Δύσκολο Πάσχα στην Υδρούσα...

Της Ιωάννας Πιάγκου

 

Παρά τις ανοιξιάτικες λιακάδες και τα ανύπαρκτα μποφόρ, είναι γεγονός, πως λιγότεροι κατάφεραν να έρθουν για τις πασχαλινές διακοπές. Όσοι μάλιστα ενέδωσαν στον πηγαιμό για την δική μας Ιθάκη προτίμησαν να περάσουν αυτές τις λιγοστές μέρες ξεκούρασης οικογενειακά,  περιορίζοντας στο ελάχιστο τα έξοδά τους.

Πληροφοριακά, το Μπατσί δεν θύμιζε σε καμία των περιπτώσεων  το χωριό της περατζάδας και της νυχτερινής ζωής. Οι περισσότεροι έβγαιναν τις απογευματινές ώρες συνδυάζοντας την εστίαση με μια βόλτα στην παραλία. Τις βραδινές ώρες ο κόσμος μειωνόταν ακόμα περισσότερο, κάνοντας το χωριό να μοιάζει ερημωμένο.

 

Στο Γαύριο πάλι, λόγω τις συνεχόμενης κίνησης των πλοίων, τα πράγματα ήταν εμφανώς καλύτερα. Τα μαγαζιά είχαν περισσότερη κίνηση και η παραλιακή οδός είναι γεμάτη όλη την διάρκεια της ημέρας. Τα βράδια τελικά νίκησαν οι οικονομικές λύσεις του πρόχειρου φαγητού.

Σε γενικές γραμμές, η φετινή χρονιά ήταν για την Υδρούσα μακράν η πιο δύσκολη από θέμα κόσμου. Αλλά και όσοι κατάφεραν να έρθουν διαχειρίστηκαν τα έξοδά τους με περίσσια φειδώ.

Και μια τελευταία αισιόδοξη νότα, έστω και τελευταία στιγμή, θα ήθελα να κλείσω λέγοντας ότι όπου κι αν είμαστε, ότι κι αν κάνουμε, σημασία έχει να έχουμε καλή παρέα!

Χρόνια πολλά σε όλους!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε συμπατριώτη με τα θαυμαστικά..εκτός απο την πρώτη σου πρόταση με την οποία διαφωνώ κάθετα , σε όλα τα άλλα συμφωνω απόλυτα αφου γράφεις τα ίδια πού λέω και εγώ με άλλα λόγια.Και θα συμπληρώσω με μια ιδέα που δεν θέλει και πολύ μυαλό ή χρήματα για να εφαρμοστεί απευθυνόμενος σε όλους τους Ανδριώτες επαγγελματίες:Υπάρχουν λοιπόν εκπομπές στην τηλεόραση που με τον τρόπο τους διαφημήζουν και πλασάρουν τον τόπο που επισκέπτονται. Π.χ. HAPPY COOK με τον Ευτύχη Μπλέτσα , 60΄ΕΛΛΑΔΑ με τον Γιώργο Μάνεση ,και πολλές άλλες. Έχει γίνει ποτέ καμμία προσσέγγιση σε αυτούς τους ανθρώπους για να επισκεφτούν το νησί μας και μέσα απο το περιεχόμενό τους να διαφημηστούν οι ομορφιές και τα θετικά του νησιού ;;; Διότι πιστέψτε με ,με το να παρουσιάζει το STAR στις ειδήσεις του τις διάφορες παραλίες με τις αισθησιακά κουνάμενες κοπελιές στα μπιτς μπαρς μην περιμένετε τουρισμό και επισκέπτες επιπέδου και πορτοφολιού...!!!Και για να προλάβω μερικούς που θα μου φέρουν ως παράδειγμα τη Μύκονο...ακόμα θέλουμε πολλά ψωμιά για να φτάσουμε τη Μύκονο σε τουριστικές υποδομές. Ας αρχίσουμε λοιπόν απο τα εύκολα.

This comment was minimized by the moderator on the site

το Μπατσί δεν είναι ούτε ο ομορφώτερος ούτε ο ελκυστικότερος οικισμός της Άνδρου! Τυπικά τουριστικός, με μετριότατα καταλύματα και ακόμα πιο μέτριους "επαγγελματίες" που πάντα θεωρούσαν οτι αρκούσε να αποτρέψουν τους πελάτες τους από το να επισκεφτούν την υπόλοιπη Άνδρο και έτσι θα κέρδιζαν τα πάντα αυτοί.... όποιος όμως σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει μέσα πρώτα ο ίδιος. Υπέστησαν καθίζηση πολύ περισσότερο από την υπόλοιπη Άνδρο για όλους τους λόγους που αναφέρει το άρθρο και επιπλέον τα προαναφερθέντα.
Επίσης, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού δεν είδα να πάρουν καμμιά πρωτοβουλία προώθησης του νησιού, αφού ο Δήμος κοιμάται ύπνο βαθύ (....αλήθεια εκείνα τα ταξίδια στις εκθέσεις τουρισμού τι νόημα και τι αποτελέσματα έχουν;;; ή απλά πληρώνουμε ταξιδάκια αναψυχής;)

This comment was minimized by the moderator on the site

Κρίμα....ο ομορφότερος και πιο ελκυστικός οικισμός της Άνδρου,το Μπατσί , είναι έρμαιος εδώ και πολλά χρόνια στις επιρροές ανίκανων ανθρώπων και επαγγελματιών που δεν έχουν ιδέα απο τουριστική ανάπτυξη και marketing. Δυστυχώς , εάν δεν απομακρυνθούν αυτοί οι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες με κάποιο τρόπο , θα υπάρξουν και χειρότερες εποχές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κακή ποιότητα μαγαζιών στο Μπατσί. Καμία νέα ιδέα καμία καινοτομία... Κακή σχέση ποιότητας τιμής με ελάχιστες εξαιρέσεις...

This comment was minimized by the moderator on the site

.Έτσι που το καταντήσανε το Μπατσί φέτος...
(Συγνώμη αλλά ρατσιστικά σχόλια για κοινωνικές ομάδες που εσείς δεν συμπαθείτε δεν ανεβαίνουν...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro