Η φωτιά στην Πλούσκα έσβησε το πρωί. Κάηκαν πάνω από 1.000 στρέμματα πρασίνου. Φωτογραφίες & βίντεο.

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΚΑΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ

 

Τις πρωινές ώρες με το φως κατάφεραν οι πθροσβέστες του κλιμακίου της Άνδρου να φτάσουν ακόμα και εκεί που δεν πάει δρόμος να σβήσουν τα τελειώματα (φωτ.Χ.Α.Π. για Εν Άνδρω).

ΤΕΤΑΡΤΗ, 7/3/2018, ΩΡΑ 07:00 Η φωτιά ολοκλήρωσε όλη νύχτα το έργο της και κατέληξε να σβήσει το πρωί έχοντας κάψει κατά μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 1.000 στρέμματα θάμνων και φρύγανων.

 

Όταν λέμε ότι δεν πάει δρόμος εννοούμε - όπως φαίνεται και από τις ροδιές του αυτοκινήτου στα καμμένα - άνοιξαν δρόμους στο πουθενά (φωτ. Χ.Α.Π. για Εν Άνδρω).

Κάηκε η Πλούσκα και πέντε πλαγιές στη σειρά. Κατά τις 5:30 έπεσε ο άνεμος, φυσικός σύμμαχος της φωτιάς και περιορίστηκε. Έφτασε μια πλαγιά πριν το Ατένι και μια πλαγιά πριν την παραλία των Γιδών.

Θύματα της πρύρινης λαιλαπας θάμνοι ύψους 1-1,5 μέτρων όπως φαίνεται στην φωτογραφίε;. Η φωτιά πλησίασε και σε οικήματα. (φωτ. Χ.Α.Π. για Εν Άνδρω). 

Οι πυροσβέστες κατάφεραν τις πρωινές ώρες έχοντας πλέον ορατότητα να πλησιάσουν και να σβήσουν τα τελειώματα της ακόμα και εκεί που δεν πάει δρόμος. Τα αίτια της φωτιάς θα ερευνηθούν σήμερα από την πυροσβεστική. Οι πρώτες υποψίες είναι οι συνήθεις: βοσκοτόπια…

 Πλαγιές ολόκληρες κάηκαν (φωτ. Χ.Α.Π. για Εν Άνδρω).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ...

Από την αποψινη φωτιά σε εξέλιξη (φωτ. Χ.Α.Π. για Εν Άνδρω).

ΤΡΙΤΗ, 6/3, ΩΡΑ 22:30. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή είναι 3 αυτοκίνητα και 8 πυροσβέστες. Δεν μπορούν να πλησιάσουν την κορυφογραμμή που καίγεται αυτή τη στιγμή λόγω του δύσβατου του εδάφους. Έχει καεί η πλαγιά που είχε μελετηθεί για ΧΥΤΥ. Η καμένη έκταση είναι πλέον πολύ περισσσότερα από 300 στρέμματα.

Το κυκλικό μέτωπο της φωτιάς (φωτ. Χ.Α.Π. για Εν Άνδρω).

Υπάρχει ένα κυκλικό μέτωπο που φτάνει τα 1500 μέτρα. Και ανοίγει κι άλλο, καθώς ο άνεμος δυναμώνει. Η φωτιά πλέον πέρασε την κορυφογραμη κι είναι στο πίσω μέρος του βουνού που είναι πολύ πιο πυκνοί οι θάμνοι, όπως εξηγούν μερικοί βοσκοί της περιοχής. Όπως όλα δείχνουν η φωτιά θα καίει ανεξέλεγκτη μέχρι το πρωί. Οι άνεμοι είναι πλέον 7 μποφόρ.

 ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Η αποψινλη φωτιά στην Πλούσκα της Άνδρου. Βίντεο για το Εν Άνδρω.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΠΛΟΥΣΚΑ!!!

Φωτογραφία από την φωτιά σε εξέλιξη (φωτ. Χ.Α.Π. για το εν Άνδρω).

ΤΡΙΤΗ, 6/3, ΩΡΑ 21:00. Μεγάλη δασική πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στις Κάτω Γίδες στην περιοχή της Πλούσκας. Αυτή τη στιγμή φτάνουν στην περιοχή 3 πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες και αναμένονται άλλα δύο με δασοπυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες από τους υπάρχοντες χωματόδρομους έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή, όμως η φωτιά έχει ήδη κάψει 300 περίπου στρέμματα και είναι στο βάθος της ρεματιάς. Δεν υπάρχει τρόπος εκεί που είναι να την προσεγγίσουν και ανάλογα με τον καιρό θα δουν που θα κατευθυνθεί. Η περιοχή που καίγεται είναι κυρίως βοσκοτόπια με θαμνώδη βλάστηση και φρύγανα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνεμος στην περιοχή είναι νοτιοδυτικός. Συυνεπώς η φωτιά για την ώρα πηγαίνει προς θάλασσα και αν δυναμώσει ο καιρός και προς το Ατένι που είναι βόρεια.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πλησιάζουν πεζή και ανάλογα με το που θα πάει η φωτιά θα δουν αν υπάρχει δρόμος να πλησιάσουν και με αυτοκίνητα.

Νεώτερα σε λίγο.

«Εν Άνδρω»