Ανέλαβε νέος Λιμενάρχης στην Άνδρο. Το αποχαιρετιστήριο γεύμα στην Πανάχραντο!

 

O Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Κυκλάδων Ν. Σκευοφύλαξ παραδίδει αναμνηστική πλακέτα στον Γέροντα Ευδόκιμο μετά το αποχαιρετιστήριο γεύμα του απερχόμενου Λιμενάρχη προς τον αναλαμβάνοντα στη Μονή Παναχράντου. Εικονίζονται από αριστερα: ο απερχόμενος Λιμενάρχης Γιώργος Σίδερης, ο πατήρ Αέτιος, ο Γέροντας Ευδόκιμος, ο Διοικητής Κυκλάδων Ν. Σκευοφύλαξ,ο νέος Λιμενάρχης Θόδωρος Κραψίτης (φωτ. Εν Άνδρω).
 
Στα πλαίσια της συνεργασίας του "Εν Άνδρω" με το Λιμεναρχείο Άνδρου δεχτήκαμε με ευχαρίστηση την πρόσκληση του Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Κυκλάδων Νίκου Σκευοφύλακα να παρουσιάσουμε την παράδοση=παραλαβή του Λιμεναρχείου Άνδρου από τον απερχόμενο Λιμενάρχη Γιώργο Σίδερη στον αναλαμβάνοντα Λιμενάρχη Θόδωρο Κραψίτη. Η παραλαβή έγινε στο Λιμεναρχείο Άνδρου.
 
 
Άλλη μια αναμνηστική φωτογραφία μετά την επίδοση της πλακέτας στον Γέροντα Ευδόκιμο ως ευχαριστήριο του Λιμενικού Σώματος στον πάντα ανοιχτόκαρδο και φιλόξενο "ποππού της Άνδρου" (φωτ. Εν Άνδρω).
 
Προηγουμένως ο Περιφερειακός Διοικητής Κυκλάδων και οι δύο αξιωματικοί, ο αποχωρών και ο αναλαμβάνων, πήγαν στη πάντα φιλόξενη Μονή Παναχράντου για γεύμα με τον Γέροντα Ευδόκιμο και τους μοναχούς της Μονής. Το Εν Άνδρω έφτασε μετά το γεύμα όπου έγινε παράδοση αναμνηστικής πλακέτας του Λιμενικού Σώματος στον Ευδόκιμο και στην Μονή, που πάντα είχε και έχει ανοικτές τις θύρες της στα στελέχη του λιμενικού σώματος που ζουν στην Άνδρο.
 
 
Ο Ευδόκιμος ανταπέδωσε με δύο βιβλία του, ένα προς τοβ απερχόμενο Λιμενάρχη που σε όλο αυτό το διάστημα υπηρξε φίλος του και προς τον Διοικητή που όσες φορές έχει έλθει στο νησί έχει επισκεφθεί την Μονή (φωτ. Εν Άνδρω).
 
 Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τον Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Σίδερη στον Υποπλοίαρχο Θεόδωρο Κραψίτη, παρουσία του Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοιάρχου Λ.Σ. Νικόλαο Σκευοφύλακα. Ο Διοικητής Κυκλάδων παρέδωσε και στον απερχόμενο Λιμενάρχη τιμητικό θυρεό και τον ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία και το έργο του κατά το χρόνο παρουσίας του στο νησί της Άνδρου και ευχήθηκε στον νέο Λιμενάρχη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
 
 
Ο Διοικητής Κυκλάδων πλοίαρχος Νίκος Σκευοφύλαξ δίνει το θυρεό στον απερόμενο Λιμενάρχης Άνδρου Αντιπλοίαρχο Γιώργο Σίδερη.
 
 
 Ο απερχόμενος Λιμενάρχης Γιώργος Σίδερης και ο νέος Λιμενάρχης Θόδωρος Κραψίτης στο Λιμεναρχείο Άνδρου την Κυριακή το απομεσήμερο όπου έγινε και η παράδοση-παραλαβή.
Η Άνδρος είχε και έχει πάντα ανάγκη το Λιμενικό Σώμα ως νησί με ιδιαίτερη γεωγραφική θέση στο Αιγαίο, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στον πολυσύχναστο Κάβο Ντόρο και στο εξαιρετικής σημασίας Κέντρικό Αιγαίο. Είναι ένα νησί με πλούσια ναυτική παράδοση και μέχρι σήμερα ιδιαίτερα ενεργό στην εμπορική ναυτιλία και σημαντική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Το μέγεθος, ο πλούτος και η ομορφιά των ακτογραμμών της Άνδρου χρειάζονται πάντα την βοήθεια, προστασία και επίβλεψη του λιμενικού σώματος. Κάτι που σε πολλές περιπτώσεις έγινε εμφανές τα δύο τελευταία χρόνια όταν το Λιμενικό προσέφερε σημαντικό έργο τόσο στα δύο ναυάγια στην Βόρεια Άνδρο (Cabrera & Good Faith) όσο και σε πάρα πολλές περιπτώσεις διάσωσης και επιχειρήσεων στη θάλασσα, καθώς και σε πολλές περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών με τα σκάφη του στην Αττική.
 
 
Ο θυρεός του Λιμενικού Σώματος (φωτ. Εν Άνδρω).
 
Παρακάτω παραθέτουμε το πλούσιο βιογραφικό του νέου Λιμενάρχη Άνδρου:
Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κραψίτης. Ετών 37. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής με πτυχίο στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Οικονομική και μεταπτυχιακά διπλώματα στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και στη Ναυτιλιακή Οικονομική. Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Σημαιοφόρος Λ.Σ. το 2007. Υπηρέτησε ως Υπολιμενάρχης και Λιμενάρχης Πάτμου, στο γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ο Λιμενάρχης έχει επίσης μετεκπαιδευτεί από τον οργανισμό Frontex ως εθνικός εμπειρογνώμονας στην εφαρμογή και αξιολόγηση των ευρωπαϊκών λιμένων στη συνθήκη Schengen ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας επανειλημμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί θεμάτων εφαρμογής της εθνικής νομοθεσίας για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές.
 
"Εν Άνδρω"