Επανέρχεται ο έπαρχος για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου

 

Η περιοχή της Πλούσκας που έχει προγραμματστεί για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου.

Με νέα επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου στις 11 Ιανουαρίου επανέρχεται και ρωτά τον πρόεδρο του ΠΕΣΠΑ και γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη ρωτώντας τον λόγο που δεν έχει γίνει ΠΕΣΠΑ επί τρίμηνο - από 18/10/17 μέχρι σήμερα – και συνεχίζεται η εκκρεμότητα της τελικής έγκρισης του ΧΥΤΥ της Άνδρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Θεοδωρίδη στο πρώτο ΠΕΣΠΑ θα έμπαινε άμεσα προς ψήφιση το θέμα της Άνδρου. Όμως σχεδόν επί τρίμηνο δεν έγινε σύγκληση του συμβουλίου. Για τον λόγο αυτό επανέρχεται με επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου επισημαίνοντας την ολιγωρία του προέδρου του οργάνου – Εν Άνδρω.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

           Πρόεδρο του ΠΕΣΠΑ Α.Δ. Αιγαίου

          κ. Θεοδωρίδη

Άνδρος,11.1.2018

Θέμα: Άμεση σύγκλιση του ΠΕΣΠΑ και εισαγωγή του θέματος «ΧΥΤΥ νήσου Άνδρου»

Σχετ: To Αριθ.Πρωτ. 4529/123105/18.10.2017 έγγραφό μας «ΧΥΤΥ νήσου Άνδρου»

κ. Πρόεδρε,

Το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τις 18 Οκτωβρίου 2017, όπου με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας ζητήσαμε την εισαγωγή του θέματος «ΧΥΤΥ νήσου Άνδρου» στο ΠΕΣΠΑ για να διαπιστωθεί η κάλυψη του 100% των απαιτήσεων που είχε τεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 14.1.2016,  ώστε να αποφανθεί για την ΑΕΠΟ και να ολοκληρωθεί η φάση των απαιτήσεων είναι μεγάλο.

Αναλογιζόμενοι ότι οι καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο έργο ελλοχεύουν τεράστιες κινδύνους για την εξέλιξή του, εφόσον η έκδοση ΑΕΠΟ θεωρείται βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση της ωριμότητας του έργου στο στάδιο της υπό έγκρισης χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ  Π/Υ 7.128.991», ζητάμε εκ νέου την άμεση σύγκλιση του ΠΕΣΠΑ και την εισαγωγή του θέματος ΧΥΤΥ Άνδρου.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

                                                                                      

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

People in this conversation

Load Previous Comments
 • Επισκέπτης - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ ΔΗΜ

  ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΛΟΤΖΑΡΗ- ΕΠΑΡΧΕ ΑΝΔΡΟΥ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑ ΣΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΑ ! !
  ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΑΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΣΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΠΟΥΣΣΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ.
  ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ , ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ Ν ΑΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !
  Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΛΟΤΖΑΡΗ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΑΣ.
  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ.

 • Επισκέπτης - Αδιάφορος

  Πολύ μου αρέσει που τάχα μου Χωραϊτες και Κορθιανοί διαμαρτύρονται για την Πλούσκα. Εδω το θέμα Πλούσκα δεν ενδιαφέρει πια ούτε τους Μπατσιώτες... Έχει μεγάλη πλάκα το πράγμα. Επιθεώρηση γίνατε κυρίες μου...

 • Επισκέπτης - Κορθιανή

  Το Θράσος του .... (διαγράφεται ένας χαρακτηρισμός της κυρίας) μεγάλο έχει ο καιρός γυρίσματα !

  Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro
 • Επισκέπτης - Έπαρχος, ο Αστυνόμος

  Αστυνοµικά καθήκοντα στα χρόνια του Βυζαντίου είχαν ο «Έπαρχος της πόλης»( ο οποίος είχε υπό τις διαταγές του τους «κουόρτεις της πόλης», το «νυκτέπαρχο» και τους «επιµελητές» ), ο «Κουαίστωρας», οι «επισκεπτίτες» και οι «σιτώνες». Ο «νυκτέπαρχος», το 539 µ.Χ. επί της βασιλείας του Ιουστινιανού µετονοµάσθηκε σε «πραίτορα του ∆ήµου» µε εκτελεστικά όργανα τους «µατρικίριους» και τους «στρατιώτες»

  Άντε να δούμε ποια άλλη παρέμβαση Επάρχου θα δούμε, αφού μας πει πρώτα εάν έχει συνειδητοποιήσει ότι Δεν ζούμε πλέον ούτε στη Ρωμαική αλλά ούτε στη Βυζαντινή περίοδο.....

 • Επισκέπτης - Σκεπτόμενος χωραϊτης

  Έχει δίκιο η χωραϊτισα μέχρι και ο Καπετάνιος δεν αντεξε και είπε "χωροθετήστε επιτέλους γιατί μας ψόφησε με την βλακεία του αυτός ο... ". Δεν γράφω όνομα γιατί θα το κόψει το Εν Άνδρω. Πάντως ειναι πατενταρισμένος βλάκας ο άνθρωπος...

 • Επισκέπτης - Απερίσκεπτη Μπατσιώτισα

  Άντε να γίνει να ησυχάσουμε επιτέλους

 • Επισκέπτης - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΔΕΝ

  Αναρωτιέμαι, δεν μιλάει ο Έπαρχος με τον Δήμαρχο;

  Στο σάιτ του Δήμου αναφέρει ότι θα συνεδριάσει το ΠΕΣΠΑ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.....

  https://www.facebook.com/dimos.androu/photos/a.499065040303696.1073741828.498492510360949/737293729814158/?type=3&theater

 • Επισκέπτης - Σκεπτόμενη Χωραΐτισσα

  Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι ηλίθιοι.
  Απλά μερικοί κάνουνε κατάχρηση του δικαιώματος.

 • Επισκέπτης - Αδιάφορος

  Ποιος σου είπε εσένα ρε έξυπνε πως θέλει κανείς από εμάς τους αδιάφορους να γίνει ΧΥΤΥ στην Άνδρο; Να μην γινει ποτέ ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ.. Τα σκουπίδια σας έπρεπε και πρέπει να είναι στους δρόμους. Να έχετε την Άνδρο που σας αξίζει. Αυτή άλλωσε έχετε κάθε καλοκαίρι από το 2006 πυυ άρχισε η κόντρα σας με την λογική. Θυμάμαι και γελώ το καλοκαίρι του 2006 15αύγυστος τα σκουπίδια στους δρόμους και τραβάγατε τα μαλιά σας όλοι. Ήταν θαύμα. Αμ εκείνο το καλοκαίρι του 2011 και το καλοκαίρι του 2012!!! Σκουοίδια παντού. Ήταν υπέροχα. Θυμάμαι τα σκουπίδια στο Μπατσί και στο Γαυριο μέχρι το Θεό!!! Ακόμα γελάω με εκείνα τα χάλια. Αλλά ΧΥΤΥ πουθενά. Θυμάμαι και το καλοκαίρι του 2015 και του 2016. Χωρίς ΧΥΤΥ και ΧΑΔΑ. Με τα σκουπίδια στον ουρανό. Ήταν έξοχα. Μια σας έφταιγε ο Γλυνός, την άλλη ο Σουσούδης. Νομίζω πως χρειάζεστε και αλλά 4-5 χρόνια με τα σκουπίδια στους δρομους. Να δω το Γαύριο και το Μπατσί χωμένα στα σκουπίδια. Την Χώρα επίσης. Και το Κoρθι βεβαίως. Και μετά θα έχετε στρώσει!!!!!!!!! Και βεβαίως ΧΥΤΥ δεν θα γίνει πουθενά. Θέλω να δω τι θα κάνει ο κάθε ένας από εσάς και όλοι μαζί!!!!!!!
  ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
  Σας βρίσκω λίγο υπερβολικά αδιάφορο ή μου φαίνεται;;;;;;;

  Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro
 • Επισκέπτης - Δημότης -

  Ποτέ δεν θα κάνετε χυτυ όσο και να χτυπιέστε.