Ανταπόκριση από το Κόρθι...

Ταξιδεμα στη νύχτα. Κόρθι μέσα Ιουλίου. Η σεζόν έχει αρχίσει και δεν έχει άρχίσει. Τουτέστιν μεθερμηνεύομενον: Δεν έχουν καταφθάσει ακόμα οι παραθεριστές. Αυτοί θα έρθουν τις 15-20 μέρες του Αυγούστου. Όσοι τουρίστες έχουν ήδη καταφθάσει είναι ξένοι! Γάλλοι, Ισραηλίτες, Ιταλοί κλπ. Όλοι θα πάνε για μπάνιο, θα βγουν την βόλτα τους και θα κάτσουν κάπου για φαγητό ή για καφέ. Θα αγοράσουν και κανένα βιβλίο στα αγγλικά για διάβασμα. Αφήνουν τον οβολό τους παντού. Τους τραβάει κατά κανόνα η παραλία (φωτ. Εν Άνδρω).

Μπορεί η παραλία του Κορθίου να μην είναι όπως αυτή στο Μπατσί, όμως έχει την χάρη της μέσα στη νύχτα. Ιδίως στα σημεία που τα μαγαζιά έχουν φροντίσει τος εξωτερικούς φωτισμούς τους και πλάϊ στη θάλασσα είναι σαν καράβια που ταξιδεύουν μές την απέραντη νύχτα (φωτ. Εν Άνδρω).

Το καλαίσθητο σε μερικές γωνιές της παραλίας τραβάει  τον κόσμο. Ή, άλλως ο κόσμος τραβάει τον κόσμο από απόγευμα μέχρι το βράδυ (φωτ. Εν Άνδρω).

Η θέα του όμορφου κόλπου φέρνει τις παρ΄΄ες αργά το απόγευμα δίπλα στη θάλασσα (φωτ. Εν Άνδρω).

Παρόλα αυτά τα παιδιά εξακολουθούν να παίζουν πάντα στον πεζόδρομο και οι ντόπιοι να κάθονται σε αυτόν. Παλιά συνήθεια των ανδριωτών (φωτ. Εν Άνδρω).

Να βολτάρουν σε αυτόν μιας και η αγορά του Κορθίου είναι εκεί. Βοηθά εδώ που τα λέμε το απάνεμο του χώρου, αλλά και το καλό πλακόστρωτο (φωτ. Εν Άνδρω)

 Εδώ και οι μεγαλύτεροι. Για έναν καφέ, μια μπύρα  στο σουβλατζίδικο της γωνίας που έχει πιο πολύ κόσμο στον πεζόδρομο παρά προς την παραλία... (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"