Κόλαση σήμερα στο λιμάνι του Γαυρίου. Μεγάλη αναστάτωση στα δρομολόγια

 Το Andros αγωνίζεται να δέσει στολιμάνι το πρωι 31/8. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία οι δύο καβοδέτες ήταν οι αφανείς ήρωες της υπόθεσης. Φωτογραφία Κούλα Κακλαμανάκη.

Χαμός από τον αέρα σήμερα στο Γαύριο. Δύο πλοία έδεσαν πολύ δύσκολα, με πολλές προσπάθειες και μεγάλη καθυστέρηση. Το τρίτο έφυγε χωρις να δέσει!!! Όλα αυτά γιατί ένα απρόσμενο μπουρίνι ξέσπασε μέσα στο λιμάνι του Γαυρίου την ώρα που έφταναν τα τρία πλοία της γραμμής μας. Άνεμοι ταχύτητα θύελλας (11 μποφόρ) λυσσομανούσαν και εμπόδιζαν τα πλοία να δέσουν. Απο τα τρία το ένα έδεσε μετά πολλά και ξεφόρτωσε, το άλλο έδεσε με τα πιο πολλά μισοξεφόρτωσε κι έφυγε! Και το τρίτο δεν μπήκε καν στο λιμάνι κι αφησε επιβάτες και ΙΧ στο Γαύριο.

Αναλυτικά, πρώτο προσέγγισε το Αndros. Το πλοίο έκανε τέσσερις προσπάθειες και κατάφερε να δέσει με την τέταρτη. Μπόρεσε και κατέβασε μέσα στη θύελλα όλους τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα του κάτω γκαράζ. Όμως οι δυνατοί πλευρικοί άνεμοι το παράσερναν και αναγκάστηκε να μην κατεβάσει τα ΙΧ του πάνω γκαράζ. Έλυσε κάβους κι έφυγε άρον-άρον με αποτέλεσμα να πάρει μαζί του τα ΙΧ του πάνω γκαράζ τα οποία θα φέρει πάλι πίσω στην επιστροφή του το απόγευμα!!

Άλλη μια προσπάθεια του Andros. Φωτογραφία Κούλα Κακλαμανάκη.

Στη συνέχεια στο λιμάνι μπήκε με 1 ώρα και 15 λεπτά καθυστέρηση το SuperferryII.Το πλοίο έδεσε με την τρίτη προσπάθεια και κατάφερε να κρατηθεί ώστε να αποβιβάσει και να επιβιβάσει επιβάτες και αυτοκίνητα. Στη συνέχεια έφυγε κι αυτό με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση για Τήνο-Μύκονο.

Το Superferry II προσπαθεί να δέσει σήμερα στο Γαύριο. Ο Η. Λάμπου δίνει τα εύσημα όλων μας στους καβοδέτες του Γαυρίου. Φωτογραφία Ηλίας Λάμπου.

Το τρίτο πλοίο, ο Θεολόγος, λόγω μεγάλου όγκου και του προφανούς κινδύνου δεν έκανε καν απόπειρα να μπει στο Γαύριο. Συνέχισε κατ’ ευθείαν για Ραφήνα. Ο καπετάνιος του δήλωσε: «τόσα χρόνια στην ακτοπλοΐα τέτοιο πράγμα σε λιμάνι δεν έχω ξαναδεί». Την ίδια δήλωση έκανε και προς το «Εν Άνδρω» ο καπετάν Θανάσης Χαλάς του SuperferryII που κατάφερε να δέσει το πλοίο του. Μας είπε χαρακτηριστικά: «τι να πω για μποφόρ; Ήταν μια θύελλα που δεν έχω ξαναδεί». 

Άλλη μια προσπάθεια του Andros. Φωτ. Κ. Κακλαμανάκη.

Ο λιμενάρχης του Γαυρίου Μανιδάκης μας είπε πως «μιλάμε για πάνω από 10 μποφόρ ή και 11 μέσα στο λιμάνι. Τρέχαμε και δεν φτάναμε. Ευτυχώς χάρη στους δύο καπετάνιους δεν είχαμε κανένα ατύχημα. Τα πλοία αυτά δένουν σχετικά καλά και με 8 και 9 μποφόρ στο Γαύριο. Όμως με 10 και 11 τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Το SuperFerryII έδεσε παρά την θύελλα επειδή ο καπετάνιος του το πήγε από ένα σημείο του λιμανιού που μόνο αυτό το πλοίο μπορούσε να κάνει μανούβρα και να βγει με την πλώρη στο βοριά».

Ο καπετάνιος Θ. Χαλάς κάνει την μανούβρα σχεδόν δίπλα σο ντοκ. Φωτογραφία Ηλίας Λάμπου.

Όπως πληροφορηθήκαμε μέχρι και το μεσημέρι στο λιμάνι του Γαυρίου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση μιας και έμειναν έξω όλοι οι επιβάτες και τα ΙΧ του πλοίου Θεολόγος (ήταν αρκετά λόγω της τελευταίας μέρας του μήνα) και χρειάστηκε να αλλάξουν όλοι εισιτήρια και να ξαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους. Συνάμα πολλοί έχουν μείνει και περιμένουν τα αυτοκίνητα τους που πάνε με τους οδηγούς τους με το Andros μέχρι την Μύκονο!!! Θα γυρίσουν το απόγευμα στην Άνδρο.

Ότι φέρνει η ώρα δεν το φέρνει ο χρόνος. Μόνο μια ώρα έχει περάσει από το φοβερό μπουρίνι που έπληξε το Γαύριο κι ο ήλιος λάμπει. Χαρά θεού. Κι όμως έγινε "το σώσε" στο λιμάνι. Όπως έλεγε κι ο Πέτρος "ήταν από τις χειρότερες μέρες της ζωης μου". Με βάση ότι είπανε στο Εν Άνδρω και οι άλλοι που μιλήσαμε μάλλον ήτανε η χειρότερη μέρα του Γαυρίου εδώ και χρόνια.

Το αξιοπερίεργο της μέρας είναι πως μια ώρα μετά ο καιρός έστρωσε και ήταν καλός όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

«Εν Ανδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε παιδιά και ειδικά ο πρώην ναύτης του Πενέλοπη ας μου εξηγήσουν κατι όσοι ξέρουν γιατί ναυτικός δεν ειμαι: το Ανδρος έδωσε μάχη και έδεσε κουτσα στραβά και μετα με μεγάλο ρίσκο έφυγε μην καταφέρνοντας να αδειάσει ολους τους επιβάτες. το σούπερ φέρι τα κατάφερε καλύτερα. Το Πηνελοπη γιατί έφυγε? Ήταν πιο μυαλωμένος ο καπετάνιος του και δεν ήθελε να παρει τόσα ρίσκα? Η μήπως ήξερε ότι δεν θα τα καταφερει? μηπως το καράβι ειχε προβλημα? Γιατί αμέσως μετα το σούπερ ήρθε και έδεσε το Αρτεμις, ενα πλοίο συγκριτικά πολυ μικρότερο απο το Πηνελοπη και μάλλον τεχνολογικά όχι τοσο σύγχρονο. Συγνώμη που ρωτάω, αλλά ούτε προσπάθησε να μπει στο λιμάνι το Πηνελοπη. Και άφησε τοσο κόσμο έξω. Ναι είναι δικαίωμα του καπετάνιου να κρίνει αν θα μπει ή όχι σε ενα λιμάνι ανάλογα τον καιρό. Αλλά οι άλλοι τρελοί ήταν που μπήκαν στο λιμάνι? αποριες παραθεριστή και με συμπαθάτε οι γνωρίζοντες αλλά δεν ειμαστε όλοι νησιώτες ή ναυτικοί. Καλό βράδυ σε ολους ευχομαι και συγχαρητήρια για το site σας που μόλις ανακάλυψα!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν καταλάβαμε καλά προφανώς ο αναγνώστης θέλει να πει Θεολόγος και όχι Πηνελόπη.
Το Θεολόγος όπως ήδη γράψαμε είναι πολύν μεγαλύτερο πλοίο σε όγκο και θα είχε περισσότερα προβλήματα με τον αέρα. Έτσι δεν έκανε προσπάθεια για να μην κινδυνέψει αυτό και ο κόσμος που είχε μέσα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ανησυχειτε ο δημαρχος με τον επαρχο κανονιζουν την επομενη φαση του λιμανιου το 2225 για να μην εχουμε τετοια προβληματα

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανέβασα μερικά βιντεακια από την σημερινή περιπέτεια επιβατών και υπερπροσπάθεια πληρωμάτων & λιμενικών, για να πάρετε μια γεύση τι γινόταν. Φαίνετσι ο αέρας, κάποιες από τις προσπάθειες του Andros, η απίστευτα οριακή στροφή πολύ κοντά στη προβλήτα και ξυστά από ένα σκάφος, αλλά και τις προσπάθειες του Superferry II (η 2η επιτυχημένη).

http://www.youtube.com/playlist?list=PLPZGYj3ib5fyXqSJRLjVdHVqf6JMqVks8

(ελευθερη χρήση και αναδημοσιευση, έχω βάλει και λινκ στο άρθρο του "εν Άνδρω")

ΥΓ. Σας διαβάζουμε χρόνια αλλά 1η φορά βρήκα αφορμή να γράψω κάτι. Παρακαλούμε συνεχίστε την άψογη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα του νησιού!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ''ΝΑΥΤΗΣ -ΠΗΝΕΛΟΠΗ.Α '' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΖΑΝΑΔΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ.Α ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΡΜΕΡΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ.ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ''ΠΗΝΕΛΟΠΗ.Α.'' ΜΕ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΚ κολαση σημερα αλλα για δημοσιευστε αυτο το video κυριε Μπασαντη....για να δουμε συγκρισεις ιδια εποχη και ποσο τελικα κολαση σε σχεση με τοτε ηταν ??? δημοσιευστε σας παρακαλουμε το video.
Ευχαριστω παλιος ναυτηςς ΠΗΝΕΛΟΠΗ https://www.youtube.com/watch?v=5wiV3QNS7K0

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάγκας ο καπετάνιος του Σουπερφερι! Πολυ μάγκας! Το έδεσε με την πλώρη στο βοριά και το κράτησε εκει! Εύγε! (Δεν ξερω αν ο καπετάνιος του Θεολόγου ειναι λιγότερο ή περισσότερο μάγκας, αλλα κάποιος πρεπει να απολογηθεί και να αιτιολογήσει γιατι έφυγε χωρίς καν να προσπαθήσει να μπει στο λιμάνι )

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαμός σημερα στο Γαυριο. Το Ανδρος μια ωρα μεσα στο λιμάνι λυσε-δεσε το Θεολόγος έφυγε για Ραφήνα αφήνοντας κόσμο αμανάτι στο λιμάνι (άνθρωποι έχασαν αεροπλάνα ) το superferry μια ωρα και βάλε καθυστέρηση. Τα μποφορια έκαναν... και δουλεια!