Διέφυγε τον κίνδυνο ο τραυματίας Νίκος Δαμαλής

 

Καθοριστική η βοήθεια του Κέντρου Υγείας Άνδρου κατά τις πρώτες κρίσιμες ώρες για την διάσωση του Νικου Δαμαλή.

Από φίλο και συνεργάτη του Νίκου Δαμαλή, ετών 37 - που τραυματίστηκε σοβαρά τα ξημερώματα της Δευτέρας γυρίζοντας με μοτοσυκλέτα Honda 1000cc στην περιοχή της Βουρκωτής - μάθαμε πως o τραυματίας μάλλον διέφυγε τον κίνδυνο και ξεκινά προσπάθεια αποκατάστασης του.

Αναλυτικά, τον Ν. Δαμαλή βρήκε σοβαρά τραυματισμένο παρέα που ακολουθούσε με λίγα λεπτά απόσταση κατηφορίζοντας και αυτή από το πανηγύρι της Άρνης προς Χώρα. Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας. Ο γιατρός του Κέντρου, με τους βοηθούς του, κατάφερε και τον σταθεροποίησε, ενώ κατάφερε και να σταματήσει εσωτερική αιμορραγία που θα μπορούσε να έχει άσχημη εξέλιξη.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε γύρω στις 11:00 το πρωί και οι γιατροί του συνεργάστηκαν για αρκετή ώρα με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας ώστε ο διασωληνομένος και σε καταστολή νέος να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί ελέγχθηκαν λεπτομερώς ο εγκέφαλος και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Ευτυχώς για τον άνθρωπο όλα λειτουργούσαν κανονικά και δεν είχε αιματώματα στο κεφάλι. Είχε όμως σπάσει πόδια, μέτωπο και κόκαλα προσώπου (δεν φορούσε κράνος). Αλλά όλα ήταν ανατάξιμα. Κατόπιν τούτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν για τα περαιτέρω (ορθοπεδικά κλπ). Όπως όλα δείχνουν η κατάσταση του τραυματία βαίνει θετικά.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet