Άνδρος με αυγουστιάτικη πανσέληνο, με έκλειψη σελήνης και με ροκ μουσική! Μαζί και ταυτοχρόνως...

 

 Πανσέληνος Αυγούστου. Η πιο λαμπρή πανσέληνος λένε. Μαζί με έκλείψη σελήνης! Σπάνιο φαινόμενο. Δεν συμβαίνει συχνά. Το ολόγιομο φεγγάρι και η σκιά της γης να πέφτει πάνω του και να χάνεται ένα μέρος του. Η φωτογραφία μας περιγράφει το φαινόμενο και δίνει κάτι από την αίσθηση και την μαγεία της ξάστερης νύχτας όπου ζεις αυτό το ξεχωριστό κοσμικό φαινόμενο (φωτ. Εν Άνδρω).  

 

Πανσέληνος Αυγούστου πάνω από την Χώρα της Άνδρου. Η μικρή πόλη απλώνει νωχελικά στην ζεστή βραδιά. Πάνω της η πανσέληνος, ένας μικρός νυχτερινός ήλιος, με εκείνο το ψυχρό, μεταλλικό, ασημενιο φως. Και όλα γύρω αποκτούν κάτι εξώκοσμο (φωτ. Εν Άνδρω).

Γύρω μουσική. Στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, μια νεανική ροκ μπάντα με τους δυνατούς ήχους της σε γυρνά στη δεκαετία του '80. που την έζησες. Και πιο πίσω, στην δεκαετία του '60, που την άκουσες ως απόηχο. Το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου και ο κόσμος γύρω που περνά μια όμορφη χαλαρή βραδιά δίνουν την καλοκαιρινή αίσθηση των διακοπών της εποχής (φωτ. Εν Άνδρω).

Κατι σαν καράβι ο Όμιλος. Πέρα από την εκκωφαντική μουσική που ξεσηκώνει τον Νειμποριό ο Όμιλος μοιάζει με καράβι. Κι εσύ στην κουπαστή και στα καταστρώματα του. Ο αρχιτέκτονας που τον σχεδίασε, ο Α, Κριεζής, αυτό είχε στο μυαλό του. Και το πέτυχε. Πάνω ένα κατάρτι με σημαίες. Ναυτικό ναυτικό σύμβολο . Γύρω τα καταστρώματα με κόσμο. Απο κάτω η θάλασσα. Όλα παραπέμπουν σε κρουαζιέρα στο Αιγαίο ή στην Μεσόγειο. Κι ομως εισαι στην Άνδρο. Κι απέναντι του απλώνει μαγική και νωχελική μέσα στη νύχτα η Χώρα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Εκτός της φεγγαράδας και της ροκ μουσικής, που ξεσηκώνει τον Νειμπορίο κι ακουγόταν ως επάνω τα χωριά της πλαγιάς, ειναι και οι ωραίες παρουσίες που δίνουν έναν άλλο τόνο στην "κρουαζιέρα" της βραδιά;!... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Κι βέβαια κάθε "κρουαζιέρα" με πανσέληνο χρειάζεται κι ένα κοκτέιλ με εντυπωσιακά χρώματα. Δεν ξέρουμε από γεύση όμως από χρώματα σκίζει το άτιμο (φωτ. Εν Άνδρω).

Και ξαφνικά να και ένα μπέργκερ για τον Γιάννη. Τον ιδιοκτήτη του απέναντι μπαρ που είδε φωτα, άκουσε και μουσική... και μπήκε. Και τι πρωτότυπο; Παράγγειλε ένα μπέργκερ. Γρήγορο αμερικάνικο φαγητό. Πάντως κι αυτό από εικόνα σκίζει. Τελικά ακόμα και ένα απλό μπέργκερ όταν του φτιάχνεις ένα ολόκληρο ντεκόρ αποκτά άλλη διάσταση... (φωτ. Εν Άνδρω).

Και η τραγουδίστρια της βραδιάς, η Εύα Τσάχρα. Δυστυχώς όλες οι φωτογραφίες της μπάντας με τους έντονους φωτορυθμικούς φωτισμούς δεν βοήθησαν σε μια καλή λήψη. Βγάλαμε μια στο διάλειμμα. Και σιγά που θα άφηνε την ευκαιρία και δεν θα πήγαινε δίπλα σε μια ωραία γυναίκα ο Φίλιππος (φωτ. Εν Άνδρω).

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

 

Τελευταία μεγάλη στάση στο εφετεινό ροκ καλοκαίρι στον Όμιλο η συναυλία των "Goin' Through". Για νέους κυρίως. Αλλά και για όσους θέλουν ή νομίζουν πως είναι νέοι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"