Το Λιμενικό και αντιπροσωπεία του Δήμου Ραφήνας στην Άνδρο για την μεταφορά των λειψάνων του Αγίου Νικολάου

Γύρω στις 13.30 το πλοίο ανοικτής θαλάσσας του λιμενικού 080 μπήκε αργά στο λιμάνι της χώρας. Πολλοί ήταν που αναρωτήθηκαν τι γύρευε ένα πολεμικό πλοίο του Λιμενικού στο Λιμάνι της Άνδρου  (φωτ. Εν Άνδρω).

Στην προβλήτα το περίμεναν ένα λεωφορειάκι του Δήμου Άνδρου και ένα τζιπ του λιμεναρχείου Άνδρου με τον λιμενάρχη (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πλοίο έδεσε και οι δύο αξιωματικοί (ο λιμενάρχης Άνδρου και ο κυβερνήτης του σκάφους) χαιρετήθηκαν εγκάρδια και έβγαλαν και την σχετική αναμνηστική φωτογραφία (φωτ. Εν Άνδρω).

Από το πλοίο κατέβηκαν ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμου Λιμένος Ραφήνας και αρκετοί επίσημοι. Ανάμεσα τους και ο ιδιοκτήτης του ραφηνιώτικου site Rafina-Pikermi-News. Είχαν έρθει επισήμως για να παραλάβουν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου του νέου από το ανδριώτικο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην κοιλάδα του Άχλα. Θα τα μετέφεραν για τις τριήμερες τελετές της εορτής του εξωκλησιού του Αγίου Νικολάου Ραφήνας (φωτ. Εν Άνδρω).

Με το λεωφορειάκι του Δήμου Άνδρου μεταβήκαν στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, όπου εντυπωσιάστηκαν από τον αιωνόβιο πλάτανο και το νερό, που τρέχει από κάτω του από την πηγή (φωτ. Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια ο ηγούμενος Δωρόθεος τους καλοσώρισε και τους φίλεψε φιλοξενώντας τους στο αρχονταρίκι της Μονής. Στην φωτογραφία οι επισκέπτες με το λιμενάρχη Άνδρου (ήταν ο μόνος επίσημος από το νησί), ο ηγούμενος Δωρόθεος, ο δήμαρχος Ραφήνας και οι άλλοι επισκέπτες στο αρχονταρίκι της Μονής (φωτ. Εν Άνδρω).

Μια φωτογραφία της γνωστής εικόνας της Παναγίας που δακρίζει (φωτ. Εν Άνδρω).

Λίγο αργότερα πήραν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου του νέου από την Μονή και με αυτοκίνητο πήγαν στο λιμάνι (φωτ. Εν Άνδρω). 

Εκεί ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Νικολάου Δωρόθεος μετέφερε και ανέβασε τα λείψανα στο πολεμικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος (φωτ. Εν Άνδρω).

Το οποίο γύρω στις 16.00 έλυσε κάβους ξεκινώντας με όλους τους επισκέπτες και τα λείψανα για Ραφήνα. (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά δεν μπόρεσε ούτε ενας Δημοτικός Σύμβουλος να παραστεί στην υποδοχή των επισήμων από τη Ραφήνα? Πέφτει μακριά το λιμάνι μάλλον σε κάποιους τοπικούς άρχοντες (ελειπε κι ίδιος ο Δήμαρχος εκτός νησιού), για να μην πούμε η μονή του Αγίου Νικολάου...