Αγωνία μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο στην Άνδρο

Αποψινή νυχτερινή φωτογραφία από μεγάλη απόσταση. Διακρίνεται μπροστά τα φώτα της Χώρας και πίσω και πάνω το κατάφωτο ελικοδρόμιο και οι προβολείς για το ελικόπτερο. Το ελικόπτερο έφτασε μετά από ώρες. Όταν ειδοποιήθηκε ο γιατρός δεν ήξερε πια αν θα ερχόταν ή όχι (φωτ. Εν Άνδρω)... 

Αγωνία με το αν έρθει ή πότε θα έρθει ελικόπτερο απόψε για να πάρει τον Γ.Β. ετών 46 από τα Πέρα Χωριά που έφτασε απόψε στις 19:00 στο Κέντρο Υγείας Άνδρου με μεγάλη αναιμία και συγκοπικά επεισόδια.

Ο εφημερεύων γιατρός κάλεσε ελικόπτερο. Όμως δεν υπήρχε, όπως λέχθηκε κάτι διαθέσιμο, έτσι ο βαριά ασθενής παρέμενε στο Κέντρο Υγείας. Μετά τις 10:20 ειδοποιήθηκε ξαφνικά ο γιατρός να ετοιμάσουν τον ασθενή και να τον πάνε στο ελικοδρόμιο γιατί ερχόταν ελικόπτερο από Σύρο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Το ελικόπτερο, προφανώς του στρατού που εδρεύει στη Σύρο, έφτασε πήρε τον ασθενή και στις 11:00 έφυγε για το νοσοκομείο.

Το παραπάνω επεισόδιο επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις που έχουμε ήδη κάνει  για τις δυσκολίες που υπάρχουν στις αεροδιακομιδές από τα νησιά.

«Εν Άνδρω»