Ειδοθέα: Μια βραδιά αφιερωμένη στη θάλασσα

 Το πρόγραμμα Ειδοθέα είναι μέρος της δραστηριότητας της κοινωνικής επιχείρησης Πρωτεύς και αναφέρεται στην βιωματική ναυτική εκπαίδευση. Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δημήτρη Κοκκίνη και της ομάδας του που μεσα από υποτροφίες δίνει τη δυνατότητα σε νέους από 15 μέχρι 18 ετών να ταξιδέψουν για μερικές εβδομάδες με τρικάταρτα νορβηγικά ιστιοφόρα και να ζήσουν ναυτικές εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους και στις επιλογές τους. Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Κοκκίνης στο βήμα τοθ ανοικτού θεάτρου Άνδρου εξηγεί πως ξεκίνησε την προσπάθεια του (φωτ. Εν Άνδρω).  

Τα πρώτα τρία χρόνια (2014, 2015, 2016) 13 παιδιά από την Άνδρο και τα άλλα νησιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα μαθαίνοντας δωρεάν να ζουν και να ταξιδεύουν σε ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο για τρεις εβδομάδες στις βόρειες θάλασσες. Εδώ χτες στο θέατρο 12 από τα 13 παιδιά από Άνδρο, Σύρο, Ίο, Κύμη και Αθήνα, που επιλέγησαν στα προγράμματα 2015 & 2016 (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο νορβηγός διεθύνων σύμβουλος Per Filip Sommerstedt της πλωτής Ναυτικής Ακαδημίας A+ Wolrld Academy που έχει σαν αναφορά της ένα νορβηγικό τρικάταρτο και που επί ένα χρόνο τα παιδιά πάνω του σπουδάζουν και ταξιδεύουν στον κόσμο. Εδώ από τη χτεσική ομιλία του στην Χώρα, η οποία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ παραστατική. Και μαζί με το βίντεο που προηγήθηκε έδωσε μια εικόνα μιας άλλης εντελώς νέας αντίληψης για την εκπαίδευση και το ναυτικό επάγγελμα (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ακόμα μια φωτογραφία με τα παιδιά που μαθήτευσαν στο ναυτικό πρόγραμμα της Ειδοθέας το οποίο παρουσιάστηκε χθες στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου, Πίσω τους φαίνονται τα ανοικτά πανιά του ιστιοφόρου που ταξίδεψαν το 2016 (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Το ακροατήριο της χτεσινής εκδλωσης παρακολουθεί τους ομιλητές (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Σκηνές από το βίντεο του προγράμματος Ειδοθέα 2016. Η συντόμευση και η μουσική του βίντεο είναι μια επανεπεξεργασία του Εν Άνδρω.  

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet