Ανακαινίσθηκε ένα από τα πλέον εμβληματικά κτήρια της Άνδρου

 Είναι το κτήριο Βογιατζίδη στην είσοδο της νεοκλασικής Χώρας της Άνδρου. Ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά. Οικοδομήθηκε το 1917 από την εφοπλιστική οικογένεια Βογιατζίδη. Για δεκεαετίες αποτέλεσε μια από τις πλέον εμβληματικές οικίες στην είσοδο της Χώρας. Αργότερα νοικιάστηκε στην ΔΕΗ. Οι μεγαλύτεροι ακόμα λένε "η παλιά ΔΕΗ". Για πολλά χρόνια έμεινε απεριποιήτο και είχε αρχίσει να αργοσβυνει. Μέχρι που ένα ωραίο πρωινό οι επίγονοι της οικογένειας Βογιατζίδη αποφάσισαν να το συντηρήσουν. Και το παλιό λαμπερό αρχοντικό με του δωρικούς κίονες και την επιβλητική όψη έγινε πάλι ένα στολίδι στην είσοδο της Χώρας της Άνδρου. (φω. Εν Άνδρω). 

 

 Είδαμε τις τελευταιες μέρες το ανακαινισμένο αρχοντικό και δεν χορταίναμε να το βλέπουμε. Οι υπέροχες κιονοστοιχίες του ξεχωρίζουν με το απαλό χρώμα που το έβαψαν. Η Άνδρος μια άλλης εποχής ξεπροβάλει τριγύρω μας. Το Εν Άνδρω ετοιμάζει για εσάς κάτι περισσότερο τις επόμενες μέρες. Δύο, λοιπόν, φωτογραφίες για να το θαυμάσετε κι εσείς (φωτ. Εν Άνδρω).  

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από όσο γνωρίζω λογω της συμμετοχής μου στην ανακαινηση(έλαιο χρωματισμοί) το κτήριο οικοδομήθηκε το 1917. Έτσι τουλάχιστον λέει η μαρμάρινη επιγραφή που έχει στην κορυφή του το κτήριο
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Από κεκτημένη ταχύτητα γράφτηκε λάθος. Διορθώθηκε. Το έχουμε γράψει σωστά και στην ιστορία της Άνδρου που επανεκδόθηκε το 2015. Ευχαριστούμε..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΟ! Ελπίζω να το περιποιήθηκαν ομοίως και εσωτερικά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως είναι έργο και αυτό του Σουσούδη;