SOS - Και στο Κοχύλου περιμένουν για νερό!

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη μας από το Κοχύλου. Όπως φαίνεται και εκεί περιμένουν για νερό. Κάτι πρέπει να κάνει ο Δήμος Άνδρου και οι υπηρεσίες του για το θέμα – Εν Άνδρω)

ΠΡΟΣ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Μια επιστολή που περιμένει απάντηση πάνω από δυο Μήνες. Ίσως τώρα πάρω μια απάντηση. Σας ευχαριστώ για την Ανοχή. Καλό μεσημέρι.

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, Αγαπητοί Σύμβουλοι.

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να γνωστοποιήσω -υπενθυμίσω ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ αλλά και πολλοί άλλοι συμπολίτες και κάτοικοι της περιοχής.

Διατηρώ μια Νόμιμη καθ όλα κατοικία στην περιοχή Καμπιά της Δημοτικής κοινότητας Κοχύλου, πάνω από μια 10ετία. Η κατοικία έχει χτιστεί με νόμιμη άδεια από την Πολεοδομία, ηλεκτροδοτείται νόμιμα απ την ΔΕΗ και έχει νόμιμη παροχή νερού από τον Δήμο (όχι όμως νερό).

Την κατοικία μου επισκέπτομαι σποραδικά κατά την διάρκεια του έτους και περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν επισκέπτομαι την κατοικία μου κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, "έχω την αγωνία του τερματοφύλακα πριν απ το πέναλτι". Αν έχω δηλαδή νερό ή όχι.

Φυσικά αρκετές από αυτές δεν έχω. Δεν θα μπω σε αυτονόητες περιγραφές περί της δυσκολίας να είσαι σε ένα σπίτι χωρίς νερό, ούτε σε λαϊκίστικες εκφράσεις του τύπου αν είσαστε εσείς στην θέση μου κλπ. Να σημειώσω εδώ πως όσες φορές έχω νερό η χρήση του γίνεται με τεράστια οικονομία. Σε αντίθεση με σπατάλη από συμπολίτες μας και αυτό χωρίς την παρέμβαση σας.

Φυσικά είναι πλεονασμός, αλλά θα το αναφέρω. Είτε έχω νερό είτε όχι οι λογαριασμοί έρχονται ανελλιπώς. Δηλαδή πληρώνω μια υπηρεσία που δεν έχω. Για να μην μακρηγορώ και σας κουράζω με περιττές κουβέντες, περί της ανάγκης για κάθε άνθρωπο να έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό. Να αποτελεί το 2018 θέμα συζήτησης η ύπαρξη νερού σε κάθε σπίτι, κάτι που αντιμετώπιζαν 10ετίες πριν οι παππούδες και οι γονείς μας.

Θα ήθελα μια επίσημη γραπτή ενημέρωση από εσάς περί των προθέσεων και του πλάνου σας για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Έχω πληροφορίες για την ύπαρξη προτάσεων που θα επιλύσουν το πρόβλημα υδροδότησης όλων των σπιτιών. Είμαστε σε έναν τόπο ευλογημένο που υπάρχουν νερά (παρά τις δυσκολίες λόγο λειψυδρίας).

Άρα εναπόκειται σε εσάς ως αρχή του τόπου να σχεδιάσετε και να δώσετε λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και όχι ο καθένας να ενεργεί αυθαίρετα. Θα ήταν λάθος μου να μην επισημάνω κλείνοντας, την σημαντική προσπάθεια και βοήθεια των τοπικών συμβούλων τόσο με την προηγούμενη Διοίκηση, όσο και της σημερινής συμβούλου που καταβάλουν τεράστια προσπάθεια με τα λίγα μέσα που διαθέτουν.

Είμαι σε αναμονή της απάντησης σας με την ελπίδα πως σύντομα θα υπάρξει λύση η οποία θα κάνει πιο ανθρώπινη την διαβίωση μας.

Με εκτίμηση Πέτρος Δημητρόπουλος.»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet