Η Άνδρος ακούει την Πάρο; Μείωση στα δημοτικά τέλη και απαλλαγή στις ευπαθείς ομάδες

Η είδηση έρχεται από την Πάρο και συζητείται όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δείχνει ότι εκεί, οι δημοτικοί άρχοντες, έχουν περίσσευμα κοινωνικής ευαισθησίας, όραμα και πραγματική διάθεση να σταθούν ουσιαστικά δίπλα στους πολίτες,  που δοκιμάζονται από την κρίση.

Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτει και κάτι ακόμα. Ότι ο Δήμος διαχειρίζεται καλά τα οικονομικά του κάτι που του δίνει την δυνατότητα να προσφέρει αυτό που έχουν πραγματική ανάγκη οι πολίτες. Δηλαδή να τους ελαφρύνει από οικονομικά βάρη!

Συγκεκριμένα, tο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τη μείωση των δημοτικών τελών, συνολικού ύψους 208.252,24 € ετησίως με το ποσοστό της μεσοσταθμικής μείωσης των δημοτικών τελών να υπολογίζεται σε 7,11%.

Για τις ευπαθείς ομάδες αποφασίστηκε η συνέχιση των ισχυουσών απαλλαγών και μειώσεων, για την κύρια κατοικία, ενώ δίνεται επιπροσθέτως η δυνατότητα απαλλαγής των δημοτικών τελών, σε όσους πολίτες συνδυάζουν τουλάχιστον δύο (2) από τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Επιπλέον, για τις ευπαθείς ομάδες της Πάρου αποφασίστηκε:

  • Μείωση κατά 30%, για άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 79%, μείωση κατά 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες και τις τρίτεκνες οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.3296/2004 άρθρο 1, παρ. 11 (ΦΕΚ 253/τ.Α΄/14-12-2004).
  • Μείωση κατά 50% σε άτομα με ειδικές ανάγκες (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, Νεφροπαθείς, άποροι, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι).
  • Μείωση κατά 100% σε άτομα που ανήκουν σε δύο τουλάχιστον από τις άνω κατηγορίες ευπαθών ομάδων, προσκομίζοντας ως επιπλέον δικαιολογητικό έγγραφη γνωμάτευση από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου και των προϊσταμένων τους.

«Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Πάρος λοιπόν…». Μόνο που στην Άνδρο, στα δημοτικά συμβούλια αντί να σκύψουν πάνω στα προβλήματα του κόσμου, να κάνουν ρήξεις και κοινωνικές τομές, να πάρουν γενναίες αποφάσεις, να δώσουν λύσεις σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, να χαράξουν νέους δρόμους ανάπτυξης, να κάνουν πραγματικές συμμαχίες προς όφελος του τόπου και να ακουστούν ιδέες προόδου ,κυριαρχούν η μιζέρια, η εσωστρέφεια ο μικροκομματισμός, η πελατειακή λογική, ο «ξύλινος» λόγος, τα κούφια λόγια και η κούφια και χωρίς νόημα αντιπαλότητα…

Δυο νησιά δυο κόσμοι…

Κ.Π.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάψτε να βρίζετε με προσωπικά χαρακτηριστικά ανθρώπους. Μόνο λέτσι θα ανεβάσουμε το σχόλιο σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Ελευθέριος Μπάλλας κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Περίγυρος Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου.
2 ώρες ·
Μ ε εισαγωγικό σχόλιο ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ.
Νομίζω ότι για το εν Άνδρω χτυπάει το καμπανάκι ο πρόεδρος
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1768173113485929&;id=100008797718074

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Άνδρο η δημοτική αρχή αναπροσαρμόζει αναδρομικά τον ΤΑΠ, και τα αναδρομικά(χρονικό διάστημα;) τα χρεώνει με δόσεις(πόσες;) αλλά να βγάλει ανακοίνωση η οικονομική υπηρεσία του δήμου για ενημέρωση ούτε και να το σκεφτούν. Άν ήταν όμως να εγκαινιάσουν ή να ταξιδέψουν ή να κατακεραυνώσουν τους έχοντες αντίθετη γνώμη,τότε βγαίνουν ανακοινώσεις!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς στην Ανδρο τρώγονταν μέχρι προτεινος ποιος θα αναλάβει τι στην δημοτική παράταξη, αλλα εδω και λίγο διάστημα εχουν να σκεφθύν ποιος τελικά θα μείνει στο σχήμα και δεν θα παραιτηθεί ! Αντι να κοιτάξουν τα πραγματικα καθημερινά προβλήματα του τόπου, κάνουν οτι μπορούν για να παει πίσω αυτο το νησί... Εργά (οσα γινονται) βιαστικα και χωρίς μελέτη, μηδενικός σχεδιασμός, έξοδα διαφόρων μορφών που θα μπορούσε να γλυτώσει ο Δήμος, αρα οι πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν κ.α. Εδω εχουν αποκτηθεί τα ηκεκτρικα φορτηγάκια με το λεωφορείο απο τα μεσα Μαϊου περίπου και ακομη δεν εχει βρεθει ακρη με τις πινακιδες τους! Υποτίθεται οτι εγινε η προμήθεια για την εξυπηρέτηση του πολίτη, ειδικα ορισμένων ηλικιών που χρήζουν ανάγκη μεταφοράς λογω δυσκολίας στη μετακίνηση (αυτο αφορα το ηλεκτρικό λεωφορείο των 16 θεσεων που ακομη παραμενει σταθμευμένο στο χωρο σταθμευσης διπλα στο Δημαρχειο)...