Καπετάνιοι στις γέφυρες, "καπετάνιοι" στα… καφενεία!!! (βίντεο)

 

Εκεί που η θάλασσα βγήκε στη στεριά ήρθε κι έδεσε ο καπετάν Ισίδωρος σπάζοντας τον καιρικό αποκλεσμό της Κιμώλου. Μια ναυτική ιστορία του Αιγαίου που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο... 

Το επικίνδυνο καλοκαιρινό μπουρίνι - που έγινε ξαφνικά θύελλα - και ταλαιπώρησε επιβάτες και πλοία στις 31 Αυγούστου μέσα στο λιμάνι του Γαυριου, άνοιξε ένα μεγάλο κύκλο συζήτησης στο site μας και στο f/b. Αναμενόμενο άλλωστε, αφού το νησί είναι τόπος ναυτικών με ευαισθησία και γνώση στα θέματα της θάλασσας.

Ανάμεσα σ εκείνους που εξέφρασαν άποψη για τα όσα συνέβησαν, στις προσπάθειες των πλοιάρχων που επιχείρησαν να ρίξουν τους καταπέλτες τους στην προβλήτα, υπήρξαν ωστόσο και μερικοί… «καπεταναίοι του καφενείου» που από την ασφάλεια της στεριάς, πίσω από τα προστατευτικά νάιλον της καφετέριας  και με ένα γλυκύ βραστό στο χέρι, επέκριναν τους επαγγελματίες… «συναδέλφους» τους για λάθος χειρισμούς!

Ποιους;

Εκείνους που με την αδρεναλίνη και την ένταση στο κόκκινο, με τις φλέβες να αυλακώνουν τα πρόσωπα τους, με την ευθύνη για ανθρώπινες ζωές και περιούσιες εκατομμυρίων πάνω τους, με την καριέρα τους να παίζεται κορώνα-γράμματα, βασιστήκαν στις γνώσεις και την εμπειρία τους, κράτησαν σφικτά τα χειριστήρια των μηχανών, εμπιστεύτηκαν τα καράβια τους και στο τέλος δικαιωθήκαν.

Στη Σίκινο: μια ναυτική ιστορία που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με 57.266 προβολές!!!

Επέκριναν ποιους;

Τον capt Ισίδωρο Λιγνό του «Άνδρος» που οι προσεγγίσεις του χειμώνα καιρό να λυσσομανάει, με το «Αδαμάντιος Κοραής» στην Σίκινο και στην Κίμωλο,  αποτελούν μάθημα στις ναυτικές σχολές και τα βίντεο από αυτές, έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο με χιλιάδες ή εκατομμύρια  προβολές σε όλο τον κόσμο.

Στη Σίκινο με το "Αδαμάντιος Κοραής" όπου κάτάφερε κι έδεσε ενώνοντας το μικρό νησί με τον έξω κόσμο...

Ένα σεμνό Σαντορινιό καπετάνιο o οποίος από 15 χρονών είναι στη θάλασσα και γνωρίζει τις παγίδες του Αιγαίου μια προς μια. Το πέρασμα του από την νότια προβλήτα του Γαυριου, που φαίνεται η πλώρη του «Άνδρος» να ξύνει τα τσιμέντα και να «απειλεί» το αγκυροβολημένο ρυμουλκό, ήταν μια αναγκαστική μανούβρα μέσα στον χαλασμό αέρα και κύματος.

Στην Κίμωλο: μια ακόμα μοναδική ναυτική ιστορία που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με 1.432.380 προβολές!!!

Εκείνη την ώρα ήταν μόνος στη γέφυρα. Είδε αστραπιαία τις συνθήκες, μέτρησε σε δευτερόλεπτα τις αποστάσεις, έβαλε σωστά το πρόσω-ανάποδα και κράτησε το πλοίο, που το μαστίγωνε ο άνεμος. Και κατάφερε και έβαλε την πλώρη  σωστά προς την έξοδο του λιμανιού και βγήκε στο πέλαγος. Η επιχείρηση εκ του αποτελέσματος τον δικαίωσε.

Στην Κίμωλο με το "Αδαμάντιος Κοραής". Πλοίο, άνθρωποι και αυτοκίνητα συνεργάζονται μέσα στο νερό!!!...

Στην επομένη γουλιά του καφέ, ήρθε για τους "κρίνοντες" και η ώρα της κριτικής για τον  Ανδριώτη capt Θανάση Χαλά, του «SuperFerry 2». Τον άξιο μαθητή του Κώστα Τζωρτζη και του Τάσου Τρεσσου. Στα 34 του χρόνια ανέλαβε την πλοιαρχία ενός οχηματαγωγού με μεγάλη ιστορία και βαρύ όνομα.

Ο καπετάν Θανάσης Χαλάς στην βαρδιόλα την ώρα της δύσκολης μανούβρας μέσα στη θύελλα του Γαυρίου

Από την εξωτερική βαρδιολα μπήκε με θάρρος στο λιμάνι, πέρασε κοντά από την βόρια προβλήτα κάρφωσε την πλώρη του στο μελτέμι έριξε άγκυρες και κατάφερε και ακούμπησε με την τρίτη προσπάθεια τον καταπέλτη του. Οι δάσκαλοι του τον είχαν μάθει στα δύσκολα και κείνος τους δικαίωσε…

Αυτά για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους…

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Cpt Θανάση μπράβο! Καλες θάλασσες να έχεις και ο Αι Νικόλας στην πλώρη σου. Με δάσκαλο το Τζώρτζη περιμένω τα καλύτερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΓΡΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έτσι ακριβώς....!!!τα βαπόρια δεν είναι αυτοκίνητα-όπως φαντάζονται μερικοί- τα οποία όπου στρίψεις το τιμόνι ακολουθεί , πατάς το φρένο σταματάει κτλ. Μπράβο σε όλους τους καπεταναίους της ακτοπλοϊας .... απλά δεν συγκρίνονται με άλλους , άλλων χωρών. Τον Καπταν-Ισίδωρο δεν τον γνωρίζω , αλλά ο Καπτα-Θανάσης απο τη Κατάκοιλο φαίνεται οτι θα γράψει ιστορία στην ακτοπλοϊα ... το "κατέχει το άθλημα" που λένε.