Ολονύκτιος αγώνας με τις αναζοπυρώσεις - Η φωτιά στη Φάσα έσβησε το πρωί

Βόρεια Άνδρος - Περιοχή Φάσας - To ελικόπτερο σε χτεσινές ρίψεις (φωτο: Εν Άνδρω).

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/6. ΩΡΑ 06:00. Σήμερα το πρωί κατάφεραν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές μετά από μεγάλη ολονύκτια προσπάθεια να σβήσουν την φωτιά στην περιοχή της Φάσας.   Από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ζητείται, ακόμα μια φορά, από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες 2-3 μέρες γιατί λόγω ισχυρών ανέμων υπάρχει μεγάλο κίνδυνος νέας πυρκαγιάς στο νησί - Εν Άνδρω.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/6, ΩΡΑ 00:10 Το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί, ομως υπάρχουν συνεχείς αναζοπυρώσεις σε μια ρεματιά λόγω του ισχυρού αέρα και του γεγονότος πως η φωτά είναι σε περιοχή με ελιές που σβήνουν δύσκολα. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν την μάχη με αλυσοπρίονα και μια αντλία που κατάφεραν και κατέβασαν στο ρέμα που είχε νερό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το μέτωπο της φωτιάς θα συνεχίσουν μέχρι το πρωί. Από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ζητείται από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες 2-3 μέρες γιατί λόγω ισχυρών ανέμων υπάρχει μεγάλο κίνδυνος νέας πυρκαγιάς. - Εν Άνδρω.

ΤΡΙΤΗ, 21/6, ΩΡΑ 20:50 Το ελικόπτερο ολοκλήρωσε τις ρίψεις και επάστρεψε στη βάση του. Η φωτιά έχει περιοριστεί και τώρα έχουν αναλάβει οι πυροσβέστες. Ελπίζουν τις προσεχεις ώρες να την ελέγξουν και να την σβήσουν σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στο Εν Άνδρω. Η φωτιά ξεκίνησε από την ποταμιά και πήγε μέσα από τις Καλαμιές προς το χωριό Κάλαμος.  

Το ελικόπτερο ολοκλήρωσε τις ρίψεις και επέστρεψε στη βάση του (Φωτο: Εν Άνδρω)

ΤΡΙΤΗ, 21/6, ΩΡΑ 19:40 - Φωτιά στην περιοχή της Φάσας κοντά στην παραλία. Στην περιοχή αυτή τη στιγμή κατευθύνονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντών δασοπυροσβεστών. Λόγω του ισχυρού άνεμου που πνέει στην περιοχή τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα. Από το συντονιστικό κέντρο της πολιτικής προστάσίας στην Αθήνα μάθαμε πως έχει ξεκινήσει ένα ελικόπτερο να προλάβει πριν νυχτώσει να κάνει δύο ρίψεις.  

Σε λίγο νεώτερα…