Καρναβάλι 2018 - Χώρα Άνδρου: τέλος καλό, όλα καλά...

 

 Ήταν ένα ακόμα καρναβάλι με το κέφι του, με τον κόσμο του, με την τρέλα του, με τα γέλια του, το τραγούδι και τον χορό του. Και είχε κόσμο. Και είχε και καλό καιρό. Τελικά ήταν και καλός ο καιρός και κόσμος ήρθε. Μαζεύτηκαν τα χωριά γύρω απο την Χώρα. Ήρθε το Συνετί, οι Στενιές, τα Λειβάδια, η Βουρκωτή, το Αλαδινού, οι Στραπουργιές. Ήρθαν από το Μπατσί και από το Γαύριο. Και μαζεύτηκε κόσμος. Μπορεί να μην είχε πολλούς επισκέπτες. Αλλά οι ανδριώτες ήταν όλοι εδώ. Και το διασκέδασαν. Γέμισε κόσμο η Αγορά, γέμισαν κόσμο τα μαγαζιά. Ήταν μια ακόμα όμορφη Κυριακή Αποκριάς... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Ένα αποκαλυπτικό βίντεο του Εν Άνδρω που δείχνει όλη την διαδρομή του σημερινού καρναβαλιού και των καρναβαλιστών: από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τους λίγους στους πολλούς. Από την αμηχανία στο γλέντι. Καλή διασκέδαση...

Πάντως όταν ξεκίνησε ο καρνάβαλος γύρω στις 15.00 ο κόσμος ήταν λιγότερος από άλλες χρονιές.  Κοίταζε ο ένας τον άλλο και αναρωτιώντουσαν αν αυτό θα ήταν το εφετινό καρναβάλι (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μετά άρχισαν να κατεβαίνουν οι πολυπληθείς ομάδες και είδαμε κόσμο στον πεζόδρομο. Εδώ η Μεσαριά ήταν μια γερή δόση αισιοδοξίας (φωτ. Εν Άνδρω)

.

 Πλάκωσαν και οι μασκαράδες και έσκασε το χείλι μας χαμόγελο. Εδώ ο γάμος με γαμπρό, νύφη και οργανοπαίκτες (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια ακόμα μεγάλη ομάδα, μια ακόμα νότα αισιοδοξίας πως τα πράγματα βελτιώνονταν (φωτ. Εν Άνδρω).

 Πέρασαν και τα ωραία νιάτα και έδωσαν παλμό και ζωντάνια στο απομεσήμερο της Κυριακής (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μετά έφτασε το Survivor και μπήκε και η τηλεόραση στο παιχνίδι με την χορτοκαλύβα του τηλεπαιχνιδιού (φωτ. Εν Άνδρω).

Και εδώ οι ωραίες υπάρξεις με αναφορά στο τηλεπαιχνίδι έκλεψαν την παράσταση (φωτ. Εν Άνδρω).

Τόπο στα νιάτα. Και τι νιάτα; Κούκλες οι μικρες μάγισες. Και από πίσω από τις μαγικές κούκλες ακολουθεί το πλήθος που περιμέναμε με τόση ανυπομονησία (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μετά έφτασαν οι μάγισσες, οι μάγοι και τα μαγικά και την μαγική καλύβα ακολουθούμενοι από πλήθος με πολύ πάθος και γέμισε φωνές, σφυρίγματα και κόσμο ο δρόμος (φωτ. Εν Άνδρω).

 Άναψαν και πυροτεχνήματα και μας πήρε το Swell και μας ταξιδεψε αλλού (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και μετά κατέβηκε ένα πλήθος από πίσω από τα άρματα και έκλεισε η Αγορά! Και γέμισε κόσμος ο πεζόδρομος! Και όλοι αναρωτόμαστε "ρε που ήταν όλοι αυτοί"! Που πέρναγαν επί ένα τέταρτο και δεν τελείωναν. Προφανώς ήταν στην πλατεία Γηροκομείου όπου ήταν η μουσική και ο κομφερανσιέ! Και άρχισαν να κατεβαίνουν με το κλείσιμο της πομπής. Για να πούμε την αλήθεια ήταν το καλύτερο κλείσιμο πομπής γιατί γέμισε κόσμο όπως παλιά ο πεζόδρομος της Αγοράς (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ανηφορίζοντας λίγο αργότερα πέσαμε πάνω σε μια πλατεία Γηροκομείου ακόμα γεμάτη κόσμο, που δεν έλεγε να φύγει. Εντάξει άργησαν να έρθουν μιας και όλοι θεωρούσαν πως όταν λένε 15:00 θα αρχίσουν 16:00 την παρέλαση. Αλλά όταν ήρθαν δεν έφευγαν. Και οι περισσότεροι έμειναν μέχρι το βράδυ διασκεδάζοντας. Ήταν καλός ο καιρός, ήταν καλός ο κόσμος, ήταν κεφάτοι οι καρναβαλιστές και παρελαυνόντες και πέτυχε το καρναβάλι πάρα τους αρχικούς φόβους όλων. Τέλος καλό όλα καλά και του χρόνου νάμασετ καλά... (φωτ. Εν Άνδρω).

ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet