Δύο αναγνώστες γράφουν - Και στον θυμό και στην χαρά μπορείς να βρεις την καλοσύνη...

Για το αλαλούμ στην προβλήτα του Γαυρίου στις 31/8

Του Δημητρίου Πανταζή

Ας το χαρούμε. Είναι και αυτό Ελλάδα. Τα γεγονότα της 31ης Αυγούστου στο λιμάνι του Γαυρίου γνωστά. Ας δούμε λίγο από την συνέχειά τους. Οι επιβάτες μαζεύτηκαν στο κεντρικό πρακτορείο. Το πολιόρκησαν θα λέγαμε καλύτερα. Κόσμος θυμωμένος ,αγανακτισμένος, απορημένος. Όλοι με το παράπονο στα χείλη.

Δικαιολογημένα βεβαίως. Ξεφεύγουν και κάποιες βαριές κουβέντες. Μας ανακοινώνεται ότι για το δρομολόγιο των 4.00 δεν υπάρχουν θέσεις για επιβάτες με αυτοκίνητο. Το κλίμα επιδεινώνεται.

Οι 3 υπάλληλοι του πρακτορείου μετατρέπονται στα μάτια των επιβατών ως οι μόνοι πρόξενοι του κακού - ο καπετάνιος που δεν έδεσε, η εταιρεία που αγνόησε τον κόσμο, το λιμεναρχείο που άφησε το πλοίο να φύγει, ο θεός που έστειλε τα 11 μποφόρ στο λιμάνι.

Ξεχωρίζω μια υπάλληλο που με ολύμπια ψυχραιμία δεχόμενη τις ομοβροντίες των παραπόνων προσπαθεί να εξηγήσει, να δώσει λύσεις. Το πρόβλημά μου μεγάλο. Συνοδεύω την υπέργηρο μητέρα μου, η πολύωρη παραμονή της οποίας στο λιμάνι είναι αδύνατη.

Απαιτώ με τον όχι πιο ευγενικό τρόπο να ταξιδεύσω με το επόμενο δρομολόγιο. Η υπάλληλος ζητεί από τους λοιπούς επιβάτες να εξυπηρετηθώ κατά προτεραιότητα. Με τον ίδιο ευγενικό αλλά και αποφασιστικό τρόπο μου λέγει: εσείς κύριε θα φύγετε.

Φαίνεται ότι στην χώρα της (φευ!) βαθυστόχαστης κριτικής του: οι άλλοι φταίνε για όλα. Της ανευθυνότητας και της τσαπατσουλιάς υπάρχουν και οι ολίγοι που κάνουν σωστά την δουλειά τους. Κυρία Κολοβέτζου Χριστίνα σας ευχαριστώ

Τα καλά να λέγονται

Του Γιάννη Μπουκουβάλα

…. Γιατί τα καλά πρέπει και να λέγονται και να τονίζονται! Σήμερα 4/9/17 κατά την επιστροφή μου από την Άνδρο χρησιμοποίησα το ΚΤΕΛ Άνδρου προκειμένου να μεταβώ από την Χώρα στο Γαύριο.

Αναχώρηση από Χώρα 20.00 Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ένα μεγάλο μίνι μπας, λόγω περιορισμένων επιβατών. Πεντακάθαρο και πολύ προσεγμένο! …

Κάπου στην Παλαιόπολη αν ενθυμούμαι καλώς επιβιβάστηκε και ο εισπράκτορας. Δεν νομίζω να έχω δει στην ζωή μου πιο ευγενή και πρόσχαρο άνθρωπο να εργάζεται σε ΜΜΜ. Με το χαμόγελο και το ευχαριστώ συνεχώς στα χείλη του.

Προς στους επιβάτες και γύρω στους 6 νέους από την Γερμανία καθώς επίσης και 2-3 άλλοι διαφόρων εθνικοτήτων. Με τα λιγοστά του αγγλικά να τους εξυπηρετήσει για το που θα κατέβουν (κάπου στον Άγιο Πέτρο) και με το χαμόγελο πάντα! Μπράβο! …και ξανά Μπράβο!