Η πυροσβεστική για την αποθήκευση πετρελαίων στο Μπατσί

Αναγνώστης μας επικοινωνήσε με το τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άνδρου και μας πληροφόρησε απόψε τα ακόλουθα:

(α) Εδώ και λίγες μέρες περιήλθαν σε γνώση της υπηρεσίας σχόλια που αναγράφηκαν από αναγνώστες στο Εν Άνδρω (Σωτ. Σωτηρόπουλος κλπ) σχετικά με την αποθήκευση καυσίμων στο κοινοτικό κατάστημα στο Μπατσί. Η υπηρεσία αυταπάγγελτα έκανε έλεγχο στον χώρο και διαπιστώθηκε πως υπήρχε αποθήκευση ποσότητας πετρελαίοειδών σε μπιτόνια.

Δόθηκε οδηγία να φύγουν τα μπιτόνια από τον χώρο γιατί δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας και να πάνε σε χώρο πρατηρίου ή να χρησιμοποιηθούν για τα αυτοκίνητα του Δήμου Άνδρου. Αύριο θα γίνει νέος έλεγχος για να διαπιστωθεί αν έχει τηρηθεί η οδηγία.

(β) Όσο καιρό διαρκεί ο σχετικός θόρυβος για το πετρέλαιο στο Μπατσί δεν υπήρξε καμία καταγγελία ή ενημέρωση στην πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πυροσβέστες απλώς ενημερώθηκαν από τα σχόλια που γράφουν οι αναγνώστες στο Εν Άνδρω και έλαβαν μέριμνα ενεργώντας αυτοβούλως. Δεν ανακοίνωσαν κατι γιατί στόχος ήταν και είναι να ελέγχονται πληροφορίες ή καταγγελίες, να γίνεται εξακρίβωση και να τηρούνται οι νομοι για την ασφάλεια των πολιτών.

Εν Άνδρω