Ρεκόρ... γάμων προβλέπεται φέτος το καλοκαίρι στην Άνδρο!

 

 
Αναπαράσταση Κυκλαδίτικου γάμου (φωτ. Β. Ρασσιάς).
 

Το 2016 ήταν μια… «κακή» χρονιά για όσους ήθελαν να ενωθούν αιώνια με τα δεσμά της αγάπης, δηλαδή του γάμου. Κι αυτό επειδή ήταν χρόνος δίσεκτος, κάτι που για τους προληπτικούς οι 366 μέρες δεν ενδείκνυνται για μια γαμήλια τελετή. Κι όμως η Άνδρος σημείωσε ρεκόρ τέτοιων εκδηλώσεων αφού σε όλο το νησί ο αριθμός (μαζί με τα βαφτίσια) πλησίασε τους 80! Το 2017 δεν είναι δίσεκτο, άρα μια τυχερή και ευλογημένη περίοδος για τα νέα και μελλοντικά ζευγάρια.

Ήδη οι ενδείξεις μιλάνε για ρεκόρ. Αν και είμαστε στο τέλος του χειμώνα και στις αρχές της πρώιμης άνοιξης, 20 γάμοι έχουν «κλείσει» στην περιοχή Αγίου Κυπριανού, Ψιλής Άμμου και Αγίου Πέτρου. Οι μελλόνυμφοι δεν προέρχονται μόνο από την Αθήνα, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, που επέλεξαν το νησί για να σφραγίσουν στην ομορφιά και την γραφικότητα του την ευτυχία του. Μάλιστα εκεί γύρω στον Δεκαπενταύγουστο και συγκεκριμένα στις 17 του μήνα, σχεδιάζεται ένα μυστήριο… επωνύμων, που μόνο από τα πυροτεχνήματα θα γίνει η νύχτα μέρα.

Από αναπαράσταση Κυκλαδίτικου γάμου. Λεπτομέρεια. (φωτ. Β. Ρασσιάς).

Σημειώνεται ότι φέτος στην μεγάλη διεθνή χειμωνιάτικη έκθεση με θέμα τον γάμο που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, συμμετείχαν για πρώτη φορά επιχειρηματίες από την Χώρα που εμπλέκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ήδη έγινε η πρώτη συλλογική προσπάθεια να αναδειχθεί η Άνδρος δυναμικά και με προγραμματισμό στις εγχώριες αγορές κάτι που θα δώσει  ώθηση στην επιλογή του τόπου, στο μέλλον.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες γαμήλιες τελετές έχουν προγραμματιστεί και στην Χώρα με επιλογή εκκλησίας την Αγία Θαλασσινή και στα Άχλα, ενώ συζητούνται ακόμα, δυο καλοκαιρινοί γάμοι στο Ζόργκο.

Κ.Χ