Χιόνια στην Άνδρο (πληροφορίες, ανακοινώσεις, φωτορεπορτάζ)

Ο δρόμος και η Βουρκωτή απέναντι μέσα στα χιόνια ώρα 9:30

TΡITH, 19/1/2016. ΩΡΑ 21:00 Νέα ανακοίνωση Πολιτικης Προστασιας Δήμου Άνδρου: Η κακοκαιρία είναι σε ύφεση από το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή όλο το οδικό δίκτυο του νησιού είναι καθαρό. Λόγω χαμηλής θερμοκρασίας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στα ορεινά χωριά να σημειωθεί παγετός. Εφιστούμε την προσοχή όλων των οδηγών.

ΤΡΙΤΗ, 19/1/2016, ΩΡΑ 14:00 Ανακοίνωση πολιτικής προστασίας Δήμου Άνδρου. Η κακοκαιρία συνεχίζεται με παροδικές χιονοπτώσεις. Αναμένεται από το απόγευμα ύφεση των φαινομένων. Αυτή τη στιγμή το Επαρχιακό οδικό δίκτυο Χώρας- Γαυρίου και Κορθίου είναι καθαρό. Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουρκωτής- Άρνης, στο οποίο και εντοπίζονται προβλήματα, εκχιονιστικό μηχάνημα της Περιφέρειας βρίσκεται ήδη επί τόπου και καθαρίζει το δρόμο ο οποίος είναι βατός μόνο με οχήματα τύπου JEEPκαι αντιολισθητικές αλυσίδες. Προβλήματα επίσης, μικρής έκτασης, εντοπίστηκαν και στην περιοχή των χωριών Βουνίου και Κοχύλου τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από μηχανήματα του Δήμου Άνδρου.

19/1 ΩΡΑ 14:00 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Μήνυμα του αναγνώστη Andrew Kolatsas: Kε Μπασαντη θα μπορουσατε να μαθετε γιατι το Γυμνασιο Λυκειο Γαυριου δεν εχει πετρελαιο θερμανσης οπως θα επρεπε να ειχε φροντισει απο πριν ο δημος Ανδρου ; Που πανε τα δημοτικα τελη; Γιατι σημερα εμεινε κλειστο; Ευχαριστω.

Μήνυμα Εν Άνδρω: Παρακαλούνται οι αρμόδιοι ας μας στείλουν μήνυμα για να απαντήσουμε στις απορίες του αναγνώστη μας και να συμβάλουν στην πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής. Ευχαριστούμε. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ: Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης, στο οποίο έχει ενταχθεί το Γυμνάσιο – ΤΛ Γαυρίου, συμπεριλαμβάνονται οι κάτωθι εργασίες: Αντικατάσταση κουφωμάτων, Μόνωση του κτιρίου, Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, Αντικατάσταση του αιθρίου, Βελτίωση των συστημάτων θέρμανσης. Κατόπιν τούτου, το καλοριφέρ δε λειτούργησε χθες Δευτέρα 18/01/2016 και σήμερα Τρίτη 19/01/2016. Αναφέρεται, ότι δεν τίθεται θέμα προμήθειας καυσίμων και αύριο το καλοριφέρ θα βρίσκεται σε λειτουργία έπειτα από τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο. Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κτιριακή αναβάθμιση του σχολείου.

ΤΡΙΤΗ, 19/1/2016, ΩΡΑ: 09:25 Χιόνισε τη νύχτα στα ορεινά της Άνδρου. Τα παιδιά από Βουρκωτή και Άρνη δεν μπόρεσαν να πάνε σήμερα σχολείο μιας και το χιόνι φτάνει μέχρι τ’ Απόικια. Έχει χιονίσει επίσης από Συνετί προς Βουνί, Μονή Παναχράντου και Φάλικα, καθώς και στι Στραπουργιές. Στον Πιτροφό το χιόνι είναι περιορισμένο στα υψηλά.

Οι γάτες της Μονής Παναχράντου προσπαθούν να καταλάβουν τι τρέχει...

Ο δρόμος προς το Βουνί από Πανάχραντο είναι κλειστός

Ο περίβολος της Μονής Παναχράντου

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου στέλνει μηχανήματα να ανοίξει τους επαρχιακούς δρόμους. Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Α. Λάβδας ανέβηκε στο Βουνί και ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Χ. Παπαϊωάννου διέσχισε όλη την διαδρομή πρωί-πρωί από Άρνη προς Βουρκωτή.

Πάνω από τα Αποίκια ξεκινούν τα χιόνια

Σύμφωνα με τους αρμόδιους που είναι επί τόπου στην Βουρκωτή συνεχίζει μια ελαφρά χιονόπτωση. Όμως όλο το κεντρικό δίκτυο του νησιού είναι ανοικτό και μόνο το επαρχιακό έχει κάποια προβλήματα στα σημεία που γράψαμε παραπάνω. Στα σημεία αυτά το ύψος του χιονιού φτάνει τους 20 πόντους.

Ο δρόμος προς Βουρκωτή από Άρνη

 Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά σύμφωνα με τα δελτία. Νεώτερα και σε λίγο…

«Εν Άνδρω»