτές και οι 4 μουσικοί κατάφεραν και χώρεσαν στη σκηνή δίνοντας μια γεύση από μπαλέτο που χωρίς την ύπαρξη του θεάτρου δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Έστω κι έτσι λοιπόν το φεστιβάλ πέτυχε ένα ακόμα άνοιγμα στον πολιτιστικό χώρο. Φωτογραφία από την παράσταση. (φωτο: Εν Άνδρω).  

 

 Ορισμένες φιγούρες "έγραφαν" πολύ ωραία με το πέτρινο απέριτο σκηνικό της ορχήστρας όπως βλέπουμε εδώ (φωτογραφίες: Εν Άνδρω).

Και όταν μπήκε το "χρώμα", που έδωσαν το φώτα, η παράσταση απέκτησε μια ακόμα επιπλέον διάσταση μεταφέροντας κάτι από το μπλε της θάλασσας επί σκηνής δίνοντας μια άλλη αίσθηση στον χορό (φωτογραφίες: Εν Άνδρω). 

Σκηνή από τα γαλλικά μπαλέτα στην Άνδρο (βίντεο: Εν Άνδρω).

 

 Στις επόμενες χορευτικές σκηνές τα χρώματα έγιναν πιο αισθησιακά και ερωτικά δίνοντας μια άλλη αίσθηση στο ακροατήριο που παρακολουθούσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (φωτο: Εν Άνδρω).

 

 Χορευτές και μουσικοί χαιρετούν τους θεατές που τους χειροκρότησαν με θέρμη (φωτο: Εν Άνδρω).

 "Εν Άνδρω"