Μουστάκειο Κληροδότημα: να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα…

 

Από την πρώτη γενική συνέλευση των κατοίκων που έγινε εφέτος τον χειμώνα υπό την σημερινή διαχειριστική αρχή. Για πρώτη φορά έιχαμε ανοικτές διαδικασίες παρουσία όλου του χωριού και υπήρξε πλήρης ενημέρωση. Πετιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα θέματα που προκύψαν (φωτο: Έν Άνδρω)  

Από το Μουστάκειο Κληροδότημα λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία καλούνται οι κάτοικοι της Πίσω Μεριάς σε έκτακτη λαϊκή συνέλευση στις 15/7. Ο πρώτος λόγος: η ακύρωση των υποτροφιών στους νέους που φοιτούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Απορήσαμε και ρωτήσαμε. Και να τι μάθαμε...

Πατέρας καταγόμενος από την Πίσω Μεριά και διαμένων στην Αθήνα πήρε το παιδί του υποτροφία πριν μερικά χρόνια. Τώρα διεκδικεί και το άλλο του παιδί υποτροφία. Όμως η σημερινή διαχειριστική επιτροπή έχει αλλάξει τα κριτήρια και δίνει πρώτα και κύρια υποτροφίες στα παιδιά που διαμένουν στο χωριό και φοιτούν στο τοπικό σχολείο. Στόχος της να βοηθήσει την τοπική κοινωνία, που παλεύει ολοχρονίς να σταθεί στα πόδια της. Έτσι το δεύτερο παιδί του κυρίου αυτού δεν θα πάρει υποτροφία.

Προφανώς ο εξ Αθηνών καλός αυτός άνθρωπος σκέφτηκε πως: "αν δεν πάρει και το δεύτερο παιδί μου χρήματα ας μην πάρει κανένα φτωχόπαιδο του χωριού". Έκανε λοιπόν ένσταση και μπλόκαρε το σύστημα των υποτροφιών για όλα τα παιδιά του χωριού!!! Δηλαδή, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ή μάλλον όλα τα κατσικια και όλα τα παιδιά του χωριού, αφού το δεύτερο δικό του δεν θα πάρει υποτροφία!!! Βλέπετε κάτι στραβό εσείς σε αυτή την"λογική" ή όχι;

Μετά την παραπάνω περιγραφή ακολουθεί παρακάτω η ανακοίνωση της έκτακτης λαϊκής συνέλευσης στους κατοίκους της Πίσω Μεριάς από την διαχειριστική αρχή του Κληροδοτήματος:

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Πέτρου Λ Μουστάκα σας καλεί  έκτακτη λαϊκή συνέλευση στο Μουστάκειο Σχολείο της Πίσω Μεριάς την Παρασκευή 15.7.2016 και ώρα 8:30΄μμ για ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:
1. Ενημέρωση για ακύρωση προκήρυξης υποτροφιών έπειτα από ένσταση που κατατέθηκε.
2. Κατάργηση κωδικών του προϋπολογισμού του Κληροδοτήματος από την επιβλέπουσα αρχή.