Όταν τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα...

"Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την... πραγματικότητα!!! "Ή, άλλως "όταν τα γεγονότα είναι ξεροκάφαλα...  και επιμένουν!" Οι δύο παραπάνω ρήσεις αποδίδουν αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Άνδρο στον χώρο του λιανεμπορίου. Αλλιώς αντιδρά και συμπεριφέρεται η κοινωνία της Άνδρου και αλλιώς όπως θα ήθελαν ορισμένοι... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για ένα κίνημα καθημερινότητας που ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι με την είσοδο μιας νέας επιχείρησης - με σαφώς μειωμένες τιμές - στην αγορά της Άνδρου. Τα ερωτήματα των σκεπτικιστών πολλά: θα μείνει η νέα επιχείρηση, θα αντέξουν τα μικρά καταστήματα, θα αντιδράσουν οι ανδριώτες επιχειρηματίες. Τις απαντήσεις τις δίνει πλέον καθημερινά η ζωή. Το γεγονός είναι πως η επιχείρηση εγκανίασε το Σάββατο και νέο κατάστημα στην είσοδο της Χώρας  Και ο κόσμος έσπευσε (φωτ. Εν Άνδρω). 

Άραγε μπορεί κανείς να αγνοήσει πως γύρω στο μεσημέρι οι δρόμοι και τα Πευκάκια είχαν γεμίσει με αυτοκίνητα πελατών και πως στην στροφή Γαληνού η κυκλοφορία διεξαγόταν δύσκολα; Κάτι που σημαίνει πως υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Οι τμές ήταν πάντα μεγάλο θέλγητρο στην εποχή της κρίσης (φωτ. Εν Άνδρω). 

Φυσικά και μέσα στο κατάστημα ο κόσμος πολύς. Είχαν πάει και πελάτες του άλλου καταστήματος, αυτού του Αγίου Σπρίδωνα. Κάτι που διαπιστώσαμε καθώς για πρώτη φορά το μεγάλο πάρκινγκ του δεν ήταν γεμάτο. Το πως θα μοιραστεί η πίτα μεταξύ όλων στο λιανεμπόριο θα φανεί στην πορεία. Προς το παρόν βλέπουμε να αυξάνει ο τζίρος και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον κλάδο. Κι αυτό είναι σημαντικό καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος επιρρεάζει πιο πολύ από όλους την καθημερινότητα όλων μας. Μια καθημερινότητα που αλλάζει και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να αλλάζει. Στο τέλος του καλοκαιριού θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα... (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"