Παρουσιάστηκε και ομολόγησε ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στον Άγιο Πέτρο

Η περιοχή από όπου ξεκίνησε η φωτιά στον Άνω Άγιο Πέτρο (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο δράστης της πυρκαγιάς που έκανε στάχτη μεγάλη έκταση στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, παρουσιάστηκε και ομολόγησε την πράξη του. Πρόκειται για τον Ι.Π ετών 68 ετών μελισσοκόμο που από αμέλεια, είναι ο υπαίτιος της φωτιάς που έκανε κάρβουνο, περίπου 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικης έκτασης και υψηλής βλάστησης από το χωριό Άγιος Πέτρος μέχρι την ομώνυμη παραλία, και μέχρι το Λιόπεσι και το Κυπρί.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπίσει το σημείο στο οποίο εξερράγη η φωτιά. Την ώρα της ανάφλεξης της πρώτης εστίας, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με αποτέλεσμα οι φλόγες να ξεφύγουν αστραπιαία προς κάθε κατεύθυνση. Μετά την κατάσβεση, άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη  και κλήθηκαν για κατάθεση τέσσερα με πέντε άτομα που βρίσκονταν την ώρα της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Από το δελτίο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Προς τιμήν του ο δράστης παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις ανακριτικές αρχές και ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι μ’ ένα φυσερό-καμινέτο έκανε μελισσοκομικές εργασίες. Μια σπίθα που ξέφυγε, έφερε σε ελάχιστο χρόνο την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του μελισσοκόμου, εστάλη στον Εισαγγελέα στην Σύρο που παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και όταν ολοκληρωθεί, θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαριαννα πολυ Δημοκρατικι τελος ΠΑΝΤΟΝ ΟΛΛΑ ένταξη Ουτε γάτα ουτε ΖΙΜΙΑ 10 χρόνια φυλακή να πάρουν ΠΑΡΑΔΙΓΜΑ και η αλοι

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς τιμήν του ο δράστης να πάει φυλακή! Δεν κατάλαβα το ομολογήσαμε και όλα εντάξει? Αν πάει φυλακή ή αν πληρώσει ένα πρόστιμο πχ. 100 000 € θα το ξανακάνει κανείς έστω και κατα λάθος? Απλά τα πράγματα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο κυριε Μπασαντη.Το αρθρο σας σχετικα με τις αιτιες της φωτιας και οτι φωτιες με φωτιες διαφερουν στο νησι,ισως να βοηθησε ψυχολογικα τον μελισσοκομο και παρουσιαστηκε αμεσως δηλωνοντας,οτι δυστυχως απο δικη του αμελεια,προξενησε πυρκαγια στο ιδιο του τον τοπο.Η οικειοθελης παρουσια και δηλωση του στην Πυροσβεστικη Υπηρεσια,δειχνει ανθρωπο μετανοημενο, που προκαλεσε ζημια και πκστευω οτι το αρθρο σας αυτο προχτες σιγουρα βοηθησε ....κατι ειναι και αυτο στις μερες μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απλα μπραβο του φοραει παντελονια που παρουσιαστηκε απο μονος του,εστω και αν προκαλεσε φωτια απο αμελεια του και μαλιστα μελισσοκομος στο επαγγελμα που ζει απο αυτην την ιδια την γη που εμελλε με την απροσεξια του να καυσει.
Φιλοι μελισσοκομοι,φιλοι,αγροτες,φιλοι κτηνοτροφοι,προσεχετε,δεν ειναι οι εποχες οι παλιες που ειχαμε βροχες και σε καθε σας να το πω απροσεξια,δεν εκδηλωνοταν φωτια,τωρα εχουμε διαρκη ανομβρια κια θελει απο εσας ιδαιτερη προσοχη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να του πεις τώρα ? 68 χρόνων με καθόλου μυαλό . Με 8 μποφώρ αποφάσισε να πάει να κάνει εργασίες με το καμινέτο του . Γιατί απλά δεν έριχνε ένα σπίρτο αναμένο ?
Δεν το λες και πολύ αμέλεια . Το Γαύριο έχει γεμίσει με αφίσες που ενημερώνουν τί πρέπει να προσέχεις για να να μην έχουμε αυτά τα αποτελέσματα . Αυτόν έπρεπε να τον πάρουμε από το χεράκι ή να του το διαβάσουμε προσωπικά ?
Προς τιμήν του του παρουσιάστηκε αλλά δεν σώζεται η κατάσταση !!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro