ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επένδυση πολλών... "αστέρων" στα Άχλα!!!…

 

Επένδυση εκατομμύριων ευρώ και πολλών… "αστέρων", στην πιο γνωστή και δημοφιλή παραλία της Άνδρου, τα Άχλα. Εκεί που τελειώνει η κατάφυτη ρεματιά δίπλα στο ποτάμι, πρόκειται να χτισθεί ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών σε ρυθμούς κυκλαδίτικους και χρώματα από το πράσινο, τον ουρανό και την θάλασσα, απόλυτα προσαρμοσμένο με το περιβάλλον της περιοχής.

Κοντά στην μοναδική για την ομορφιά της παραλία, λειτουργεί ήδη με πληρότητα 100% και η ξενοδοχειακή μονάδα «Όναρ» του Ματέο Παντζόπουλου, συζύγου της Ελένης Μενεγάκη.

Πίσω από την ιδέα να γίνουν τα Άχλα, ο απόλυτος τόπος για καλοκαιρινή (και όχι μόνο) απόδραση, με εναλλακτικό τρόπο ζωής μακριά από τον θόρυβο και τις σκοτούρες, βρίσκεται ένα πολύ γνωστό σε όλους μας πρόσωπο!

Δεν κατάγεται από την Άνδρο, αλλά την αγάπησε και το έδειξε έμπρακτα. Αφομοιώθηκε με την τοπική κοινωνία (που αλήθεια είναι, ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη στο να αποδεχθεί τους ξένους), σεβάστηκε τον τόπο, τους ανθρώπους, δεν προκάλεσε κανένα και με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμισε το νησί, το επισκέπτεται πολύ συχνά, μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι αυτό και τελικά… πολιτογραφήθηκε κάτοικος Άνδρου!

Στα τέλη του 2016, εκδόθηκαν ήδη οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή των πρώτων τεσσάρων κατοικιών, η ανέγερση των οποίων θ αρχίσει άμεσα.

Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρίας στο όνομα της οποίας εγκρίθηκαν οι άδειες, συνολικά θα κατασκευαστούν δέκα σπίτια σε μια μεγάλη έκταση, με τέτοιο τρόπο που θα θυμίζουν ένα μικρό οικισμό. Οι κατοικίες βάσει των αρχιτεκτονικών σχεδίων θα είναι έτσι διαρρυθμισμένες στο περιβάλλον, ώστε να μην επικοινωνούν μεταξύ τους σχεδόν ούτε οπτικά, αλλά οι κοινόχρηστοι χώροι θα δημιουργούν την αίσθηση της ζεστής ανθρώπινης παρουσίας τριγύρω, χωρίς αυτό να ενοχλεί.

Η παρουσία του πολύ γνωστού προσώπου, που βρίσκεται πίσω από την επένδυση, θα δημιουργήσει πολύ σύντομα τις συνθήκες εκείνες για να αποτελέσει ο οικισμός τόπο έλξης διασήμων προσώπων από τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό και κοσμικό κόσμο της Ελλάδας.

Τα χρήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το project είναι πολλά. Δύσβατη η περιοχή, δύσκολος ο δρόμος, μεγάλες οι αποστάσεις. Η εποχή ωστόσο όσο ακατάλληλη δείχνει για επενδύσεις, άλλες τόσες ευκαιρίες προσφέρει. Άλλωστε το όνομα που… «υπογράφει» την όλη ιδέα, αποτελεί και εγγύηση για την επιτυχία της.

Ι.Β.