"Έφυγε" ο Νίκος Θεολόγου...

 

Ο Νίκος Θεολόγου σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο (φωτ. Εν Άνδρω).

"Έφυγε" σήμερα το πρωί μετά μακρά ασθένεια ο Νίκος Καπετάν-Θεολόγου μια από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια και ένας εξαιρετικός γιατρός με προσφορά πάνω από 30 χρόνια στην Άνδρο.

Ο γιατρός Ν. Θεολόγου, που καταγόταν από την Λέσβο και έζησε στην Άνδρο, εδώ και αρκετά χρόνια έδινε θαρραλέα μάχη με την αρρώστεια του. Στο τέλος του καλοκαιριού εισήχθη στο νοσοκομείο όπου και είχε δύο εγχειρίσεις. Τελευταία πήγαινε καλύτερα και ήταν στο σπίτι του στην Αθήνα σχεδιάζοντας την επιστροφή του.  Όμως ξαφνικά άρχισε να βαραίνει. Και χθες βράδυ (27/12) εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο όπου σήμερα το πρωί (28/12) άφησε την τελευταία του πνοή. Από την οικογένεια του δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί στην Άνδρο.

Ως πολιτικός  ο Νίκος Θεολόγου κατείχε επί χρόνια σημαντικές θέσεις σε πολλές δημοτικές διοικήσεις υπό τον Μανώλη Βάμβουκα και υπό τον Γιάννη Γλυνό (αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κλπ).

Ως γιατρός προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στο νησί. Ήρθε στην Άνδρο το 1983 σε ηλικία 30 χρονών παντρεμένος με την ανδριώτισα Αθανασία Γιαννίση από το Γιαννισαίο. Έζησε στην Χώρα και δούλεψε πολλά χρόνια στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Είχε τέσσερα παιδιά: τρεις κόρες και έναν γιό. Οι δύο κόρες του είναι φυσιοθεραπεύτριες, η μια είναι δικηγόρος και ο γιός του υπηρετεί στρατιώτης.

Η απώλεια του Νίκου Θεολόγου, ως ιατρού, είναι πολύ μεγάλη για την Άνδρο. Υπήρξε ακάματος συμπαραστάτης όλων των ασθενών που πέρασαν από τα χέρια του. Το νησί στο πεδίο της ιατρικής φροντίδας χάνει έναν σημαντικό και ακούραστο επιστήμονα.

Ο ίδιος ποτέ δεν μπέρδευε την προσφορά του στην ιατρική με την πολιτική παρουσία του. Βοηθούσε όλους με αυταπάρνηση. Αυτό ήταν που τον ξεχώριζε σαν προσωπικότητα. Ο γράφων έχει ιδία αντίληψη για το θέμα αυτό από περιστατικό με την σύζυγό του το 2013. Τότε παρά τις όποιες πολιτικές αντιθέσεις της περιόδου ο γιατρός Θεολόγου έμεινε στο προσκεφάλι της επί 6 ολόκληρες ώρες προτρέποντας με να ασχοληθώ με τα τρία παιδιά μου και τονίζοντας μου: η ευθύνη για την υγεία της ήταν στα χέρια του.

Παρά τις κατά καιρούς αντιθέσεις που προκαλούσε η δυναμική πολιτική δράση του ο Νίκος Θεολόγου είχε την πολιτική εμπειρία να μην μπερδεύει την πολιτική με την ιατρική. Αυτό είναι μια από τις παρακαταθήκες που μας αφήνει. Όπως μας αφήνει ως παρακαταθήκη την μετριοπαθή και εποικοδομητική στάση από το 2014 μέχρι σήμερα όταν βρέθηκε επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτός ο συχνά σκληροτράχηλος μαχητής έδειξε ένα άλλο πρόσωπο ως αντιπολίτευση μετά το 2014 επιδιώκοντας να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων και επισημαίνοντας με μετριοπαθή λόγο στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η σημερινή διοίκηση. Ένα ακόμα δείγμα της πολιτικής ευφυΐας, αλλά και προσαρμοστικότητας του, στις νέες και δύσκολες συνθήκες για το νησί. Από αυτή την άποψη η τοπική πολιτική χάνει έναν άνθρωπο που μπορούσε ακόμα να προσφέρει πολλά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. 

Δ. Μπ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με μεγάλη οδύνη πληροφορήθηκα τη μεγάλη απώλεια του παλιού φίλου Νίκου Θεολόγου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Νάσια, στα παιδιά του , στην οικογένεια του. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως μαχητή της ζωής και της αυτοδιοίκησης. Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΓΑΝΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΝΙΚΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Σύντροφε Νίκο, τώρα που θα ανταμώσεις την Κατερίνα,να ανταλάσσετε απόψεις για το πώς θέλουμε την Ανδρο.Ας είναι αιώνια η μνήμη σου...
https://twitter.com/KGLYGIZOS/status/814399317662400512

This comment was minimized by the moderator on the site

Με Απόλυτη Θλίψη και σεβασμό στην προσφορά του ως Ανθρώπου και Επιστήμονα - Ιατρού, αποχαιρετώ τον Νικο Θεολόγου. Αν και υπήρξαν στιγμές Έντασης και Διαφωνίας μεταξύ μας - πάντα για τα Κοινά ζητήματα της αγαπημένης Ανδρου (όπως για παράδειγμα η ακατανόητη επιθετικότητα και αντίθεση του να δίδονται οι αθλητικοί χώροι του Δημοτ. Σταδίου Ανδρου στους μικρούς και εφηβους αθλητές του ΠΑΝΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Α.Ο. "ΠΗΓΑΣΟΣ" , 3 φορές την εβδομάδα κατα την θερινή περίοδο, αν και υπήρχε σχετική έγγραφή Εγκριση απο τον τότε Δήμαρχο Εμ. Βαμβουκα) - ήθελα παντα να ακούω την Γνώμη του, και τώρα πιά θα μου λείψει ανεπανόρθωτα αυτό !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για των φύλο Νίκο εύχομαι ο Θεός να Αναπαύσει την ψίχουλα του.
Και τα Θερμά μου Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα συληπιτιρια μου στην οικογένεια!

This comment was minimized by the moderator on the site

22 σχόλια
Κανελια Μαμαη
Stefania Siropoulou Καλό ταξίδι σ' έναν εξαιρετικό άνθρωπο και γιατρό.Τα συλλυπητήρια μου στους οικειους του
Franzeska Raisi Καλό ταξίδι Κ καλό παράδεισο. Συλλυπητήρια στους οίκοιους.
Mosxoula Bafaloukou Καλο ταξιδι σε ενα αγαπημενο γιατρο κ οταν εμεινα λιγα χρονια στην ανδρο βοηθουσε πολυ ,,,,μακαρι να υπηρχαν τετοιοι ανθρωποι...συλλυπητηρια
Mossie Kampani Εξαίρετος άνθρωπος και γιατρός........Μεγάλη απώλεια γενικά, και για το νησί ειδικά!!!!
Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια
Mina Milas Θερμά Συληπητηρια στην Οικογενια
Eirini Zannaki Paritsi Τα συλυπητηρια μας.
Κωνσταντίνος Καλαμπόκης Ο θεός ας τον αναπαύει!
Σουλα Χαλα-Κατσιουλα Να ειναι συχωρεμενος.....στο καλο.....
Μαριλένα Λομάγιν Καλο του ταξιδι.
Stylianos Polykratis Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου πάντα μας βοηθούσες με αυταπάρνηση σε οτι αφορούσε την υγεία μας καλό σου ταξίδι
Άννα Μπουρατζή ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
Kassiani Kolida Mamai Θέρμα συληπητιρηα στην οικογένια
Στέφανος Μπουρατζής Σήμερα το νησι μας εμεινε Πολύ φτωχότερο έφυγε από την ζωή ο ΓΙΑΤΡΌΣ ΜΑΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΛΌΓΟΥ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ έπερνε ασθενοφόρο και έτρεχε σε περιστατικά. Όπως είχε θυμάμαι έρθει για τον πατέρα μου στο Γαυριο νύχτα τότε που δεν ειχαμαι γιατρούς για τέτοια περιστατικά ΚΑΛΟ ΤΑΞΊΔΙ ΦΊΛΕ ΝΙΚΟ!
Λεωνιδας Σαραφιδης Τα Θερμα μου συλλυπητηρια να τον θυμαστε παντα
Angelina Kurzewska
Mina Strati Andros Συλλυπητηρια
Μπέλλα Ζιμπούλια Θερμα Συλλυπητηρια Στην Οικογενεια

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ....ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Το μεγαλύτερό την Ανδρός πένθος, Καλό σου ταξίδι ηρώα στην Ελλάδας!!