Εορτάστηκε, πρώτη φορά με τόση επισημότητα, ο Άγιος Νικόλαος στη ναυτική Άνδρο

 

Μια γενική φωτογραφία όλων των αρχών του τόπου (πολιτικών, στρατιωτικών, σωματων ασφαλείας κλπ). Το Κόρθι και οι άνθρωποι του κατέκλυσαν την εκκλησία όπως κάθε χρόνο. Μόνο που εφέτος την κατέκλυσαν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι (φωτ. Εν Άνδρω).

Με ιδιαίτερη επισημότητα ολοκληρώθηκε η γιορτή του Αγίου Νικολάου στην ναυτική Άνδρο. Εφέτος κέντρο του εορτασμού ήταν το Κόρθι με την άφιξη του υπουργού Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας στο μικρό οικισμό. Κορύφωση της εορτής ήταν ο εσπερινός της παραμονής στον οποίο παραβρέθηκαν όλοι οι επίσημοι που ήρθαν για την εορτή και η πολιτική ηγεσία του νησιού

 Άλλη μια φωτογραφία της γεμάτης κόσμο εκκλησίας όπου μεταφέρθηκε το επίκεντρο του εφετεινού εορτασμού της γιορτής του προστάτη Άγιου των ναυτικών (φωτ. Εν Άνδρω).

Αξίζει να αναφέρουμε πως η φρεγάτα Θεμιστοκλής κατέβασε τιμητικό άγημα ναυτών. Για να κατέβουν και να επιβιβαστούν αργότερα στη φρεγάτα μετέβησαν δύο σκάφη από τον Όρμο, το ένα ήταν του Life. Η προσέγγιση της φρεγάτας ήταν σχετικά δύσκολη λόγω του αέρα, της βροχής και του κυματισμού. Όμως στο τέλος αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η ικανότητα των ναυτικών του Κορθίου.

Τόσους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας το Κόρθι δεν ξενάδε. Στην εικόνα διακρίνονται από αριστερά: ο ναυτικός διοικητής Αιγαίου, ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ δίπλα του, πίσω του διακρίνετε ελάχιστα ο πλοίαρχος της φρεγάτας Θεμιστοκλής και παραδίπλα οστυνομικός διοικητής Κυκλάδων, Ακόμα διακρίνεται δεξιά και ο διοικητής της ναυτικής βάσης της Άνδρου στον Αμόλοχο  (φωτ. Εν Άνδρω).

Μετά την λειτουργία ο πατήρ-Αντώνιος πρόσφερε στους επισκέπτες (υπουργό και στρατιωτικούς) δώρα (εικόνες, βιβλία, αναμνηστικά). Ευχαριστώντας ο υπουργός Άμυνας ανέφερε το περιστατικό που ο άρρωστος Αλέκος Γουλανδρής τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και εξέφρασε την επιθυμία να διασωθεί το θρυλικό Αβέρωφ που ήταν ακινητοποιημένο στο Φάληρο με δική του χορηγία και να μπορέσει να γίνει πλωτό μουσείο της ιστορίας του πολεμικού ναυτικού. Κάτι που ήδη έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό.

Η πομπή μέσα στο χιόνονερο. Μπροστά ο πατήρ-Αντώνιος και πίσω του η φιλαρμονική της Άνδρου που ήταν παρούσα ακόμα μια φορά σε σημαντική τελετή στο νησι (φωτ. Εν Άνδρω).

Μετά το τέλος της λειτουργίας έγινε, παρά το χιονόνερο που έπεφτε, περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στον Όρμο. Όμως λόγω του καιρού τα φαναράκια των παιδιών ήταν σβηστά. Την εικόνα μετέφεραν οι ναύτες του αγήματος και της ναυτικής βάσης της Άνδρου.

 Η φρεγάτα φωτισμένη αρόδο. Την πλησιάζουν δύο σκάφη από τον Όρμο κάτω από ένα ξαφνικά εμφανισμένο μέσα από τα σύννεφα ολόλαμπρο χειμωνιάτικο φεγγάρι (Φωτ. Εν Άνδρω).

Σήμερα στη δοξολογία στο Κόρθι παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των αξιωματικών της φρεγάτας, η οποία λόγω καιρού θα αναχωρούσε αμέσως μετά την λειτουργία. Ο υπουργός και ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αναχώρησαν κι αυτοί νωρίς μιας και υπάρχει ορκωμοσία το μεσημέρι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η φρεγάτα που τίμησε την Άνδρο και την γιορτή του Αγίου Νικολάου με αναρτημένη την ελληνική σημαία στα ξάρτια της πριν αναχωρήσει από τον Όρμο (φωτ. Εν Άνδρω). 

Σημείωση: Δυστυχώς το Εν Άνδρω λόγω της πολυκοσμίας και του χιονόνερου δεν καταφέρε να έχει καλές φωτογραφίες από την πομπή. Ο κορθιανός φωτογράφος Δ. Αντωνέλλος, στον οποίο απευθυνθήκαμε σήμερα, αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει έστω και μια ενυπόγραφη φωτογραφία του για αναδημοσίευση με το άγημα της φρεγάτας που μετέφερε την εικόνα και τίμησε το Κόρθι και την Άνδρο! Θυμίζουμε πως το Εν Άνδρω κάνει επί τέσσερα χρόνια μια εθελοντική προσπάθεια για όλη την Άνδρο. Και σε τέτοιες ξεχωριστές στιγμές όταν προβάλουμε και τιμούμε εθελοντικά έναν τόπο, οι άνθρωποι της περιοχής δείχνουν την περίσσεια της ψυχής τους, αλλά και της φιλοξενίας, που έχουν ή δεν έχουν...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλώ αναρτήστε το σχόλιό μου...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ¨ΑΝΔΡΩ
Τι να αναρτήσω. Το σχόλιο ποιος ανέβασε πρώτος φωτογραφίες; Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ δεν κάνει αγώνα φωτογραφικό όπως νομίζεις εσύ. Γράφει άρθρα και ρεπορτάζ για νοήμονες και ενήλικες. Γι αυτό και το διαβάζουν χιλιάδες.
Ο Κόσμος ακόμα δεν άρχισε να "διαβάζει" φωτογραφίες. Καληνύχτα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Humor κάνουμε , τα δυο παιδιά αυτά είναι από τα πιο αξιόλογα , μην μας σβήνεις τα σχόλια ειδικά από χιουμοριστικά μηνύματα , τέλος πάντων ο δημητρης απάντησε σε όλους όσους τον κατηγόρησαν!ηθελα να πω ότι είναι από τους ανθρώπους που προβάλουν τον τόπο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν οι προηγούμενες αθλιότητες ηταν χιούμορ εναντίον του Δ. Αντωνέλλου τότε δεν το καταλάβαμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε "εν Άνδρω",
θα συνεχίσω να γράφω σαν ενήλικας και ελπίζω να με καταλάβετε,...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν είστε ενηλικας αφηστε το κρυφτούλι γράψτε με το όνομα σας. Όσα γράφετε είναι ανοησιες για παιδάκια που πληρώνουν 5 ευρώ την φωτογραφία τους. Εμείς είμαστε ενηλικές - όπως λέτε και προβάλουμε την Άνδρο ΔΩΡΕΑΝ!
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Χαιρετω και μπορώ να πω με απόλυτη σοβαρότητα ότι αυτος ο (διαγράφονται δύο λέξεις) φωτογράφος του κορθιου δεν τις δίνει δωρεάν τις φωτογραφίες ,εμένα μου ζήτησε ενα (διαγράφετα μια λεξη) για μια φωτογραφία ταυτότητας!ο άλλος δε ο κολλητος του ,αυτος με τα μαύρα ,που όπως δηλώνει ότι έχει δικό του στασίδι στον Αγιο Νικόλαο (μεγάλη χάρη του) δεν μπορώ να πω πολλα... γιατι θα στοχοποιηθώ....
(το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται για λόγους δεοντολογίας).....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα, ονομάζομαι Δημήτρης Αντωνέλλος και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε έχει υπάρξει οικονομικό ζήτημα μεταξύ εμένα και του "εν άνδρω". Πότέ δεν ζήτησα χρήματα ως αντίτιμο για τις φωτογραφίες μου και ψευδώς κατηγορούμαι γι αυτό! Παλιότερα είχα προσφέρει φωτογραφίες μου αφιλοκερδώς στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, κάτι- που για προσωπικούς λόγους- δεν θέλησα και δεν θέλω να συνεχίσω. Νομίζω ότι είναι δικαίωμα μου να έχω αυτήν την επιλογή και θεωρώ λάθος το να κατηγορούμαι δημόσια. Παρακαλώ λοιπόν να σταματήσει αυτή η λασπολογία άμεσα. Ευχαριστώ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευτυχώς υπάρχουν μάρτυρες Για μια νυχτερινή φωτογραφία της Μονής Παναχράντου που μου είπε ο πατήρ-Αέτιος να ζητησω μου ζητήσατε αγαπητέ μου 5 ευρώ!!!! Όταν το έμαθε έμεινε άναυδος και ρώτησε "ποιος θα ήθελε να αγοράσει μια νυχτερινή φωτογραφία της Μονής:":: Και σε άλλες περιπτώσεις εδώ και καιρό μου τονίσατε πως πλέον μόνο επί πληρωμή. Και σας ρώτησα τότε και είπατε πως η τιμή είναι 5 ευρώ η μια. Και ρώτησα -
γιατί απόρησα - και τον Δημήτρη Γριμάνη - τον επίτροπο της Πίσω Μεριάς - και μου είπε πως αυτή είναι η ταρίφα: 5 ευρώ!!!. Και είπε πως αυτοί πλέον βγάζουν με τα κινητά τους τα παιδιά τους στις παρελάσεις γιατί είναι σε δύσκολη κατάσταση. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα.
Φυσικά παλαιότερα ήταν αλλιώς. Τότε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ ξέρατε πως σας πρόβαλε και εσάς και την δουλειά σας σε ολη την Άνδρο και πολύ πάρα πέρα από την Άνδρο όπως θυμάστε από τις αναδημοσιεύσεις που είχατε εκείνη την εποχή.
Τότε όχι δεν ζητάγατε χρήματα. Τώρα όμως όχι μόνο στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ, αλλά σε όλους ζητάτε. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας σήμερα..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουμε απαντήσει λεπτομερώς σε τέτοιες εξυπνάδες στο facebook. Φυσικά αν πληρώναμε θα μας έδινε την φωτογραφία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς προσφέρουμε εθελοντικά όλα σε εσάς και στην Άνδρο Κάποιοι ούτε μια φωτογραφία χωρίς χρήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ
Ευχαριστώ που μπήκατε στη διαδικασία να μου απνντησετε και για το χρόνο σας,
Δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορείτε να συγκρίνετε το "εθελοντικό έργο" σας, το οποίο πάντα θα βάζω σε εισαγωγικά, με την εργασία του άλλου. Ο εθελοντισμός έχει πολλές μορφές και ο καθένας μας γίνεται εθελοντής όποτε μπορεί, όχι όταν εσείς δεν έχετε τις φωτογραφίες που θέλετε.
Αν η προβολή της Άνδρου είναι αυτό που έχετε σαν στόχο, τότε αντί για την κακία σας, στο τέλος του άρθρου θα βάζατε το λινκ με τις εξαιρετικές φωτογραφίες που ανέβασε ο κύριος Αντωνέλλος.
Καλημέρα σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προφανώς αστειεύστε. Ζητάτε στη θέση μιας φωτογραφίας με τους ναύτες της φρεγάτας να βαλουμε ένα λίνκ!!! Και τι θα γράφαμε? "αναμεσα στις 20 φωτογραφίες του λινκ εστιάστε στη μία ή στις δύο με τους ναύτες...." Μόνο πλάκα θα το θεωρούσαν οι κοντά 4.000 αναγνώστες που διάβασαν το άρθρο...
Κι ακόμα χρεώνετε κακία σε εμάς το γεγονός πως κάποιος για να προβληθεί ο τόπος του ζητά 5 ευρώ την φωτογραφία; Ενώ εμείς το κάνουμε ΔΩΡΕΑΝ.
Όσο για τα εισαγωγικά μετά τα παραπάνω στο εθελοντικό έργο μας είναι κατανοητά από εσάς. Βάζουμε εισαγωγικά στην "ανωνυμία" σας μιας και ίσως γνωριζόμαστε και ντρέπεστε να μιλήσετε επώνυμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προβάλουμε και θα προβάλουμε εθελοντικά όλη την Άνδρο και φυσικά και το Κόρθι. Δεν πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες μας. Και ΔΕΝ πληρώνουμε για όποια βοήθεια λαμβάνουμε στα πλαίσια προβολής της Άνδρου και παρουσιάσης των θεμάτων που την απασχολούν.
Στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ συνεργάζονται κατά καιρούς αρκετοί αφιλοκερδώς για τους ίδιους σκοπούς. Δεν υπάρχουν εξαρτήσεις λοιπόν. Και αυτή είναι η δύναμη μας.
Το πόσο έχουμε συμβάλει στην επικοινωνία και στη γνώση όλου του νησιού το συνόψισε εφέτος την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στα Τρομάρχια - που βρεθήκαμε και παρουσιάσμε για 3η φορά - ένας ανώνυμος αναγνώστης μας από το Κόρθι. Μάς πλησιάσε μάς ευχαρίστησε και είπε: "Υπάρχει η Άνδρος πριν το ΕΝ ΑΝΔΡΩ και μετά το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Ξέρετε τι είναι για μένα στο Κόρθι να μαθαίνω τακτικά νέα από το Γαύριο ή την Χώρα; Δεν τα μάθαινα πριν. Δεν ήξερα περιοχές τις Βόρειας Άνδρου και με ταξιδέψατε".
Τον ευχαριστήσαμε, όπως και τον πάντα φιλόξενο Δημήτρη Γρυμάνη που μας καλεί αδιαλείπτως εκεί. Αυτή ηταν η ανταμοιβή μας. Τα ίδια έχουν πει άνθρωποι απ΄την Βορεια Άνδρο ή την Χωρα που δεν ήξεραν το Στενό και τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Άνθρωποι που δεν ήξεραν τον Στρόφιλα ή την Παλαιόπολη, τον Άγιο Σώστη...
Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ είναι εδώ και συνεχίζει. Γιατί σκεφτόμαστε όλη την Άνδρο και όλη την ταξιδεύουμε καθημερινά και μας ταξιδεύει καθημερινά. Αυτή είναι η διαφορά μας με όσους "μας την εχουν φυλαγμένη" που γράφει κάποιος παραπάνω. Καλημέρα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Από τις πράξεις μας φαίνεται ο χαρακτήρας μας!!! Φοβήθηκε μην του κλέψει τη δόξα το "ΕΝ ΑΝΔΡΩ". Κρίμα λυπάμαι!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε αρθρογράφε,
αν εσείς δεν έχετε φωτογραφίες λόγω του χιονόνερου και της πολυκοσμίας, τότε μάλλον ο κύριος Αντωνέλλος βράχηκε και στριμώχτηκε, και έτσι κατάφερε να έχει! Αν δεν κάνω λάθος, την ώρα που εσείς "πράττατε εθελοντισμό", την ώρα που ο κόσμος γιόρταζε, ο κύρος Αντωνέλλος, ο κορθιανός φωτογράφος, ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ.
Χρόνια πολλά στην Άνδρο και τους Ναυτικούς της.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έχουμε απαντήσει λεπτομερώς σε τέτοιες εξυπνάδες στο facebook. Φυσικά αν πληρώναμε θα μας έδινε την φωτογραφία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς προσφέρουμε εθελοντικά όλα σε εσάς και στην Άνδρο Κάποιοι ούτε μια φωτογραφία χωρίς χρήματα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιαννουλης Λαουδης, ως τι ηταν με τους επισημους;; Αντίκλητος του Βουραζερη;; χαχαχαχ Απλα γελάωω....

Περισσότερα