Οι γονείς της Άνδρου διαμαρτύρονται για την κατάργηση της αριστείας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την ανησυχία μας σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τις μαθητικές παρελάσεις του Δημοτικού, η οποία καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής. Επίσης στο νέο Προεδρικό Διάταγμα αφαιρέθηκε η εξής πρόβλεψη:

“Ο σημαιοφόρος με τη σημαία του σχολείου και οι παραστάτες παρίστανται στη δοξολογία”.

Ως θεσμός, ο Σύλλογός μας, που πλαισιώνεται από τους γονείς των μαθητών και επιδιώκει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες αυτών, αποτελεί δίαυλο αυτών προς την εκπαιδευτική κοινότητα.Οφείλουμε λοιπόν να σας μεταφέρουμε κάποιες από αυτές, που πυροδότησε η εν λόγω ρύθμιση:

« Hζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις και ανησυχίες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβαδίζουμε με την εποχή μας και να αναθρέψουμε τα παιδιά μας παρέχοντάς τους σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Τελικά σημαιοφόρος δεν θα ναι ο καλύτερος μαθητής αλλά ο πιο τυχερός…

Το θέμα της σημαίας είναι μία παράδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα και μία επαινετική πράξη για έναν ευγενή ανταγωνισμό μεταξύ μαθητών! Αν είναι λάθος να την κρατά ο καλύτερος μαθητής γιατί να μην είναι λάθος η κλήρωση;

Μέσα απ’ τα χρόνια του σχολείου, τα παιδιά μας αποκτούν γνώσεις, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες , αποκτούν εμπειρίες ,ηθικές αρχές και αξίες……. που θα αποτελέσουν τις βάσεις για σπουδές αλλά και ισορροπημένες συναισθηματικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Σκοπός του άριστου μαθητή σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι η σημαία σαν έμβλημα , αφού τους συμβολισμούς που αποπνέει θα τους κατακτήσει (ή όχι) κανείς στη ζωή του. Οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις είναι ταυτισμένοι με την αριστεία και την πρόοδο και η σημαία είναι η επιβράβευση της πολιτείας, του σχολείου και των δασκάλων στον άριστο μαθητή, είναι η ισορροπία της στέρησης άλλων παιδικών δραστηριοτήτων προκειμένου να γίνει κανείς άριστος, είναι το κίνητρο για τους λοιπούς μαθητές να γίνουν αποδοτικότεροι, είναι η υπερηφάνεια και η τιμή που βιώνει όποιος τη φέρει

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν γονείς όταν το παραπάνω έρχεται σε σύγκρουση με αξίες και δεδομένα που μας γαλούχησαν;

Να πείσουμε τα παιδιά μας ότι ………

…….δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός;

…….δεν χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία, αλλά τύχη ;

……η σημαία σαν έμβλημα δεν συνοψίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας ;

Να επιβραβεύσουμε την εργατικότητα των παιδιών μας με υλικά και κληρώσεις που συμβαδίζουν με την σημερινή κοινωνία και όχι με επαίνους που βασίζονται σε αξίες όπως η ελευθερία , η ισότητα , η δικαιοσύνη, η ειρήνη;                                                                                                                  

Να σταματήσουμε να θαυμάζουμε τα παιδιά μας κατά τις μαθητικές παρελάσεις ;

Ας δούμε την μαθητική παρέλαση και την απόδοση της σημαίας στον άριστο μαθητή σαν ‘’συμβολικές’’ κινήσεις που το να επιβραβεύουμε τους άριστους μαθητές επιλέγοντάς τους ως σημαιοφόρους δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε τους υπόλοιπους. Αλλά το να φτάνουμε σήμερα στην απόρριψή τους παρερμηνεύοντας το πραγματικό περιεχόμενο της λέξης ισότητας προκαλεί μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια σε μας τους γονείς……..»

Όλα τα παραπάνω είναι σκέψεις και προβληματισμοί που αφουγκραστήκαμε σε μια πολύ μικρή κοινωνία μιας Χώρας, ενός νησιού των Κυκλάδων, που θέλουμε όμως να φθάσουν πιο ψηλά, πιο κεντρικά, ίσως στη διαδρομή συναντήσουν και άλλες ανάλογες, και γιατί όχι να βάλουν σε περισυλλογή όλους αυτούς που επεξεργάζονται το εκπαιδευτικό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας μας.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας!

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΖΑΝΝΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ,                                                                                          ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΑΝΔΑΡΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,                                                                                              ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

                                                                          

                                                                                             ΚΟΛΥΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Ελληναράς Χωραϊτης καλά θα κάνει να σεβαστεί πρωτίστως την Ελληνική γλώσσα και μετά να υποδείξει σε οποιονδήποτε ο,τιδήποτε.
Κατά τα άλλα, η αριστεία κάποιων ελάχιστων σε κάθε τομέα της ζωής μας πάντα εξέθετε τους υπόλοιπους που με φτηνές δικαιολογίες προσπαθούσαν να καλύψουν την τεμπελιά τους, άρα διαχρονικά είναι ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μηπως θα πρέπει οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να "ανεβάσουν λίγο στροφές" να ενωθούν και με μία κοινή φωνή και ως μία γροθιά να διαμαρτηρηθούν με πράξεις??? (διαμαρτυρίες-επιστολές-έγγραφο παραπόνων-αντίδραση-αποχή κτλ).Αυτό που συμβαίνει είναι έξω απο κάθε λογική....την Ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάει ο καλύτερος μαθητής , αυτό συμβαίνει εδώ και 100άδες χρόνια και δεν μπορεί να την αλλάξει η απόφαση που πήρε ένας μασόνος Υπ. παιδείας.Μήπως και οι διευθυντάδες των σχολείων δεν χρειάζεται να εφαρμόσουν τους νόμους κατα γράμμα επιδεικνείωντας λίγο τα κότσια τους και τη μαγκιά τους??Ξυπνάτε πατριώτες μας έχουν καταπατήσει κάθε ιερό και όσιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΙΣΩ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΑΣ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΑΚΟΜ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΑ...ΠΕΡΙ ΣΗΜΑΙΑΣ...ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ.
ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΥΤΤΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ !
ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΕΣΑΣ.
ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ)ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΤΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧ.......!!!!
ΛΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΙΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΑΝΙΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ (ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ) ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΕ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΙΑ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΝΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

το σχολιο του ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΧΩΡΑΙΤΗ ο θεος να τον κανει, ειναι πραγματικα εκτος τοπου και χρονου!! μαλλον εκεινος εκπληρωνει το κομματικο του καθηκον, γραφοντας αυτες τις ασυναρτησιες !! οποια κυβερνηση και αν επαιρνε αυτες τις βλακωδης αποφασεις παλι τα ιδια θα γραφαμε και θα ημασταν εναντιον αυτων, οποτε τα περι εξυπηρετησης κομματικων πεποιθησεων αλλου και οχι σε εμας αγαπητε!!! οσο για τους γονεις και κηδεμονες του συγκεκριμενου σχολειου μαλλον δεν τα παρακολουθειτε καθολου τα παραγματα διοτι κατα το παρελθον εχουν κανει πολλες ενεργειες , τοσο για την στεγαση του σχολειου οσο και για αλλα πραγμτα που καλο θα ηταν να τους ρωτουσατε να μαθαινατε και μετα να κανατε τον εξυπνο απο τον καναπε σας!!! τα παιδια βεβαιως ειναι το μελλον αυτου του τοπου γι αυτο και οποιος ειναι γονεας πρωτα αυτος ενδιαφερεται γι αυτο ενω οι εκαστοτε κυβερνωντες ενδιαφερονται για αλλα πραγματα και αυτο το γνωριζουν ολοι μονο εσεις φιανεται να το αγνοητε , σε ενα λοιπον τετιοιο μελλον καποιοι θελουν ολα να τα ισοπεδωσουν να τα διαλυσουν και να μην υπαρχει κινητρο για κανεναν να παει μπροστα, να προαγεται δηλαδη η μετριοτητα , η ντεμπελια , η απαθεια , ο ωχαδελφισμος , η αμαθεια , η ασχετοσυνη και πολλα αλλα που στο παρελθον μας κατεστρεψαν και μας εφεραν σε αυτο το σημαρινο χαλι , δηλαδη να παμε μπροστα με την οπισθεν , αυτο το μελλον θελετε αγαπητε για τα παιδια σας;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν οι ελληναράδες είναι σαν κι εσένα ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΧΩΡΑΙΤΗ (ανορθόγραφοι, ασύντακτοι, ασυνάρτητοι) τότε καλό είναι εμείς οι απλοί έλληνες να σας δείξουμε πόσο ανορθόγραφοι, ασυντακτοι και ασυνάρτητοι είστε. Γι' αυτό και θέλετε να παίζετε στην κλήρωση την αριστεία με έλληνικα που μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούν με τέτοιο θράσσος να ψελίσουν. Βγάλε τωρα εσύ καμία ανακοίνωση για τα προβλήματα που δημιουργούν τα "ελληνικά" σου στους έλληνες (που ο θεός να τα κάνει ελληνικά)!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειδαμε τοσα χρονια οι αριστοι τι προσφερανε...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο από εδώ και κάτω είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάντε τον κόπο να βλέπετε κάτω από τι άρθρο βάζεε σχόλια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΗ ΑΜΥΑΛΟΣΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ? ?
ΚΑΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ.
ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΛΠ...ΚΛΠ ? ?
ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ! !
ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΠΩ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑ ΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9 ΠΡΩΗΝ ΣΗΜΑΙΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ? ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ! !
Η ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ, ΣΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ....ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Να μαθαίνουν από μικρά στην ισοπέδωση. Μετά....δουλεύεις δεν δουλεύεις θα πάρεις τον βασικό μισθό, σπουδάζεις δεν σπουδάζεις θα έχεις τις ίδιες δυνατότητες εξέλιξης, πλήρωσες δεν πλήρωσες θα πάρεις την εθνική σύνταξη! Άντε να χαθείς γαϊδούρι που νομίζεις ότι αγωνίστηκες, ξενύχτησες, στερήθηκες και δικαιούσαι ηθική, υπηρεσιακή ή οικονομική επιβράβευση.

This comment was minimized by the moderator on the site

στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα!!! ολα ειναι για τα ψηφαλακια και για να ακουγονται ωραια στα κομματικα ακροατηρια , τιποτε αλλο και την σημαια και το εθνος και την πατριδα την εχουνε γραμμενη στα παλια τους τα παπουτσια!!!!!!!!!!!!!