Oh my Andros - Ω, Άνδρος μου! ! Ένα τραγούδι από την Andros-Bahamas και την Άνδρος-Κυκλάδες!!!)

Και η σχετική αφιέρωση από τους Μπαχαμέζους Ανδριώτες προς τους Ανδριώτες των Κυκλάδων: "Για όλους τους Ανδρόσιανς (τοπικούς κατοίκους/λαούς της Άνδρου)"

Πρωί-πρωί ο αναγνώστης μας Χρήστος Παπαχρήστος μάς έστειλε ένα βίντεο με ένα τραγούδι για την Άνδρο. Όχι όμως για την δική μας Άνδρο, αλλά για την Άνδρο στις Μπαχάμες!!! Τι; Δεν το ξέρατε πως ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στο αρχιπέλαγος στις Μπαχάμες το λένε Andros; 

Και γιατί παρακαλώ το λένε Άνδρος; Υπάρχουν δύο θεωρίες. Η πρώτη είναι πως το όνομα προήλθες από τον Sir Edmund Andros, βρετανό διοικητή του νησιού κατά τον 18ο αιώνα. Η άλλη θεωρία είναι πως ονομάσθηκε έτσι από Έλληνες σπογγαλιείς. Η επικρατέστερη κατά τους ίδιους τους κατοίκους είναι η πρώτη θεωρία. Ιδού πως την παρουσιάζουν οι ίδιοι στην Wikipedia:

"Another theory suggests that the island was named after the Greek isle of Andros, by Greek sponge fishermen,[51]but this is unlikely as Greek spongers did not arrive on Andros until the mid-19th century.[52] The theory that the island was named for Sir Edmund Andros is the most widely accepted."

 Και το σχετικό βίντεο από τους Ανδρόσιανς στις Μπαχάμες στους Ανδριώτες στις Κυκλάδες 

Ο αναγνώστης ερωτά γιατί ενώ το τραγούδι είναι γραμμενο για την "Andros-Bahamas" έχει και μια ωραία - αν και λίγο θολή φωτογραφία της Χώρας της "Άνδρος-Κυκλάδες"; Η απάντηση κρύβεται στον υπότιλο του τραγουδιού που αφιερώνεται στους κατοίκους και των δύο συνονόματων νησιών των δύο πιο υπέροχων αρχιπελάγων του κόσμου:

"For all the Androsians (Andros natine peoples)" 

Το peoples (λαοί) συμεριλαμβάνει τόσο τον λαό της Andros-Bahamas όσο και τον λαό της Άνδρου-Κυκλάδες. Για τον λόγο αυτό και η φωτογραφία της Χώρας για αρκετό χρονικό διάστημα στο μέσον σχεδόν του σχετικού βίντεο. Με άλλα λόγια οι συνονομάτοι μας στέλνουν τραγουδιστά τα χαιρετίσματα τους.

Το "Εν Άνδρω" τους ευχαριστεί πολύ εκ μέρους της Άνδρου και των αναγνωστών του και τους περιμένουμε σε πρώτη ευκαιρία στην Άνδρος-Κυκλάδες (για να μην μπερδευόμαστε μεαξυ μας βάζουμε και το αρχιπέλαγος κάτι σαν επώνυμο).

 ΥΓ. Πριν δημοσιεύσουμε την παραπάνω ανάρτηση κα τις ευχαριστίες μας στους συνονόματους από Μπαχάμες έφτασε και νέο μήνυμα από τον αναγνώστη μας: "έχουν αναφορές και φωτογραφίες μας και σε άλλα βίντεο τους" μάς γράφει. Εξαιρετικά απαντάμε και ρίχνουμε την ιδέα επισήμως από το site: είναι ότι πρέπει μια αδελφοποίηση με τους συνονόματους αδελφούς Ανδρόσιανς από τις Μπαχάμες.

Μπορεί να είμαστε λίγο μακριά μα εκπροσωπούμε δύο σπουδαία αρχιπέλαγα και έχουμε και οι δύο ωραίες παραλίες για τους επισκέπτες μας. Επιπλέον μια αδελφοποίηση θα βοήθαγε την τουριστική εξάπλωση του κοινού ονόματος.Όποιος πήγαινε μέχρι την Andros-Bahamas να έριχνε μια ματιά και στην Άνδρος-Κυκλάδες την επόμενη χρονιά!!!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

(Προσοχή "εν Άνδρω-Κυκλάδες" για να μην μπερδευόμαστε!!!)

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπέροχο μπραβο

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ καλη ιδεα (της αδελφοποιησης). Να στειλουμε το δημαρχο μας που του αρεσουν τα ταξιδια (μπας και γλυτωσουμε).