Το πρωτοχρονιάτικό πάρτι της Άνδρου ή "the party is here"!!!...

 

Ήταν για ακόμα μια χρονιά το πρωτοχρονιάτικό πάρτι της Άνδρου. Στο "Σουέλ" στο Νειμποριό. Σε μια άδεια παραλία και σε ένα άδειο λιμάνι. Ο δρόμος όμως σε προϊδέαζε. Δεκάδες αυτοκίνητα. Από το "Θέρος" μέχρι του Στυλιανού: μια απόσταση 200 μέτρων.. Δεκάδες αυτοκίνητα και μερικά μηχανάκια. Που ήταν άραγε όλοι αυτοί; Μα φυσικά στο "Σουέλ", στου Γιάννη Χαλά, στο Νειμποριό. Πάνω από 10 χρόνια στέκι όλο τον χρόνο των νέων (κι όχι μόνο) της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στέκι χειμερινό και καλοκαιρινό. Και λέμε πρώτα χειμερινό γιατί είναι το μόνο μπαρ στην Άνδρο που ίσως πάει τόσο καλά τον χειμώνα όσο πάει και το καλοκαίρι. Εκεί μαζεύεται η νεολαία της Χωρας, αλλά και της Άνδρου. Όσοι ξέρουν πως βρέξει χιονίσει το Σουέλ θα είναι ανοικτό. Και Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά. Φυσικό, λοιπόν, το βράδυ της πρωτοχρονιάς οι περισσότεροι νέοι που είχαν μείνει στο νησί θα περάσουν μια βόλτα από το "Σουέλ". Περάσαμε κι εμείς γύρω στις 2:00 το πρωί. Δύσκολο να μπεις μέσα. Δύσκολο να περάσεις μερικά σημεία. Η μουσική με τα φωτορυθμικά έδιναν ένα γιορταστικό και νεανικό χρώμα που δεν είχε η υπόλοιπη Άνδρος (φωτ. Εν Άνδρω).

Κάποιες κοπέλες χόρευαν. Πολλοί είχαν στηθεί γύρω από τις παρέες. Υπήρχαν και πολλές παρέες σε τραπέζια. Μια κίνηση που σε τίποτα δεν θύμιζε Άνδρο του χειμώνα (φωτ. Εν Άνδρω).

Στις αντανακλασεις των φωτορυθμικών γύρω από τον πάγκο του μπαρ. Χαμόγελα, συζητηση, χαρούμενα νεανικά πρόσωπα. Αλλά και μερικοί μεγαλύτεροι. Οι έντονες αντανακλάσεις δεν βοήθαγαν την φωτογράφηση. Βοήθαγαν όμως το κέφι και αποτύπωναν την ένταση. Και αυτό είχε σημασία σε τελευταία ανάλυση (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και ο καπετάνιος του μαγαζιού. Όταν ξεκίνησε - ήταν παραμονές Χριστουγέννων πριν πολλά χρόνια - κανείς δεν στοιχημάτιζε στο Σουέλ. Ιδίως τους πρώτους έξι μήνες που η πελατεία δεν το είχε ανακαλύψει και ο Γιάννης την έβγαζε μόνος από το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα για να μπει ο πρώτος πελάτης στο μαγαζί. Τώρα ξεκινά από τις 9 το πρωί. Έμεινε και επέμεινε. Και πέτυχε. Πόσοι άραγε στην Άνδρο μένουν και επιμένουν; Ίσως αυτό είναι το πρόβλημα του νησιού.. (φωτ. Εν Άνδρω).

Πια το μαγαζί που έχει βάρδιες, Είναι μια επιχείρηση με ζωή. Και αυτό φαίνεται από τον κόσμο που έρχεται (φωτ. ν Άνδρω).

 Παραμονή πρωτοχρονιάς και η κορύφωση της προσέλευσης αναμενόταν γύρω στις 3:00 το πρωί θα έφταναν και οι τελευταίοι που είχαν κάνει πρωτοχρονιά με τους δικούς τους. Όταν φύγαμε το αυτοκίνητο που το είχαμε παρκάρει μόνο του 100 μέτρα μακριά ήταν πια περικυκλωμένο και από πολλά αλλά!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια τελευταία φωτογραφία. Οι δύο κοπέλες πόζαραν. Όμως τα φωτορυθμικά και η σύμπτωση δημιούργησαν ενα δικό τους αποτέλεσμα. Ο φακός εστιάσε πίσω, εκεί που έπεσε τυχαία το φως. Η μια κοπέλα έκανε μια κίνηση του χεριού και χάθηκε το πρόσωπο της. Όμως η άλλη βγήκε με ένα υπέροχα θαμπό και μισοσβησμένο χαμόγελο: σαν της Τζοκόντα. Ακόμα και το χρώμα παραλλάει σαν αυτό του διάσημου πινακα του Ντα Βίντσι. Ας την πούμε "Τζοκόντα του Νειμποριού" και να ευχηθούμε σε όλους καλή χρονιά...

  Μια ακόμα περιδιάβαση του "Εν Άνδρω" στα στέκια των νέων της Άνδρου...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με έκπληξη διαβάσαμε καποιες αντιδράσεις για το παραπάνω ρεπορτάζ που αναφερόταν στο καθιερωμένο - εδώ και χρόνια - πάρτι του καφέ-μπαρ Swell στο Νειμποριό. Το Εν Άνδρω δεν έχει καμία ειδίκευση στα μπαρ ή στη νύχτα της Άνδρου. Ε'ιναι ζήτημα πέρα από το Απόρθητο αν έχουμε πάει σε μερικά άλλα μπαρ ελάχιστες φορές. Γράψαμρ - με ερωτηματικά - για δύο μπαρ που κάποιοι ανέφραν. Δεν τα ξέρουμε. Δεν έχουμε άποψη. Γράψατε για όσους έχουν συνεισφέρει στη νύχτα της Άνδρου. Δεν ξέρουμε τη νύχτα της Άνδρου. Μόνο τις μέρες ξέρουμε. Συνεπώς όλα όσα γράψανε μερικοί δεν μας αφορούν. Γράψαμε ειδικά για το Swell γιατί μας εντυπωσίασε το πρωτοχρονιάτικό πάρτυ του. Όλος ο Νειμποριός γεμάτος αυτοκίνητα και 200-250 άτομα νεαρής ηλικίας δεν είναι μικρό πράγμα στην Άνδρο της ερημιάς. Εμείς δεν ξέραμε κάποιο άλλο πάρτι την πααμονή της πρωτοχρονιάς στην Άνδρο με 200-250 άτομα. Αυτό μας τράβηξε στο συγκεκριμένο μέρος. Καθήσαμε 20-25 λεπτά. Δεν ήπιαμε τίποτα. Βγάλαμε 10 φωτογραφίες και τέρμα. Συνεπώς οι ανταγωνισμοί της νύχτας ή της μέρας δεν μας αφορούν. Αυτά και καλή σας χρονιά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι πολύ που είναι εκεί πιστοί τα απλά Σάββατα τις γιορτές και όλο το χειμώνα όπως ο Γιάννης Χαλας ,ο βασιλης Μπατης ,ο Μίκης ,ο Πέπες,ο Χρήστος Γιάννιας ,ο Αντώνης Περτεσης ο Δημήτρης Μπατης !
Είναι δύσκολοι οι καιροί και όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για 5 και για 200 άτομα !
Καλη χρόνια

This comment was minimized by the moderator on the site

Και για τους λάτρεις της ορθογραφίας ......και έτσι '' ο νοών νοείτω..''.....όπως σας αρέσει χα χα χα

This comment was minimized by the moderator on the site

Το κλείνουμε τις γιορτές του χειμώνα και δεν μας νοιάζει για την πελατεία μας, που μας προτιμάει τις υπόλοιπες περιόδους;;;;;και πάλι ωραίοι είμαστε εμείς οι Ανδριώτες ,ασχέτως λίγο, λιγουλάκι, ''ζαβοί''όπως μας αποκαλούν ενίοτε......και ο νοών νοείτο......Και πάλι θερμές ευχές για Καλή Χρονιά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή εκεί στο Kόρθι έπεσε ''ξεραίλα''η ''Λιθοδομή''πήγε για Χριστούγεννα στην Αθήνα;;;;;;;;;;;;;;;αμ αν δεν είναι ο ιδιοκτήτης Ανδριώτης ,σκασίλα του, ας είναι καλά το καλοκαίρι που κάνουμε τις.... (διαγράφονται δύο λέξεις)....Μήπως κάνω λάθος;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η Λιθοδομή είναι ανοικτη και πάντα με κόσμο και φθινόπωρο και χειμώνα και άνοιξη. Άρα δεν είναι μόνο καλοκαιρινό μαγαζί. Όπως ορθά όμως λέτε έκλεισε εφέτος στις γιορτές. Αυτά μιας και με ρωτάτε την γνωμη μου... Καλή Χρονιά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή χρονιά σε όλους τους 'Ανδριώτες και κυρίως της Άνδρου.Να ρωτήσω Κε Μπασαντή που είσαστε και πολυσπουδαγμένος γιατί το ''Νειμποργιό'' με
''ει'';;;;για πες ετυμολογία της λέξης παρακαλώ.Τι θέλω και εγώ χρονιάρα ημέρα.......αλλά να το βλέπω γραμμένο πιο πάνω με ''ει''!!!!!!!!!!!και πάλι χρόνια πολλά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. Μπασαντή
Έτσι νομίζω πως γράφεται. Δεν έχω άλλη εξήγση. Αν έχετε καμία καλύτερη αποδεκτη. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Καλή σας χρονιά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη Καλη Χρονια και παντα επιτυχιες στο site.
Τωρα οσο αφορα το αρθρο εισαι αδικος γιατι υπαρχουν και άλλη Ηρωες στη νυχτα της Ανδρου που εχουν αντεξει πολύ περισσοτερα χρονια από τον κυριο Χαλα. Νιωθω υποχρεωση λοιπον να αναφερω τον Φιλλιπο Ανυση (ΠΕΠΕ) ο οποιος εδώ και 20 χρονια δεν εχει λειψει ουτε μια νυχτα από τη από το Night Life της Ανδρου, όπως και τον ακουραστος Δημητρη Μανσολα (ΜΙΚΗΣ) ο οποιος εφαγε κι αυτος τα νιατα του μεσα στα Βar της Ανδρου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Αλλά το κείμενο δεν αναφέρεται λεπτομερειακά σε όλη την Άνδρο, αλλά σε ένα νεανικό στέκι της Άνδρου που δεν έχει και πολλά τον χειμώνα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με, αλλά αυτά που λέτε είναι για μεγαλύτερες ηλικίες. Και βεβαίως υπάρχουν και άλλα στέκια και σε άλλα μέρη της Άνδρου. Απλώς νομίζω το συγκεκριμένο έχει καταφέρει να είναι δγμοφιλές και τον χειμώνα σε ολη τη νεανική Άνδτο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro