Δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα στην Άνδρο! "Ασπίδα" στις φυσικές καταστροφές.

 

Η Άνδρος εξοπλίζεται με πυροσβεστικό εξοπλισμό και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο, για να αντιμετωπίσει αστικές και δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις και άλλες φυσικές καταστροφές. Με απόφαση (και χρήματα) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα εφοδιαστεί με δυο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύοντας έτσι αποτελεσματικά τον «στόλο» του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί.

Συγκεκριμένα πρόκειται να δοθούν στην Άνδρο ένα υδροφόρο όχημα ελαφρού τύπου(4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα και ένα ακόμα (4Χ4) εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2.500 λίτρων νερού. Συνολικά στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα διατεθούν 16 πυροσβεστικά οχήματα.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.904.919,92 ευρώ. Η πράξη είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική Ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του υπάρχοντος πυροσβεστικού – διασωστικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών – διασωστικών επεμβάσεων, αλλά και την ενίσχυση των μέτρων περιορισμού ή και αποτροπής μεγάλων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, που εξαρτώνται από την επάρκεια κατάλληλων, σύγχρονων και αξιόπιστων μέσων επέμβασης που είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα για τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Κ.Π.Κ.