Το Μουσείο Ελιάς Άνδρου στα 10 πρώτα της Ελλάδας

Το εσωτερικό του Μουσείου Ελιάς.

Το Trip Advisor δημοσίευσε τη λίστα με τα 10 καλύτερα μουσεία στην Ελλάδα, με βάση την ψηφοφορία των αναγνωστών του. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Μουσείο Ακρόπολης. Ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, το Μουσείο Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Χανίων, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Βεργίνας, το Μουσείο Ελιας Κυκλάδων Άνδρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, το Πολεμικό ΜΟυσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Αθήνας.

Μια ακόμα άποψη του εσωτερικού του μπουσείου.

Το Trip Advisor είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως. Περιλαμβάνει συμβουλές από ταξιδιώτες και μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές και δυνατότητες διοργάνωσης ταξιδιών. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, με 340 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως και 385 εκατομμύρια κριτικές και γνώμες για περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα. Οι ιστότοποι λειτουργούν σε 48 αγορές παγκοσμίως. 

Το εξωτερικό του μουσείου 

Το Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων στην Άνδρο βρίσκεται στον Πιτροφό. Το εξαιρετικό κτίριο του μουσείου  χρονολογείται πολύ πριν το 1823. Στοιχεία που μελετήθηκαν προσφάτως αποδεικνύουν ότι η ηλικία του φθάνει περίπου τα 400 χρόνια. Αποκαταστάθηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του Δημήτρη Χέλμη πολιτικό μηχανικό, προσφέροντας στον επισκέπτη κάθε ηλικίας τη δυνατότητα να προσεγγίσει πολιτισμικά το πολύτιμο προϊόν και να εξοικειωθεί με τις προβιομηχανικές τεχνικές της παραγωγής του ελαιολάδου. Το κτίριο του μουσείου αποτελεί εξαίρετο δείγμα αγροτικής κληρονομιάς, προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΕ Σ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΤΟΝ ΑΝΩ ΠΙΤΡΟΦΟ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΗΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ 18ου και19ου ΑΙΩΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΟΜΕΝΑ.ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗ ΑΝ ΒΡΕΘΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ !!!!!