SOS - Κάντε κάτι για την ρεματιά των Λαμύρων...

 Είναι από τις ωραιότερες ρεματιές της Άνδρου. Ο Ανδρέας Εμπειρίκος ανηφόριζε κάποτε με το μουλάρι στο υπέροχο "Λάμυρο", όπως το έλεγε, όπου ήταν συγγενικό του σπίτι. Η ρεματιά των Λαμύρων διπλα στο γεφυράκι και στο υπέροχο δρόμο/μονοπάτι που οδηγεί σε μια κατάφορτα με λεμόνια κτήματα  Εκεί, σε αυτόν τον επίγειο καταπράσινο παράδεισο, ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά και στα πλατάνια, ας κάλεσε κάτοικος της περιοχής και θλιμένος μάς έδειξε την εικόνα που βλέπετε. (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και εξήγησε: "Αυτή η κατάσταση είναι μήνες. Κάποτε ήταν πολύ περισσότερα. Ήρθε ο Δήμος πριν κανένα χρόνο και τα μάζεψε. Όμως να το χάλι μας. Κάποιοι συνεχίζουν να πετάνε εδώ σκουπίδια και σαβούρα. Κακώς ο Δήμος έχει βάλει εδώ τον κουβά του. Τον βλέπουν και ρίχνουν. Κι έρχονται οι επόμενοι και ρίχνουν και σαβούρα. Και ο Δήμος έχει χαθεί μήνες. Σε παρακαλούμε γράψε κάτι..." (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ας μην αράξουν στις καρέκλες τους οι υπεύθυνοι. Και ας κάνουν κάτι άμεσα. Αλλά και οι κάτοικοι δεν βλέπουν την ομορφιά που πληγώνουν; Δεν καταλαβαίνουν πως θα έπρεπε να πάρουν τηλέφωνο στο Δήμο και να μάθουν που πετάνε τη σαβούρα τους; Κάποτε υπήρχε μια κυρία αρμόδια για τα "ογκώδη αντικείμενα". Μήπως πια δεν υπάρχει; Πάντως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα στην ξεχωριστή ρεματιά των Λαμύρων (φωτ. Εν Άνδρω).

  "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επισκέπτη - Lee
Κανε λιγο υπομονη και θα ανακοινωθει η χωματερη της Πλουσκας οτι ξεκιναει

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ 5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΟΚΑΡΕΚΛΟΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ.
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΠΛΟΥΣΚΑ
ΕΤΣΙ ΘΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ" ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΜΑΤΙΕΣ.
ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΘΙΑΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εαν δεν υπαρξη ΧΥΤΥ στο νησι και μαλιστα πολυ συντομα ετσι θα ειναι τα σκουπιδια απλομενα παντου.Δηλαδη απ οτι καταλαβα οι Λαμυριανοι θελουν να παρουν τα σκουπιδιατους και να τα πανε που? στο Κορθι? στο Γαυριο? στη Χωρα? και των Κορθιανων να τα πανε που? στα Λαμυρα? στα Αποικια? που τοτε? αρα πρεπει καπου να πανε. Ο Δημος δεν ειναι μαγος να τα εξαφανισει, πρεπει να γινει ΧΥΤΥ, οποτε αγαπητοι συμπατριωτες μου εμεις πρεπει κατι να κανουμε μεχρι να στειλει ο Θεος το Αγιο Πνευμα του στας κεφαλας των κατοικων του νησιου για να παρουν επιτελους αποφαση που θα κανουν το ρημαδι το ΧΥΤΥ, οποτε μεχρι να γινει αυτο δεν πρεπει να διαμαρτυρεται κανεις γιατι ολοι ειμαστε υπευθυνοι και υπολογοι για το χαλι μας

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε μου φυσικά και φταίει ο Δημος. Φυσικά και πρέπει να γίνει άμεσα ΧΥΤΥ (έχουν περάσει δύο μήνες ακόμα δεν έχει βγει η ανακοίνωση του ΠΕΣΠΑ. Ωραίο όργανο κι αυτό). Όμως κι εμείς τι στην ευχή δεν κάνουμε μια προσπάθεια για το χάλι μας;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αισχος και ντροπή! Πληρης αδιαφορία απο την δημοτική αρχή...Αυτή η εικόνα υπάρχει μηνες τώρα το ίδιο και στο παραπορτι στα παλιά χασαπια!! Τα χρήματα απο τους κωδικους για την καθαριότητα της χώρας αλλά και απο το τοπικό των Λαμυρων που πάνε?Να θυμούνται οι Ανδριωτες στις επόμενες εκλογές!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΜΑΣ ) ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.................

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ λυπάμαι γιαυτό το χάλι της υπέροχης αυτής ρεματιάς, αλλά στην Υδρούσα αυτό είναι ναι σύνηθες. Και ρωτάω απλά τους φίλους Χωροκορθιανούς ποιος φταίει; Η ανικανότητα του δήμου να μαζέψει τα σκουπίδια η ότι δεν υπάρχει ΧΥΤΥ ( βλέπε Πλούσκα η όπου τελικά γίνει η επόμενη χωματερή της Άνδρου).