Στους εθελοντές που διάνοιγαν χιονισμένους δρόμους...

 

Μόλις έχουν διανοίξει το δρόμο οι Εθελοντές στη Μονή Παναχράντου για να φύγουν επισκέπτες που αποκλείστηκαν εκεί. Δίπλα παρών και το τζιπάκι με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας. (φωτ. ΣΕΔΑ & Πολ. Προστασία).

Αυτές τις πολλές και δύσκολες μέρες του χιονιού οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες της Άνδρου διάνοιξαν χιλιόμετρα δύσκολων και χιονισμένων δρόμων πάνω στο νησί. Όλες οι μικρές ξεχασμένες ορεινές κοινότητες δεν είχαν παρά μόνο αυτούς, που σε συνεργασία την Πολιτική Προστασία, να τους διανοίγουν και να τους ξαναδιανοίγουν τους δρόμους τους, που έκλειναν σχεδόν κάθε βράδυ από το χιόνι.

 

Δαινοίγοντας δρόμο στην χιονοθύελλα (φωτ. ΣΕΔΑ & Πολ. Προστασία).

Γράψαμε γι’ αυτούς, δημοσιεύσαμε φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να δούμε σε ένα βίντεο τις συνθήκες διάνοιξης ενός δύσκολου δρόμου όπως είναι αυτός που ανεβαίνει στην Βουρκωτή και συνεχίζει κάτω από την Κουβάρα. 

Βίντεο από την διάνοιξη του δρόμου για την Βουρκωτή πριν το πέρασμα της Κουβάρας... 

Και μια πληροφορία που δείχνει την προβλεπτικότητα και την σωστή οργάνωση του εθελοντικού σώματος του ΣΕΔΑ. Το "μαχαίρι" με το οποίο διανοίγουν τους δρόμους το πήραν μόνοι τους ξέρωντας πως ο καιρός στην Άνδρο τον χειμώνα το γυρνά συχνά σε χιονιά και θα το χρειάζονταν. 

Δ. Μπ.