Τα παράξενα και τα ωραία του Γαυρίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μπροστά στο πρακτορείο εισιτηρίων "Kyklades" στο Γαύριο δύο υπέροχα άτια... "παρκαρισμένα"! Ήταν ο νεαρός Κόσσης με έναν φίλο του. Είχαν κατέβει από το βουνό - όπου και η γνωστή ταβέρνα. Με δύο υπέροχα άλογα - ξεσέλωτα. Και πάνω τους οι δύο νεαροί καβαλάρηδες. Χαμογελαστοί, άνετοι. ωραίοι. Μπροστά η πινακίδα του πρακτορείου διαφήμιζε εισιτήρια της Fast Ferries!!! Λες κι ήταν έτοιμοι να ξεπεζέψουν και να βγάλουν δύο εισιτήρια: γι' αυτούς... και τα άλογα!!! Πάντα ζωντανό και απροσδόκητο το Γαύριο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τους ρωτήσαμε αν είχαν κάνει όλη την διαδρομή από το κτήμα του Κόσση μέχρι το Γαύριο με τα ξεσέλωτα άλογα. Η απάντηση του νεαρού Κόσση: "γιατί, είναι μακρια;" Όχι αν είσαι τόσο εκπαιδευμένος όσο αυτός. Κάτι ανάμεσα σε κάου-μπόϋ ή σε ινδιάνο ιχνηλάτη. Πάντως για εμάς φάνταζε υπέροχο, αλλά και πολύ δύσκολο. Εκείνη την ώρα φάνηκε στην είσοδο του λιμανιού το "Αικατερίνη" να μπαίνει βιαστικό για την μεσημεριανή επιστροφή στην Ραφήνα. Γυρνάνε και οι δύο, το βλέπουν. Και σα να αλαφιάστηκε ο νεαρός Κόσσης: "πάμε να φύγουμε" είπε. "Θα γεμίσει ο τόπος αυτοκίνητα"!!!... (φωτ. Εν Άνδρω).

Κι ενώ το "Αικατερίνη" έμπαινε φουριόζικο - όπως φαίνεται και στην φωτογραφία - οι δύο νεαροί "ξένοιαστοι καβαλάρηδες" του μεσημεριανού Γαύρίου τράβηξαν τα γκέμια και τα υπέροχα άλογα πισωπάτησαν (έκαναν κάτι σαν όπισθεν δηλαδή) για να "ξεπαρκάρουν" από το "Kyklades" και τα εισιτήρια του (τι κρίμα τελικά δεν έβγαλαν εισιτήρια)... Κι έφυγαν γελώντας... Αυτό είναι το πάντα απροσδόκητο Γαύριο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Κι αν νομίζατε πως τα ωραία τέλειωσαν με τα άλογα του Γαυρίου χάσατε... Μετά το Αικατερίνη μπήκε το Superferry να μαζέψει τους υπόλοιπους. Σε μια γωνιά μια ομάδα μαθητών. Ήταν το Γυμνάσιο Ελευσίνας που είχε έρθει για τρεις μέρες να παρακολουθήσει το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά του ΚΠΕ Κορθίου. Ρωτήσαμε τα παιδιά για το πρόγραμμα και την Άνδρο και μάς είπαν τα καλύτερα. Έκαναν μάθημα στο ΚΠΕ Κορθίου που λειτουργεί σαν εκπαδευτικό κέντρο στην Αγία Τριάδα. Το ίδρυσε πριν χρόνια ο τότε δήμαρχος Κορθίου Γιάννης Γλυνός. Και έκτοτε συνεχίζει το έργο του φέρνωντας για εκπαιδεύση χιλιάδες μαθητές και καθηγητές... (φωτ. Εν Άνδρω).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet