Αποκάλυψη: Βρέθηκε θησαυρός στον φάρο της Φάσας. Έχει σημάνει συναγερμός.


Άνδρος ώρα 12: ‘Ενας αμύθητος θησαυρός που περιέχει πολλά από τα πολύτιμα αντικείμενα τα οποία έκλεψαν οι Γερμανοί κατά την διάρκεια της Κατοχής από τα αρχοντικά της Άνδρου, βρέθηκε τυχαία πριν από λίγο, σε παλιό πηγάδι κοντά στον Φάρο της Φάσας.

Ήδη στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικοί από την Χώρα και το Γαύριο, έχουν αποκλείσει τον χώρο, και αναμένονται ενισχύσεις από την Σύρο. Η ανακάλυψη έγινε από δυο εργάτες που είχαν κατέβει στο πηγάδι για να διαπιστώσουν αν υπάρχει νερό. Με έκπληξη είδαν στον πυθμένα κιβώτια σκεπασμένα με αδιάβροχο ύφασμα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Ανέβασαν δυο, τα άνοιξαν και με δέος διαπίστωσαν ότι περιείχαν κοσμήματα, πινάκες και χρυσές λίρες.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης κάλεσε την Αστυνομία και στο νησί σήμανε συναγερμός. Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι οι Γερμανοί κατά την αποχώρηση τους το 1944 μετέφεραν τα κλοπιμαία κοντά στις ακτές του Κάβο Ντόρο τα έκρυψαν δίπλα στον φάρο με σκοπό να τα μεταφέρουν στην συνέχεια με πλοίο.

Η άτακτη υποχώρηση τους όμως από το νησί δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν το μεγάλο πλιάτσικο. Άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν γιατί η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεώτερα σε λίγο.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ..

KAI TOY XΡONOY.....

"Εν Άνδρω'