Άδειασε η Άνδρος...

Οι τέσσερις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα Δευτέρα είναι από χθες το απόγευμα Κυριακή στην Άνδρο. Τέσσερις φωτογραφίες ερημιάς σε δύο από τους οικισμούς του νησιού που θεωρητικά κρατάνε κόσμο και τον χειμώνα: η Χώρα και το Κόρθι. Και στις τέσσερις η ερημιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Όπως μάς έγραψε ο αναγνώστης μας "πάει η Λευκή Νύχτα στη Χώρα, πάει κι ο Άγιος Νικόλαος στο Κόρθι, μείναμε μόνοι να περάσουμε τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Ευτυχώς που υπάρχουν μπροστά μας κάποιες γιορτές που ο ντόπιος κόσμος βγαίνει από τα σπίτια του και οι καθημερινές με τα σχολεία και την κίνηση της αγοράς". Στην παραπάνω φωτογραφία η αγορα της Χώρας απομεσήμερο. Ευτυχώς διακρίνονται μερικοί άνθρωποι δημιουργώντας μια εικόνα ζεστασιάς και φιλικότητας στο βάθος (φωτ. Χαρίδημος)  

 

 Πλατεία Καΐρη. Μοναδικός περαστικός ο κυρ-Βασίλης. Χαμογελαστός με την σακούλα του στο χέρι  Δεν τον τρόμαξαν τα χρόνια, δεν τον τρομάζει και η μοναξιά του χειμώνα (φωτ. Χαρίδημος)

Όρμος Κορθίου.  Ίδια μέρα λίγο αργότερα. Πριν το σούρουπο της χτεσινής Κυριακής. Δρόμοι άδειοι. Μόνο ένας κύκνος πεινασμένος βγήκε από τα κρύα νερά και ψάχνει κάτι να φάει στον δρόμο της παραλίας. Ο αναγνώστης που τράβηξε την φωτογραφία συμπλήρωσε: "την χαρά που έκανε όταν του έδωσα λίγο ψωμί". Στην πλατεία Καΐρη ήταν ο κυρ-Βασίλης που πόζαρε, στον Όρμο μόνο ενας κύκνος!!!... (φωτ. Χαρίδημος)

 Ο κύκνος καθώς κατευθύνεται προς τον μοναδικό άνθρωπο που βλέπει στον άδειο δρόμο. Βγήκαν τα πετεινά της θάλασσας και του του ουρανού και ψάχνουν ανθρώπους πάνω στη γη... (φωτ. Χαρίδημος)

"Εν Άνδρω" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet